Limon suyunun sağlığınız üzerindeki 5 şaşırtıcı etkisini öğrenince alışveriş listenize hemen limon ekleyeceksiniz!

Limon suyunun sağlığınız üzerindeki 5 şaşırtıcı etkisini öğrenince alışveriş listenize hemen limon ekleyeceksiniz!

Hem ünlülerin hem de tanınmayanların sabahları limonlu ılık su içtiklerini daha çok duyarsınız. Peki limon suyunun faydaları nelerdir? Faydaları listeliyoruz.

Faydalarına geçmeden önce limon suyu içmenin en iyi yolunu anlatalım. Aslında, onu saf olarak içmek zorunda değilsiniz. Yarım limon sıkabilir ve ılık suyla seyreltebilirsiniz. Ardından asidin diş minenize saldırmasını önlemek için pipetle için. Bu kadar! Gerçekten oldukça ekşi buluyor musunuz? Daha sonra bir çay kaşığı bal da ekleyebilirsiniz.

1. SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİP İÇİN ÇARE

Ne yazık ki, hepimiz ara sıra grip veya nezle oluyoruz. Özellikle yılın daha soğuk aylarında bundan kaçamayız. Neyse ki, biraz limonlu su içerek bağışıklık sisteminizi biraz güçlendirebilirsiniz. Bunun nedeni limonların (ve diğer turunçgillerin) C vitamini açısından zengin olmasıdır.

2. SİNDİRİM PROBLEMLERİNE DESTEK

Gerçekten ciddi sindirim sorunları için bir uzmana danışmak her zaman iyi bir fikirdir. Sadece ara sıra hafif semptomlarınız mı var? O zaman bir bardak limon suyu içmek isteyebilirsiniz. Bu, mide sularının salgılanmasına yardımcı olan ve sindirim sisteminizin yiyecekleri daha iyi işlemesine izin veren sitrik asit içerir.

5798566267b0a92b587ffa0d.webp

3. EKLEM AĞRISINI HAFİFLETİN

Yaşlandıkça, eklem ağrısı riski de gizlenir ancak gençlerde de olabilir. Limonlu su içmek ağrının bir kısmını hafifletebilir. Örneğin ürik asidi bir miktar seyrelttiği söylenir ki bu iyidir çünkü bunun birikmesi eklem ağrısına neden olur.

4. BÖBREK TAŞLARINI ÖNLEMEYE YARDIMCI OLUN

Daha önce böbrek taşı yaşadıysanız, bunun ne kadar acı verici olabileceğini size söylememize gerek yok. Hastanede onlardan kurtulmanıza yardımcı olabilirler, ancak elbette onlardan kaçınmayı tercih edersiniz. Bu durumda limon suyu içmeniz iyi olacaktır. İçerisindeki sitrat, kalsiyum taşlarının oluşmasını engellemeye yardımcı olabilir.

5. SAFRA KESESİNDEKİ AĞRIYI HAFİFLETİN

Safra taşları ağrılıdır, ancak safra kesesinde ağrı yaşamanızın başka nedenleri de vardır. Enflamasyonu ve safra çamurunu düşünün. Tabii ki, bu tür rahatsız edici semptomlar olması durumunda doktorunuzla iletişime geçmek her zaman akıllıca olacaktır. Bu semptomları önlemeye çalışmak ister misiniz? O zaman diyetinize limon suyu içmeyi dahil edebilirsiniz. Limon suyu safranın incelmesine ve safra taşlarının erimesine neden olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN