Kulağınızda Bu Ağrı Varsa Hemen Doktora Koşun! Kaslarınızı Ele Geçirip Yüz Felcine Neden Oluyor

Kulağınızda Bu Ağrı Varsa Hemen Doktora Koşun! Kaslarınızı Ele Geçirip Yüz Felcine Neden Oluyor

Enfeksiyonların çoğu vücudumuza büyük zararlar verebiliyor. Özellikle kulak enfeksiyonu büyük hastalıklara yol açabiliyor. Genelde çocuklarda görülen kulak enfeksiyonu yetişkinlerin yüzde 20'nde görülebilmekte. Eğer önemsenemeyip tedavi edilmezse daha büyük hastalıklara neden olabilir. Peki kulak enfeksiyonu nasıl tedavi edilir ve edilmediğinde hangi hastalıklara neden olur? İşte haberimizin detayları...

Bir çok enfeksiyon türü sağlığımızı olumsuz yönde etkilerden diğer hastalıklara da davetiye çıkartır. Bu türlerin başında gelen kulak enfeksiyonu en çok rahatsız edici hastalıkların başında geliyor. Belirli yöntemlerle temizlenmeye çalışan kulak enfeksiyonu tam anlamıyla tedavi edilmezse daha büyük hastalıklara neden olur. Bizde siz okuyucularımız için kulak enfeksiyonun ne olduğunu ve önlenmezse ne tür hastalıklara neden olabileceğini araştırdık.

YÜZ FELCİNE NEDEN OLUYOR

Genelde çoğu kişi kulak iltihabını hafife alır ve umursamaz. Ancak bu iltihap vaktinde tedavi edilmezse tüm vücuda yayılır ve kötü hastalıklara neden olur. Hatta uzmanlar bu iltihabın vaktinde tedavi edilmediğinde yüz felcine kadar neden olabileceğini belirtiyor.

a2-9.jpg

KULAK ENFEKSİYONUN BELİRTİLERİ NELER?

Peki kulak iltihabının belirtileri nelerdir? İlk olarak kulağınızın iç kısmında kaşıntı başlar ve tedavi edilmezse daha da şiddetli olarak devam eder.

KULAKTA KIZARIKLIK BAŞLAR

Kaşıntıyla birlikte iç kulakta kızarıklıklar görülmeye başlar. Ancak bu kızarıklıklarda tedavi edilmezse sadece kulak içinde değil, aynı zamanda kulağın dışında da belirgin olmaya başlar.

a3-4.jpg

AĞRILAR BAŞLAR VE TÜM VÜCUDA YAYILIR

Bu belirtilerle birlikte kulak memesinden hissettiğiniz genel bir ağrı başlar. Bu ağrı bir zaman sonra sanki kulağınızın tıkandığı hissiyatini verir. Daha ileri boyutunda ise kulaktaki ağrı boyun ve baş ağrısına dönüşür.

İŞİTME ZORLUKLARI BAŞLAR

İltihap iyice yayılırsa yavaş yavaş duymamaya başlarsınız. İşitme konusunda ciddi sorunlar yaşamaya başlarsınız. Sanki eskisi kadar iyi duymuyorsunuz hissi doğurur ve kulakta çınlama hissedersiniz.

KULAKTAKİ İLTİHAP NASIL ÖNLENİR?

SAKIN BUNU KULLANMAYIN! DAHA DA KÖTÜLEŞTİRİR

Kulak İltihabında kişiler direk kulak temizleme çubuklarına sarılır ancak bunu sakın yapmayın. Çünkü kulak çubukları kulak kirini daha da derine iter ve orda sabitler. Normalde de sakın bu çubukları kullanmayın çünkü zamanla kulağınızın derinliklerinde kir oluşumu başlar.

a6-1.jpg

FÖN MAKİNESİNİ KULLANIN

Duştan çıktıktan sonra kulaklarınızı eğerek ve bir havlu yarımıyla temizleyin. Ancak kuruduğundan emin olun. Başınızı eğerek kulak memesini farklı yönlere çekerek suyun kulağınıza kaçmasını önlemiş olacaksınız. Eğer halen kulağınızda su olduğunu hissediyorsanız fön makinesi ile kurutun. Bunu yaparken de düşük hızda ve düşük ateşte kurutun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN