Masum Sanıp Sürekli Tükettiğimiz Bu Besinin Zararlarını Duyunca Şok Olacaksınız! Tüm Organlarınızı Yavaş Yavaş Bitiriyor

Masum Sanıp Sürekli Tükettiğimiz Bu Besinin Zararlarını Duyunca Şok Olacaksınız! Tüm Organlarınızı Yavaş Yavaş Bitiriyor

Sağlıklı yaşam için birçok araştırma ve ekstra takviye alıyoruz. Spor yapıyoruz hatta yediğimiz besinleri bile düzenlemeye çalışıyoruz. Ancak sağlıklı sandığımız vücudumuza faydalı olarak bildiğimiz bazı besinler aslında sanıldığı kadar zararsız değil. Tükettiğimiz bu yiyecekler organlarımızı nerdeyse yıkıma kadar sürüklüyor. Bizde sizler için masum sandığımız ancak zehir saçan yiyecekleri listeledik.

Sağlığımız için birçok besin tüketiyoruz ve düzenli olarak spor yapıyoruz. Ekstradan ürünler kullanıyoruz, bazı yiyecekleri mutfağımızdan ayırmıyoruz. Ancak faydalı sandığımız mutfağımızdan eksik etmediğimiz bazı yiyecekler sanıldığı kadar sağlıklı değil. Bu besinler tüketildiğinde organlarını teker teker iflasa sürüklüyor. Fakat biz bunun farkında değiliz. Peki farkında olmadığımız vücudumuza zarar veren besinler hangileri? İşte bizlerde siz okuyucularımız için bu besinleri listeledik.

BİLDİĞİNİZ TÜM KAHVE KREMALARINI UNUTUN

Listemizin başında kahve kreması gelmekte. Biz kahve aroması olarak kullanıp öyle sandığımız bu üründe aslında krema bulunmamakta. Evet şaşırdınız biliyorum ama ancak öyle. Onun yerine su, şeker ve soya fasulyesi vardır. Zaten şekerin vücuda ne kadar zarar verdiğini biliyoruz. Öte yandan kahve kremalarının içinde mono ve digliserit gibi çeşitli katkı maddeleri kullanılmakta. Kahvenizi zehre dönüştüren bu kremaları sakın kullanmayın.

a3-36.jpg

DUYUNCA BİR DAHA İÇMEYECEKSİNİZ

Meyvelerin vücudumuz için ne kadar faydalı ve sağlıklı olduğunu biliyoruz. Bu meyveleri tüketirken meyve suyu olarak da tüketiyoruz ancak ne kadar sağlıklı olduğunu biliyor muyuz? Aslına bu meyve sularının içerisinde fazladan yüksek fruktozlu mısır şurubu ya da kıvam arttırıcı gibi kimyasallar bulunmaktadır.

a2-52.jpg

Bu duyduklarınızdan sonra yüzde 100 meyve aromalı suyu içmek isterseniz bunları gözden kaçırmış olursunuz. Bu meyve sularından şekerden ibaret bir sıvı içeceğinizi bilin. Yüzde 100 üzüm suyundan bir bardak içmek size fazladan 36 gram şeker aldıracaktır. Bu da korkunç bir rakam.

a1-73.jpg

Aynı zamanda yapılan bir araştırmaya göre, meyve suyundaki tatlılığın çoğu, aşırı kilolu insanlarda viseral yağ dokusunun gelişimi ile ilişkilendirilen bir şeker türü olan fruktozdan geldiğini göstermektedir.

DİYET İÇECEKLER

Neredeyse bilinen tüm diyet içecekler başta kilo vermenize yardımcı olmak için geliştirilmiştir. Ancak son zamanlarda yapılan araştırmalar tam tersi bir etkiye sahip olduklarını göstermektedir.

Bu içecekler, glikoz seviyelerini yükselterek karaciğere aşırı yüklenen ve yağlanmaya neden olan aspartam içermektedir. Bu içeceklerin yerine su içmeniz sağlığınız açısından çok daha yararlıdır.

KIZARMIŞ GIDALAR

Kızarmış tavuk, kızarmış kalamar ya da kızarmış tavuk oldukça lezzetli bir tada sahip olabilir ancak yüksek düzeyde İleri Glikasyon Son Ürünleri (AGE) içermektedir. Bu bileşikler hayvansal kaynaklı ürünlerin yüksek sıcaklıklarda uzun süre pişirilmesiyle oluşur. Onun yerine mümkün olduğunca ızgara ya da fırında hazırlanmış yiyecekleri tüketmeyi tercih edebilirsiniz.

a8-8.jpg

İŞLENMİŞ ETLER

İşlenmiş etler iki bakımdan tüketebileceğiniz en kötü gıdaların başında gelirler. İlk olarak doymuş yağ oranı yüksek kırmızı etlerden yapılırlar ve buna ek olarak İleri Glikasyon Son Ürünleri (AGE) içerirler.

KEYİF YERİNE ZEHİR

Bu ürünlerin kurutulması, tütsülenmesi ya da yüksek sıcaklarda pişirilmesi nedeni ile iltihaplanmaya yol açan bileşikler üretmesi anlamına gelmektedir. İşlenmiş etlerin içerisinde bulunan nitratlar ve nitritler yüksek ısıya maruz bırakıldıklarında kanserojen bir madde olan nitrozaminlere dönüşebildiği bilinmektedir. Kısacası mangalda pişirdiğiniz bir sosis aslında sizin için sağlık bakımından zehirden farksız olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN