Masanızın baş tacı turşudaki büyük tehlike! Böyle yerseniz hastanelik olabilirsiniz

Masanızın baş tacı turşudaki büyük tehlike! Böyle yerseniz hastanelik olabilirsiniz

Kış aylarının gelmesiyle beraber sıkça tüketilen turşular ile bilinmesi gerekenler duyuruldu. Turşu yerken dikkat etmezseniz zehirlenebilirsiniz. İşte, turşu için önemli uyarı geldi

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan turşu her derde deva geldiği bilinirken çok tüketildiği de bilinir. Özellikle kuru fasülye, nohut gibi bakliyat yemekleri olmak üzere yemeklerinin yanına yakışan lezzet turşu sofralarda yerini alıyor. Bunun üzerine turşu tüketiminde uzman kişilerden öneriler geldi. Probiyotik zengini turşunun faydaları saymakla bitmezken dikkat edilmesi gerekenler haberimizde

BEYAZ TABAKADA BÜYÜK RİSK

Turşunun üzerinde oluşan beyaz tabakanın tüketilmesinde zehirlediği belirtildi. Kurulumu tamamladıktan sonra turşunun üzerinde beyaz tabaka oluşabilir bu nedenle görüldüğü an alınması gerekir Bu tabakanın oluşmasında ki büyük faktör tuz oranı olduğundan turşunun sıcak alanda bekletilmemesi gerekir.

Turşudaki beyaz tabaka sorunu daha çok evde kurulan turşularda gündeme gelir. Dışarı da satışı yapılan turşuların yapımında bozulmayı engellemeyen bazı malzemeler yer alır.

TURŞU KÖPÜRME SORUNUNA KESİN ÇÖZÜM

Evde kurulan turşularda ise köpürme sorunu sıklıkla rastlanılır. Turşunun köpürmesini önlemek adına nohut kullanımı etkili olur. Turşu kurarken nohut koyarsanız köpürmenin oluşmasına engel olursunuz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN