Kilo Vermeye çalışırken sakın bu 5 şeyi yapmayın

Kilo Vermeye çalışırken sakın bu 5 şeyi yapmayın

Artık hepimiz biliyoruz ki, diyet yapmadan kilo vermenin oldukça imkansız olduğunu ve yaklaşan bir özel gün, düğün veya bir etkinlik için zayıf ve fit görünmek için bu fazla kiloları vermek için çılgın bir moda diyeti uygulamak yerine, kontrol etmek ihtiyatlı olur. İşte kilo vermeye çalışırken yapmamanız gerekenler...

Birçok insan kilo vermek için diyet fikrinden kaçınır çünkü bunun büyük ölçüde yiyeceklerden uzak durmak ve gün boyu açlıktan ölmekle ilgili olduğunu düşünür. Ayrıca, bunu yapmanın kilo kaybı için çok az etkisi olacağını düşünür. Birisinin yanlış diyet uygulayarak bayıldığını veya başka yan etkileri olduğunu duymak nadir değildir. Belli bir hedef kiloya ulaşmak ya da hızlı bir şekilde zayıflamak için vücudumuza çok fazla baskı yapmamalıyız, sağlıklı bir süreç olmalı. Bu haberimizde, kilo vermek için yapılmaması gereken 5 şeyi listeliyoruz.

things-not-to-do-for-weight-loss.jpg

1. Kilo vermek için asla aç kalmayın

Vücudumuzun her gün, hatta kilo vermeye çalışırken bile yeterli beslenmeye ihtiyacı vardır. Açlık veya gıda yoksunluğu diyetleri, vücudun besin gereksinimlerinin karşılanmadığı durumlarda kalorilerin aşırı kesilmesini teşvik eder ve sonuç olarak yorgunluk, bitkinlik, dehidrasyon, donuk cilt, saç dökülmesi yaygın sonuçlardır. Doğru miktarda yediğinizde, beslenme veya sağlıktan ödün vermeden kilo verirsiniz.

2. Her yemekte yağsız etiket aramayın

Diyetteki tüm yağları atmayın ve az yağlı ve yağsız olan her şeyi tercih etmeyin! Aslında kilo vermek ve genel olarak sağlıklı bir yaşam sürmek için önerilen “iyi yağ” alımını tüketmelisiniz. Gıdalardan yağ içeriği koparıldığında, bu genellikle onu yavan ve tatsız hale getirir ve tüketicilerin damak zevkine hitap etmek için şirketler çok fazla şeker, tuz, emülgatör ve çok sayıda sağlıksız kalori ekler. Böyle bir eğilim, kişinin aslında kilo vermek için “az yağlı” gittiği tüm amacı bozar. Genel olarak sağlık ve kilo kaybı için gerekli olan bazı temel vitaminlerin emilimi için iyi yağlara ihtiyacımız var. Hücre zarlarının oluşmasına ve hormonların üretilmesine yardımcı olmak için yağa ihtiyaç vardır. Hormonlarda bir dengesizlik varsa, PCOD ve hipotiroidizm gibi bozukluklar kilo vermeyi çok daha zor hale getirecektir. Avokado, chia tohumları, hindistancevizi yağı, ghee, zeytinyağı günlük yağınızı almak için harika kaynaklardır.

kilo-verme-sureci-arastirma.jpg

3. Asla aşırı egzersiz yapmayın

Kilonuzu daha hızlı azaltmak için asla kendinizi aşırı (fiziksel olarak) zorlamayın. Aslında, bir egzersiz planını başlatıyorsanız veya değiştiriyorsanız gerçekten dikkatli olmalısınız. 1,5 veya 2 saat veya daha uzun süre gözetimsiz çalışmak, vücudunuza büyük bir yük bindirecek ve tükenmişliğe yol açacaktır. Antrenmanlarda tutarlı olun, aşırı efor sarf etmeyin, aslında haftanın her günü antrenman yapmaya gerek yok, sadece 4 ila 5 gün kalori yakmak için yeterli.

4. Yağ yakıcı haplara ve tozlara kanmayın

Reklamı yapılan ve yağları erittiği iddia edilen yağ kesici ilaçlar ve zayıflatıcı çaylar büyük ölçüde aldatıcıdır. Kilo vermenin sağlıklı bir yolu değildirler ve birçok yan etkisi vardır. Kilo kaybı, doğru beslenme ve egzersizi içeren ve herhangi bir kimyasal ve hap yardımı ile sağlığınızı herhangi bir şekilde etkilemeden hızlı bir şekilde ileri alınamayan kademeli bir süreçtir.

5. Liposuction veya diğer cerrahi işlemler aranması

Liposuction, bazen başarısız olabilir ve diğer zamanlarda çeşitli enfeksiyonlara veya diğer kritik durumlara yol açabilir. Tüm cerrahi prosedür veya çıkarma veya geliştirmeler için gitmeyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN