Koronavirüs'e karşı zencefilli-cevizli Kovid-19 şurubu: TÜBİTAK incelemeye aldı

Koronavirüs'e karşı zencefilli-cevizli Kovid-19 şurubu: TÜBİTAK incelemeye aldı

Ar-Ge Uzmanı Ziya Can Koçak'ın koronavirüse karşı zencefilli ve ceviz etken maddeli geliştirdiği şurubun, virüsün etkilerini 31 saat geciktirerek azalttığı görüldü. Şurup, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından TÜBİTAK tarafından incelemeye alındı. Koçak, test sonuçlarının olumlu olduğunu söyledi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı zencefil ve ceviz etken maddeli şurup geliştirildi. Endüstri Mühendisi, Ar-Ge Uzmanı Ziya Can Koçak tarafından geliştirilen şurubun virüsün etkilerini 31 saat geciktirdiği ve azalttığı öğrenildi. Sağlık Bakanlığı tarafından da incelendikten sonra onaylanması halinde, ürünün takviye edici gıdadan ilaç aşamasına geçeceği belirtildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Endüstri Mühendisi, Ar-Ge Uzmanı Ziya Can Koçak ve ekibinin normal beslenmeyi takviye amacıyla geliştirdiği zencefil ve ceviz etken maddeli Şurup, 2021 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı’nca onaylandı. Ancak Ar-Ge çalışmalarının ardından, şurubun bütün zararlı bakteri ve virüslere karşı geniş etkili olabileceği görüldü. Şurup numunesi, araştırmalar ve görüşmeler sonrasında TÜBİTAK MAM’a teslim edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Ziya Can Koçak, şunları kaydetti:

TEST SONUÇLARI OLUMLU

"Sitotoksisite testlerinden 2020’de başarıyla geçen ilaç adayımız, çağımızın en büyük salgını KOVID-19 için test edildi. İlacın, virüsün etkisini 31 saat geciktirdiği ve azalttığı görüldü. Test sonuçları son derece olumlu.

KOVID-19 ve mutasyonları ile ilgili aşıdan sonra, ilaç alanında dünya çapında bu başarıyı yakalamış en ciddi ve etkili tek sıvı ilaç buluşu da yine biz Türklere nasip oldu. En kısa zamanda Konya Selçuk Üniversitesi bünyesinde bulunan Üniversite hastanesinde ilaçlarımızın FAZ 1 hızlı geçiş FAZ 3 çalışmalarına (insan üzerinde çalışmalar) özellikle KOVID-19 ve bütün mutasyonları ile birlikte diğer bütün enfeksiyon hatta kanser alanlarında başlanacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN