Kimsenin Bilmediği Bu Bitki Çayı Karaciğer Yağlanmasını Önlüyor ve Sindirim Sistemini İyileştiriyor! İşte O Mucizevi Bitki

Kimsenin Bilmediği Bu Bitki Çayı Karaciğer Yağlanmasını Önlüyor ve Sindirim Sistemini İyileştiriyor! İşte O Mucizevi Bitki

Susuz kalmamak kesinlikle bir sır değil, tüm organizmanın sağlığına yardımcı olur. Sağlıklı ve dengeli bir diyet gibi, yeterli hidrasyon da vücut için temel bir rol oynar. Özellikle ısının gelmesiyle doğru miktarda sıvı vücut sıcaklığının korunmasına yardımcı olur, eklemleri yağlar ve cilt sağlığını iyileştirir.

Ancak bununla bitmiyor, çünkü bazı içecekler vücudu arındırma gücüne sahip olabilir ve hepsinden önemlisi yağlı karaciğeri arındırabilir. Yüksek kolesterol seviyeleri gibi her zaman kolayca tanımlanamayacağını belirten bu tür bir durumdan sık sık bahsettik.

2-006.jpg

BU YÖNTEM SAYESİNDE KARACİĞER YAĞLANMASININ ÖNÜNE GEÇİN!

Yağlı karaciğer, farkında olmadan birçok kişiyi etkileyen özel bir durumdur. Aslında, sözde steatozun, halihazırda ilerlemiş bir durum dışında, ağrı veya iltihaplanma yoluyla varlığının belirtilerini göstermediği sıklıkla olur. Ancak vücudun gönderdiği bazı küçük sinyaller sayesinde varlığını engellemek mümkündür.

Örneğin, yorgunluk ve halsizlik, özellikle ağız kokusuyla ilgiliyse, karaciğer yağlanmasının habercisi olabilir. Benzer şekilde, aşırı kolesterol ile birlikte zayıf karaciğer sağlığı , gözlerdeki belirli işaretler tarafından müjdelenebilir.

Şüphelerin varlığında, derinleşmeyi bilen ve doğru teşhis koyan uzman bir doktora danışmanız gerektiğini zaten söylememize gerek yok. Bazı günlük hareketler yapmak bu sorundan kaçınmaya yardımcı olabilir.

Çok az kişinin bildiği ama vücut için çok değerli olan bu bitki, karaciğer yağlanmasını arındırarak sindirimi iyileştirir.

haberici.jpg

KARAHİNDİBA ÇAYININ FAYDALARI

Daha önce de belirtildiği gibi, vücudu sağlıklı tutmak için hidrasyon şarttır, ancak karaciğere bir iyilik yapmak için ne içebiliriz? Yeşil çay veya matcha çayı gibi antioksidanlar açısından zengin içecekler bu amaç için özellikle faydalı görünmektedir. Bu, karaciğer yağına karşı tam olarak etki eden epigallocatechin gallate adı verilen özel bir polifenol sayesinde gerçekleşir.

Ancak çayın yanı sıra karahindiba bazlı müstahzarlar da karaciğer için değerli olabilir. Bu az bilinen bitki aslında karaciğeri arındırarak sindirimi iyileştirecektir.

Karahindiba iltihabı azaltabilir, ayrıca idrar söktürücü ve müshil etkisi yapabilir. Bazı kaynaklara göre, bu bitki safra kesesi ve karaciğer problemlerinin tedavisinde de kullanılıyor.

NASIL HAZIRLANILIR?

Karahindiba çayını almak isteyen kişiler online alışveriş siteleri üzerinden de kolayca bulabilir ve alternatif olarak bunları doğrudan evde yapmak da mümkündür. İyi yıkanmış karahindiba çiçekleri ve yapraklarının üzerine sıcak su dökmek yeterli olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN