Meğer suyu yıllardır yanlış içiyormuşuz! Suyu asla böyle içmeyin: Zararları saymakla bitmiyor!

Meğer suyu yıllardır yanlış içiyormuşuz! Suyu asla böyle içmeyin: Zararları saymakla bitmiyor!

Su insanlar için hayattır, su olmazsa olmaz hayatın her alanında su kullanımına dikkat etmeliyiz ama en çok da günlük su tüketimimize dikkat etmeliyiz. Günlük su tüketimi hakkında doğru bildiğimiz yanlışlar neler işte haberin detayları…

İçme suyu sağlığımız önem teşkil ediyor. Uzmanlar, gün aşırı tükettiğimiz kahve, çay, meyve suyu gibi sıvıların suyun yerini alamayacağını, düzenli olarak su içilmesi gerektiğini söylüyor. Ancak tıpkı normal su gibi içtiğimiz suyun da yapısı dikkat gerektirir. Dr. Canan Karatay'ın açıklamaları ile her zaman gündeme gelen su ile ilgili sözleri duyanları şaşırttı.

su

PROF. DR. CANAN KARATAY'DAN EZBER BOZAN AÇIKLAMA! "SUYU SAKIN BÖYLE İÇMEYİN"

Sağlığımız hakkında bildiğimiz birçok yanılgı var. Son araştırmalar günde 2 litre su içmemiz gerektiği iddiasının yanlış olduğunu göstermiştir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta 'Suyu asla böyle içmeyin' diyen Prof. Dr. Canan Karatay, bugüne kadar yanlış yaptığımız şeyleri açıklayarak ezber bozdu.

SAĞLIKLI SANDIĞIMIZ SU BİLDİĞİMİZ SU DEĞİL

Karatay, “Sağlıklı olmak için suyun yanında vücuda yeterli hayvansal yağ, protein gidecek. O zaman hastalanmıyoruz. Hastalanmış olsak bile yavaş yavaş hastalıklarımızdan kurtuluyoruz. Yeterli miktarda su için ama bu su sağlıklı su olmalı. Sağlıklı su dediğimiz bildiğiniz alınan şişedeki su değil. Nedir o, yüzde 60 ila 80 arasındaki tuzlu su. Bu oran da yaşa göre değişir. Saf su değil, tuzlu su için. dedi.

VÜCUTTAKİ HÜCRELERİ TOPARLIYOR

“İçi tuz dolu olacak. Dengeli, içi minerallerle dolu su için çünkü bu, vücutta tüm işlevleri görecek. Göz görecek, sinir sistemini rahatlatacak. Aklınıza ne gelirse. İçi mineral dolu tuzlu su olması tüm hücrelerimize yararlı. Onun dışında da yüzde 20 oranında hayvansal protein, bunun yanında da yüzde 19,9 oranında hayvansal yağ olacak. Bunlar dengeli olarak vücuda arz edildiği zaman hücrelerin toparlandığı görülecek”

TUZLU SUYUN FAYDALARI

Düzenli tuzlu su tüketimi, sinir sistemine faydalı önemli mineraller içerdiğinden duygusal durumunuzu normalleştirmeye ve uykusuzluğun önlenmesine yardımcı olabilir.

Tuzlu su, soğuk algınlığı ve gripte akciğerlerdeki ve sinüslerdeki mukusa katkıda bulunur.

Bir bardak tuzlu su cildinizi tazeler.

Tuzlu su osteoporoza yardımcı olur ve kemikleri güçlendirir.

Vücuttaki normal sıvı seviyelerini korur. Deniz tuzlu su, vücudumuz için önemli olan mineralleri içerir.

Tuz, bağırsaklar için doğal bir antibiyotik rolü üstlenir. Bir bardak tuzlu su hazımsızlığa iyi gelir..

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN