Kimse bu mucizevi yöntemi bilmiyor! Kulağınıza sarımsak koymanın müthiş faydası: Etkisini anında gösteriyor

Kimse bu mucizevi yöntemi bilmiyor! Kulağınıza sarımsak koymanın müthiş faydası: Etkisini anında gösteriyor

Sarımsak hem yemeklerimizde, hem de sağlımızda önemli bir yeri olan besinlerden biri. Sarımsağın doğan antibiyotik olması gibi pek çok etkisi herkesçe bilinir fakat kulak için olan bu faydasını pek kimse bilmez. Bu haberimizde size sarımsağın bu çok az bilinen faydasını aktaracağız...

Sarımsağın faydaları herkes tarafından araştırılıp merak ediliyor. Eski çağlardan beri doğal antibiyotik olarak anılan sarımsağın bu faydasını ilk defa duyacaksınız. Eminiz ki daha önce hiç bu özelliğini duymadınız ancak birçok hastalığa iyi geliyor. Sarımsağı bu sefer yemek yerine kulağınıza koyacaksınız. Faydası iki kat artıyor, deneyenler bir daha bu yöntemi bırakamıyor.

Yemeklere kattığı lezzet ile mutfaklarda mutlaka bulundurulan sarımsağın bu faydasını duyunca siz bile şaşıracaksınız. Sarımsağın faydaları genel olarak herkes tarafından bilinmekte ancak bunu hiç kimse bilmiyor. Yemek yerine vücuduna koyun etkisini görünce şaşıp kalacaksınız. Yemekten iki kat daha faydalı. Tek yapmanız gereken bir diş sarımsağı kulağınıza koymak.

BU FAYDASINI HİÇ KİMSE BİLMİYOR

Sarımsak içeriğinde bulundurduğu A, B1 ve C vitaminleri, selenyum ve çinko minerallerini sayesinde insan vücuduna birçok fayda sağlar. Keskin bir tadı bulunan sarımsak genelde yemeklerde kullanılarak tüketilir. Ancak sarımsağı tüketmeden de faydalarından yararlanabiliriz. Bu yöntemi kimse bilmiyor ilk defa size açıklıyoruz. Duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız.

AĞRILARDAN ANINDA KURTULUN

Çoğu kişi sarımsağın kokusundan çok hoşlanmaz ancak faydaları o kadar çoktur ki yemeden de olmaz. Sarımsakla ilgili her gün yeni bir bilgi öğrenilirken bu sefer bambaşka bir keşif yapıldı. Kulak ağrısı yediden yetmişe herkesin çektiği rahatsız edici bir rahatsızlıktır. Kulak ağrılarının başlıca nedeni enfeksiyondur. Bu ağrılar zamanda zonklama, yanma ve batma gibi ağrılara neden olur. Sizlere vereceğimiz bu yöntem ile bu ağrılardan anında kurtulacaksınız.

kmgfgfgf-82.jpg

ENFEKSİYONLARA KARŞI SAVAŞIR

Kulak ağrıları çok çeşitlidir. Neden olan enfeksiyonun vücuttaki etkisi çok çok önemlidir. Eğer burunda ya da kulakta kanama varsa mutlaka doktora başvurun. Eğer kulakta ufak bir ağrı söz konusuysa mutlaka bu yöntemi deneyin. Uzmanlar kulak enfeksiyonları için hastalarına sarımsak önerir. Sarımsak içeriğinde bulundurduğu analjezik ve antibiyotik özelliğinden dolayı enfeksiyona karşı savaşır. Peki sarımsak kulak ağrılarında nasıl kullanılır?

KULAĞINIZA KOYUP YARIM SAAT BEKLEYİN

Bunun için 2 kaşık susam yağıyla 1 kaşık ezilmiş sarımsağı pişirin. Soğuyunca yağı süzerek kulağınıza 2-3 damla damlatın. Bir kulak enfeksiyonunuz varsa, bir ipe bağladığınız bir diş sarımsağı kulak dışına yerleştirip yarım saat bekleyin. Sonuçları sizi çok şaşırtacak...

kmgfgf-63.jpg

SARIMSAĞIN FAYDALARI NELER?

  • Çıbanları ve cilt yaralarını iyileştirici özelliği bulunur.
  • Kaslarda meydana gelen kramplar için faydalıdır.
  • Damarları genişletir ve kalp sağlığına iyi gelir.
  • Sarımsak bal ile birlikte tüketilirse bağırsak parazitleri ile kurtlarını düşürür. Ayrıca bağırsak gazların atılmasında etkilidir.
  • Öksürük, boğaz ağrısı gibi şikayetlere iyi gelir ve balgam söktürücü etkisi vardır. İnatçı öksürükleri keser. Diş sağlığını korumaya faydalıdır. Diş ağrısına iyi gelir.
  • Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Bağırsakları hareketlendirir.
  • Sarımsak mantar tedavisinde kullanılan bir bitkidir.
  • Kan şekerini düzenleyerek şeker hastalarına yardımcı olur. Hipoglisemik etkisi vardır.
  • Meme ve prostat kanserine karşı faydalı olduğu hakkında bilgiler bulunur. Tümörlerle savaşabilen bir yapısı olduğu söylenir. Yeni tümör oluşumlarını engeller.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. Astım bronşite karşı faydalı olabilir.
  • Saç dökülmesine ve saçkırana karşı faydalıdır. Küsen kaşlara da iyi geldiği bilinir.
  • Sarımsağın faydaları Ahmet Maranki tarafından önemle vurgulanır. Maranki, Alzheimer ve demans rahatsızlığına karşı sarımsak yenmesini tavsiye eder.
  • Kemik sağlığını koruduğu için menopoz döneminde yaşanabilecek osteoporoz gibi kemik hastalıklarına yakalanmayı önler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN