Magnezyum Eksikliği Kalp Krizine Sebep Olabilir! Magnezyum Eksikliği İçin Bu 10 Besini Mutlaka Tüketin

Magnezyum Eksikliği Kalp Krizine Sebep Olabilir! Magnezyum Eksikliği İçin Bu 10 Besini Mutlaka Tüketin

Yaşlanma, çevremize verilen zararlar, stres, yetersiz beslenme ve spordan uzak yaşam tarzı sonucu oluşan magnezyum eksikliği, vücudu son derece olumsuz etkiler. Hatta kalp krizine bile neden olabilir.

Magnezyum, insan vücudunun her hücresinde bulunan bir mineraldir. Birçok hayati enzimin çalışması, kas kasılması, sinir fonksiyonu ve güçlü kemiklerin bakımı için vazgeçilmezdir. Kas fonksiyonu, sağlıklı sinir ve kalp fonksiyonu için magnezyuma ihtiyaç vardır. Magnezyumun kalp üzerindeki olumlu etkilerine ek olarak, çeşitli çalışmalar yüksek tansiyonu azaltabileceğinide göstermiştir.

Aşağıdaki 15 besini tüketerek vücudunuzdaki eksik magnezyumu kolayca değiştirin.

YULAF

Sabahları yulaf ezmesi ile daha sağlıklı bir vücuda doğru büyük bir adım atmış olursunuz çünkü yulaf protein, potasyum, lif ve magnezyumla doludur. Kahvaltıda yummi meyveli büyük bir tabak yulaf ezmesi sadece lezzetli ve sağlıklı olmakla kalmaz, aynı zamanda günlük magnezyum ihtiyacınızın %69'unu karşılar. Kepekli yulaf kullanın!

KABAK ÇEKİRDEĞİ

Çoğu tohum yüksek düzeyde magnezyum içermesine rağmen, uygun fiyatlı olduğundan ve bir fincan kurutulmuş veya kavrulmuş kabak çekirdeği tüketmek günlük magnezyum alımının yüzde 150'sinden fazlasını karşılayabildiğinden kabak çekirdeği iyi bir seçimdir. Çok fazla yememeye dikkat edin, çünkü en az bir dilim çikolata kadar kalori içerir.

haberici.jpg

BİTTER ÇİKOLATA

Az yağlı ve yüksek kakao içeriği, yani daha az lezzetli, oldukça acı çikolata da magnezyum açısından inanılmaz derecede zengindir, bu nedenle sadece atıştırmalık değil aynı zamanda vücudumuzdaki eksikliği kolayca giderebiliriz. Büyük bir avantajı, içinde şeker yoksa çikolatanın da çok güçlü bir antioksidan olmasıdır.

CEVİZ

Ceviz, kaju veya badem olsun, bu tür yiyecekler harika magnezyum kaynaklarıdır, bu nedenle sadece bir fincan bile günlük magnezyum alımınızın yüzde 100'ünü karşılayabilir. Tabii ki, içlerinde çok sayıda değerli vitamin ve mineral var, bu yüzden onları sadece magnezyumları için yemeyin.

AVOKADO

Avokado kolayca sindirilebilir ancak enerji, yağ asitleri ve proteinler açısından çok zengindir ve sindirim için mükemmel olan lif ve su açısından çok yüksektir. Bu yüzden tükettikten sonra çok tok hissetmeden vücuda çok besleyici ve uzun sinir enerjisi sağlar. Yüksek magnezyum içeriği nedeniyle sık sık tüketilmeye değerdir.

MUZ

Muz genellikle magnezyum açısından zengin olarak adlandırılır ve bu nedenle magnezyum eksikliğinin üstesinden gelmesi önerilir. Ancak gerçekte taze muzlar avokado, böğürtlen veya ahudududan daha fazla magnezyum içermez. Kuru muz ise gerçekten iyi bir magnezyum kaynağıdır ve düzenli olarak beslenmemize dahil edilmelidir. Ayrıca çok lezzetli ve mükemmel bir atıştırmalıktır.

haberici2.jpg

BAKLİYAT

Beyaz fasulye, nohut, bezelye veya mercimek olsun, hepsi magnezyum açısından zengindir. Baklagillerden birçok güzel yiyecek yapılabilir. Doğru hazırlanışına dikkat etmek yeterli. Bakliyatları pişirmeden önce en az bir gece ıslatın ve ıslatma suyunu dökün. Alternatif olarak, ıslatma süresi boyunca suyu 1-2 kez değiştirin. Kişniş, kimyon, dereotu veya zencefil gibi şişkinliğe karşı baharat kullanın.

KİNOA

Kinoa çok iyi bir magnezyum kaynağıdır. Akan su altında bir elek içinde iyice durulayın ve pirinç gibi bir yan yemek olarak hazırlayın. Pirinç, magnezyumun yarısından daha azını içerir ve yalnızca beyaz pirinçte daha az olan tam teşekküllü pirinç için geçerlidir. Patateste hala pirinçten daha az magnezyum var, bu yüzden kinoayı ara öğün olarak sık sık yemeye değer.

SUSAM

İçinde çok fazla protein var. Susam tohumlarının yaklaşık yüzde 20'si 4.7 gram bir fincan içerir. Tohumlar magnezyum ve diğer besinler açısından zengindir ve araştırmalar yağın diyabetle mücadelede güçlü bir yardımcı olduğunu göstermiştir. Bir Amerikan araştırmasına göre susam, yüksek magnezyum içeriğinden dolayı şeker hastalarında kan basıncını düşürmede özellikle etkilidir.

BALIK

Balık tüketiminin iyi etkilerini sıklıkla duyarız. Özellikle magnezyum durumunda deniz balıklarının tüketilmesi tavsiye edilir. Ancak, örneğin, magnezyum, yüksek bir magnezyum içeriğine sahiptir. Ayrıca bol miktarda vitamin ve omega-3 yağ asitleri içerirler, bu nedenle kırmızı et yerine tüketilmelidirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN