Kolesterolü Yükseltiyor Kansere Neden Oluyor! Her Gün Yediğiniz Bu Besin Vücudu Yıkıyor Damarları Tıkıyor

Kolesterolü Yükseltiyor Kansere Neden Oluyor! Her Gün Yediğiniz Bu Besin Vücudu Yıkıyor Damarları Tıkıyor

Tükettiğimiz besinler ve alışkanlıklarımız vücudumuzu direkt olarak etkilemektedir. İstediğimiz kadar sağlıklı beslenmeye de çalışsak bir yerde kopuyoruz ve sınırı aşırıyoruz. Özellikle iş hayatı ve yoğun tempo ile hazır dondurulmuş gıdaları tüketmeye başladık. Ancak bu tarz gıdalardan mutlaka korunmamız lazım. Çünkü bu gıdaların içeriğinde bulunan zararlı maddeleri duyunca bir daha asla tüketmeyeceksiniz. İşte uzak durmanız gereken o korkunç besinler...

Gelişen yaşam koşulları ve zaman kavramı artık yaşam tarzımızda etkilemiş durumda. Özellikle hayatımızı buna göre şekillendirmeye başlamış beslenmeyi aradan çıkartmak için hazır gıdalara yüküm bağlamış durumdayız. Ancak bu hazır gıdaların ne kadar zararlı yiyecekler olduğunu biliyor muyuz? Özellikle içinde bulunan maddelerle hem sağlığımızı bozuyorlar hem de kansere yol açıyorlar. Peki bu besinler nelerdir? İşte sağlığımızı tehlikeye atan o besinler...

VÜCUDUNUZA HEM YAĞ YÜKLER HEM DE KİLO ALDIRIR

Bir hamburgerin yanında ya da patates kızartmasının yanında mutlaka mayonez tüketiriz. Hatta dönerlerin, dürümlerin hatta pilavların yanında bile mayonez tüketmeye başladık. Fakat bu besin vücudunuza fazla miktarda yağ ve kalori yükler.

a1-41.png

ASLA TÜKETMEYİN!

Hatta bu örnek ile neye uğrayacağınızı şaşıracaksınız. Sadece çeyrek fincan mayonezin içerisinde 360 kalori ve 40 gram yağ bulunmaktadır. Bundan dolayı bu besinden mutlaka kaçının tüketmeyin. Bunun yerine yoğurt tercih edin.

KOLESTROLÜ YÜKSELTİP KAN DAMARLARINI TIKIYOR

Bir diğer besin ise trans yağlar. Trans yağlar, kolesterolün yükselmesine, iyi kolesterolün baskılanmasına neden olur. Ek olarak zararları bununla da kalmaz ve kan damarlarına zarar verir. Hatta sadece bir kaşık trans yağ 100 kalori içerdiği gibi tüketimi vücutta gözle görülür bir yağlanmaya neden olabilir.

kapak-67.png

TAM YAĞLI YOĞURT

Bunu duyunca çok şaşıracaksınız. Tam yağlı süt ürünleri herkese lezzetli gelebilir ancak kilo almanızı hızlandırır. Bundan dolayı tam yağlı yoğurt tüketirken mutlaka oranınızı belirleyin. Sadece 1 porsiyonunda bile 150 kalori bulunmaktadır. Daha sağlıklı bir alternatif olarak düşük kalorili yağsız yoğurt tercih edilebilir.

a8-5-001.png

YAĞLANMAYA NEDEN OLUYOR

Özellikle çocuklar tarafından çok tüketilen patates kızartmasının zararlarını biliyor musunuz? Çıtır çıtır oluşu ve tadıyla asla vazgeçemediğimiz bu besinin zararlarını duyunca ağzınız açık kalacak. Patates kızartması içerdiği yüksek kalori nedeniyle kilo almanıza da neden olabileceği gibi özellikle bel bölgesinde yağlanmaya neden olur. Onun yerine meyve ve sebze ağırlıklı beslenmek, düzenli olarak egzersiz yapmak sağlığınızı korumanıza yardımcı olacaktır.

a3-13.png

BİR ÇOK HASTALIĞA DAVETİYE ÇIKARTIYOR

Dışarıda mutlaka her büfede sosisli sandviçleri görmüşünüzdür. Acıktığınız zaman hemen rahatlıkla tüketilebilen bu sandviç aslında o kadar masum değil. Aslında sosisli sandviçlerin yüzde 80'i sağlıksız doymuş yağlardan gelmektedir. İçerisinde kullanılan et ise başta kalp hastalıkları ve kolon kanseri olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarır.

PATLAMIŞ MISIR

Popüler bir yiyecek olarak sinemada yenilen patlamış mısırlar aslında yağ ve tuz yüklüdür. Patlamış mısırın tanelerinin yüzde 90'ı doymuş yağ içeren bu yiyecek muazzam miktarlarda zararlı yağlarda patlatılmaktadır. Ek olarak sinemada bir şeyler izlerken yediğimiz patlamış mısırın miktarı da normal porsiyonların çok üstündedir.

Orta boy bir paketin içerisinde yaklaşık olarak 20 bardak patlamış mısır bulunmaktadır. Aynı zamanda bu miktar 1200 kaloriyi ve 60 gram doymuş yağı içerisinde barındırır. Kalori bakımından orta boy bir patlamış mısır 3 büyük boy hamburgere eşdeğerdir. Ancak evde yağsız bir şekilde hazırlayacağınız patlamış mısırın 1 fincanı sadece 30 kalori içerir ve tercih edilebilir bir seçenektir.

PİZZA

Pizza çoğumuzun hayır diyemeyeceği bir lezzet olsa da aslında oldukça sağlıksız bir yiyecektir. Kenar kısımlarındaki fazladan hamur, kalori miktarını ciddi oranda yükseltmektedir. Ek olarak içerisinde bulunan tam yağlı peynir, pastırma, sosis ve pepperoni ile birleşen yağlı soslar fazladan kalori içermesine neden olur.

Sadece iki dilim pizza, atardamarların tıkanmasına neden olacak 1300 kaloriyi ve 24 gram doymuş yağı vücudumuza almamıza neden olur. Pizzadan vazgeçemeyenlerin evde hazırlayacağı ince hamurlu ve sebzeli bir pizza çok daha sağlıklı bir alternatif olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN