Kolesterol, Trigliserit Ve Kan Basıncını Düşürmek İçin Her Gün Bu Besinden Bir Avuç Tüketmek Yardımcı Olacaktır

Kolesterol, Trigliserit Ve Kan Basıncını Düşürmek İçin Her Gün Bu Besinden Bir Avuç Tüketmek Yardımcı Olacaktır

Kolesterol, trigliserit ve kan basıncından dertli olanlara ilaç gibi gelecek olan o besini açıklıyoruz. Her derde deva olan bu besin aynı zamanda ülkemizde de yetişmesiyle çok şanslıyız. Bakın o mucizevi besin hangisiymiş...

Kolesterolün kanda bulunan bir yağ olduğunu ve çeşitli işlevleri yerine getirme yeteneğine sahip olduğunu biliyoruz. Çoğu vücut tarafından üretilir ve sadece %20'si gıda yoluyla asimile edilir. Aşırı kolesterol ciddi hastalıklara neden olabilir ve kalp sağlığını riske atabilir. Bu nedenle, değerlerin her zaman normal aralıkta olduğunu doğrulamak için periyodik olarak kan testlerinden geçmek gerekir. Sağlıklı ve düzenli bir diyet kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur. Ama aynı zamanda uygun fiziksel aktivite (spor salonu, yürüyüş, bisiklete binme) sağlıklı kalmak için çok önemlidir. Bu arada, kolesterol seviyelerini düşürmek için her gün kaç dakika yürümemiz gerektiğini burada bulabilirsiniz.

kolesterol-testi-1.png

SADECE BAKLAGİLLER VE TAHILLAR DEĞİL

Kolesterol seviyelerini düşürebilecek yiyecekler arasında, esas olarak lif açısından zengin yiyecekler buluyoruz. Meyve, sebze, kepekli ekmek, baklagiller, kepekli tahıllar vb. Ancak kuruyemişlerin faydalarını da hafife almamalıyız. Ceviz ve bademin besleyici özelliklerini zaten biliyoruz. Ama bugün aynı derecede önemli bir gıdadan bahsetmek istiyoruz. Asya ve Avrupa'ya özgü bir meyve bitkisinden elde edilen fındığı kastediyoruz. Fındık, çikolata ile iyi giden tatlı ve tereyağlı bir tada sahiptir. Birinci ve ikinci yemekler gibi tuzlu tariflerin hazırlanmasında da kullanılabilen çok yönlü bir ürün. Tabii ki ürüne karşı aşırı duyarlılığın tespit edilmesi durumunda kesinlikle fındık tüketmemeliyiz.

findik-uretimi-3-min-scaled.jpg

KOLESTEROL, TRİGLİSERİT VE KAN BASINCINI DÜŞÜRMEK İÇİN HER GÜN BU BESİNDEN BİR AVUÇ TÜKETMEK YARDIMCI OLACAKTIR

Uzmanlara göre fındık, vücudumuzun sağlığı için gerçek bir derde deva olacak. Bağırsakların düzgün çalışmasına etki edecek doğal lifler açısından zengin bir besindir. Bu gıda, kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilecek ve sonuç olarak kalbimizin sağlığını koruyabilecek oleik asit de dahil olmak üzere iyi miktarda yağ asidi içerir. Ek olarak, fındık kan basıncını düzenli tutar.

basliksiz-4.jpg

FINDIĞI KAN BASINCINI DÜZENLİ TUTAR

Fındık, sabah veya öğleden sonra yenecek sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık olarak çok popülerdir. Vitamin, kalsiyum, magnezyum ve demir açısından zengin bir açlık kesici. Bu nedenle, sağlıklı kalmak için bu besinden bir avuç tüketmek yardımcı olacaktır. Tabii ki, daha fazla bilgi için her zaman doktorunuza başvurmanız gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN