Limon suyunun sağlığınız üzerindeki 7 şaşırtıcı etkisini öğrenince evinizden limonu eksik etmeyeceksiniz

Limon suyunun sağlığınız üzerindeki 7 şaşırtıcı etkisini öğrenince evinizden limonu eksik etmeyeceksiniz

Günlük hayatımızda sofralarımızda sıkça tükettiğimiz ve kozmetik ürünlerin de içeriğinde bulunan limon, turunçgiller ailesi içerisinde yer alıyor. Sofralarımızdan eksik etmediğimiz bu gıdanın fayda sağlamadığı alan neredeyse yok gibi. İşte limon suyunun saymakla bitmeyen faydalarından bazıları....

Turunçgiller ailesinin en önemli üyesi olan limon, insan sağlığı için tam bir şifa deposudur. İçerdiği C vitamini sayesinde bağışıklığın kuvvetlenmesinde etkili olan limon, sadece mutfaktaki kullanımı ile sınırlı kalmayıp, ev temizliği ve cilt bakımı gibi pek çok alanda bayanların en büyük yardımcısı olmuştur.

LİMON SUYUNUN SAĞLIĞA FAYDALARI

1012580-1920x1080.jpg

1. KİLO VERME DESTEĞİ

Daha önce kilo vermeyi denediniz mi? O zaman kilolarla savaşmanın her zaman kolay olmadığını bilirsiniz. Ancak, kolaylaştırabilirsiniz. Örneğin limon suyu ile. Meyve suyu metabolizmayı uyarır, açlık hissini azaltır ve kilo kaybını hızlandırabilir.

2. GIDA ZEHİRLENMESİ İÇİN ÇARE

Özellikle Asya kıtasındaki ülkelere seyahat eden insanların gıda zehirlenmesine yakalanma olasılığı daha yüksektir, ancak kendi mutfağınızda da yakalayabilirsiniz. Limon suyu içerek iyileşmenizi destekleyebilirsiniz. İçerisindeki asit bakterilerin öldürülmesine yardımcı olur.

3. YÜKSEK TANSİYONU DÜŞÜRÜN

Yüksek tansiyonunuz olduğunda, diyetinize bakmanız ve buna neden olan maddeleri kesmeniz önemlidir. Tansiyonunuzu başka bir şekilde düşürmeyi de denemek ister misiniz? Limonlu su içebilirsiniz. Limon suyunun kan damarlarını temizleyici etkisi vardır ve bu da kan basıncını düşürebilir.

1615461896821769300.jpg

4. MİDE YANMASINI ÖNLEYİN

Mide ekşimesi çektiğinizde muhtemelen limonlu su içmeyi düşünmek bile istemezsiniz. Ancak, bundan çok yararlanabilirsiniz. Su ile az miktarda limon suyu midenizdeki asidi nötralize etmeye yardımcı olabilir ve biraz rahatlama sağlayabilir.

5. AKNE TEDAVİSİ

Akneden kurtulmak genellikle zordur. Bir kişi için işe yarayan bir başkası üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Bir fark yaratmama ihtimali olsa da, limon suyu yardımcı olabilir. Bunun vücudunuz üzerinde alkalileştirici bir etkisi vardır ve bu, aknenin azalmasına yardımcı olabilir.

6. KANSIZLIKLA MÜCADELE

Kansızlıkla mücadele ediyorsanız limonlu su içebilirsiniz. Öncelikle, kansızsanız bol miktarda demir içeren yiyecekler yemek önemlidir, ancak burada C vitamini de önemli bir rol oynar. Bunun nedeni, C vitamininin vücudunuzun yiyeceklerinizdeki demiri daha iyi emmesini sağlamasıdır. Bu nedenle demir haplarının da C vitamini içerdiğini sıklıkla görürsünüz.

7. ALERJİLERİ RAHATLATIN

Polen tekrar çiçek açtığında hapşırıyor ve gözyaşı döküyor musunuz? Birçoğu buna aşinadır. Bununla birlikte, standart ilaçlardan insanlar donukluk hissetme eğilimindedir. Ama görünüşe göre limonlar da yardımcı olabilir! Meyvenin suyu semptomları hafifletebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN