Kilo Verirken Sakın Bu Hazır İçecekleri Tüketmeyin! İşte Kilo Vermeye Çalışırken En Sağlıksız 5 İçecek

Kilo Verirken Sakın Bu Hazır İçecekleri Tüketmeyin! İşte Kilo Vermeye Çalışırken En Sağlıksız 5 İçecek

Yaz mevsimine girerken tüm kış aldığımız kiloları düşünüp, hemen diyete başlıyoruz. Peki kilo vermeye çalışırken ve diyet yaparken içtiğimiz içecekler ne kadar sağlıklı? İşte kilo vermeye çalışırken en sağlıksız 5 içeceği açıklıyoruz...

Kilo vermek istiyorsunuz ve bu yüzden ne yediğinize dikkat ediyorsunuz. Mantıklı ama ne içtiğiniz de bir o kadar önemli. Bununla birlikte, görünüşlerine göre içeceklerin sağlıklı olup olmadığını anlamak çok daha zordur. Bol şekerli ve çikolatalı bir kurabiyenin diyetiniz için fazla bir şey yapmadığını söylemek kolay. Ama elma suyu sağlıklı mı değil mi? Ve bir smoothie? Her durumda, aşağıdaki içecekler diyetinizden çıkarılabilir.

KİLO VERİRKEN SAKIN BU HAZIR İÇECEKLERİ TÜKETMEYİN! İŞTE KİLO VERMEYE ÇALIŞIRKEN EN SAĞLIKSIZ 5 İÇECEK

5f7775de55427f106c67c0f3.webp

1. %100 ELMA SUYU

Hazır elma suyu, aslında hiçbir şekilde sağlıklı değil. Kulağa sağlıklı gelebilir. Çünkü içinde elma olduğunu düşünürüz. Ama aslında %100 elma suyu en sağlıksız olanıdır. Meyve suyundaki yüksek konsantre şeker ve kalori yüzdesi kilo alımına neden olabilir. %100 elma suyunda elbette vitaminler vardır, ancak tüm şekeri etkisiz hale getirmek için yeterli değildir. Şeker miktarı bir kutu sodayla bile karşılaştırılabilir.

1033600-1920x1080.jpg

2. PORTAKAL SUYU

Elma suyu gibi portakal suyu da genellikle çok sağlıklı değildir. İçecek, meyve suyunda düşüktür, genellikle sadece %5 ila %10'dur. Ayrıca portakal suyunda çok miktarda yüksek fruktozlu mısır şurubu (HFCS) bulunur. HFCS mısır nişastasından elde edilir ve şekerden daha ucuzdur, bu yüzden birçok gıda üreticisi onu kullanmayı sever. Ayrıca şekerden daha tatlıdır ve vücut tarafından daha çabuk emilir. Sonuç olarak, kan şekeri seviyesi hızla düşebilir ve bu da daha fazla şeker istemenize neden olabilir.

basliksiz-3-001.jpg

3. SMOOTHİE'LER

Bir smoothie çok sağlıklı olabilir, ancak markette bulunan önceden paketlenmiş smoothie'lerin çoğu sağlıklı değildir. Bu birçok insan için büyük bir hayal kırıklığıdır. İçecek çok sağlıklı görünüyor. İçinde meyve ve sebzeler var, değil mi? Doğru, ama aynı zamanda çok fazla şeker içeriyor. Bir smoothie, bir kutu sodadan daha fazla, hatta bazen daha fazla şeker içerebilir. Meyve ve sebzelerin sıkılması, liflerin tamamını olmasa da çoğunu ortadan kaldırır. Sonuç olarak, özellikle şekerler kalır.

5e494607ae298bfefe0c1f0c.webp

4. SODA

Bu listede sürpriz olmamalı. Soda çok şeker içerir; Hepimiz bunu biliyoruz. Ancak ortalama bir kutu sodanın yaklaşık 12 çay kaşığı şeker ve yaklaşık 130 kalori içerdiğini biliyor muydunuz? Bu, bir kalıp çikolatanın iki katı şeker demektir. Her gün soda içerseniz, biraz göbek yapma ihtimaliniz yüksek. Ancak bu aynı zamanda daha fazla iç organ yağına da yol açabilir, bu en tehlikeli türdür çünkü organlarınızın çevresinde dolaşır.

en-kolay-milkshake-nasil-yapilir-enfes-ve-pratik-milkshake-tarifi-1644911214-2578.webp

5. MİLKSHAKE'LER

Çoğunlukla fast food restoranlarında bulduğunuz türden bahsediyoruz. Bir dondurma tabanıyla ve sağlıksız olan her şeyle süslenmiş. Ne yazık ki, normal bir milkshake çok daha sağlıklı değil. Örneğin, büyük bir avm' den çikolatalı milkshake alın. 400'den fazla kalori ve 60 gram şeker alacaksınız, bu da onu kilo vermeye en az yardımcı olan içeceklerden biri haline getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN