Kirazların Çekirdeklerini ve Saplarını Sakın Çöpe Atmayın! İşte Kirazın Çekirdek ve Saplarından Yapılan Mucizevi İçecek

Kirazların Çekirdeklerini ve Saplarını Sakın Çöpe Atmayın! İşte Kirazın Çekirdek ve Saplarından Yapılan Mucizevi İçecek

Sonunda sıcak mevsim geldi ve genellikle meyve ve sebze yemeyenler bile onları almaya başladı. Hatta kuşkonmaz, şeftali ve kiraz gibi gerçek lezzetler pazar tezgahlarında görünmeye başladı. Ama bu ayların asıl yıldızları kirazlar, lezzetli ve çok faydalı olan bu meyveler masada olduklarında biri diğerine yol açar ve hepsini birden bitirmek neredeyse imkansızdır...

Ancak, bir kez tüketmiş olsanız bile, meyveler çöp kutusuna atılmamalıdır. Aslında, kirazların çekirdeklerini ve saplarını atmak yerine serinletici içecekler hazırlamak çok daha faydalı olabilir. İzlenecek doğru prosedürün ne olduğunu birlikte öğrenelim.

haberici-006.jpg

KİRAZIN MUCİZEVİ FAYDALARI

Kirazın özellikle diyet yapmak zorunda olanlar için faydalı ve mükemmel meyveler olduğunu söyleyerek başlayalım. Aslında 100 gramda 63 kalori içerirler ve lif açısından oldukça zengindirler. Bu onları öğleden sonra açlığını kontrol etmek için harika bir atıştırmalık yapar. Ayrıca, kardiyovasküler sistem ve kan basıncı için faydalı olan mükemmel potasyum seviyeleri içerirler. Aynı zamanda, içerisinde bulunan antosiyan özelliğin sayesinde vücut üzerinde gerçek bir yatıştırıcı etkiye sahip olacaktır. Aslında, belirli ilaçlara eşit anti-inflamatuar güçlere de sahiptirler ve antioksidanlarla yüklüdürler.

KİRAZ ÇEKİRDİKLERİNİ VE SAPLARINI KESİNLİKLE ÇÖPE ATMAYIN

Kirazların çekirdeklerini ve saplarını atmamak, size sağlık için ucuz ve faydalı bitki çayları ortaya çıkarabilir

Tüm bu özellikler için, stok yapmanız ve hiçbir meyveyi çöpe atmamaya çalışmanız önerilir. Aslında, diğer içerik türlerinde olduğu gibi, atık parçaları tutmak daha iyidir. Genellikle bunlar en vitamin yüklü kısımlardır ve vücut üzerinde gerçekten faydalı etkileri olabilir. Aslında, yıkanmış ve kurutulmuş çiçek sapları ile bir bitki çayı yapmanızı öneririz.

haberici2-002.jpg

KİRAZ SAPI ÇAYI NASIL YAPILIR?

Özellikle ödem atmasının yanı sıra idrar sökücü etkisi sayesinde kiraz sapı çayı çok sayıda rahatsızlığın önüne geçiyor. Peki kiraz sapı çay nasıl hazırlanır? Bir bardak kaynamış suya 20 ila 25 adet arasında kurtulmuş kiraz sapını ilave edelim ve kısık ateşte 3-4 dakika civarında kaynattıktan sonra güzelce süzün. Bir hafta boyunca günde 1 bardak tüketmeniz yeterli olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN