Metabolizmanı bu basit karışımla ateşle gün boyu yağ yak! Bir hafta deneyin etkisini anında görün

Metabolizmanı bu basit karışımla ateşle gün boyu yağ yak! Bir hafta deneyin etkisini anında görün

Kış aylarında evlere kapanmayla birlikte çoğu kişi kilo derdiyle karşı karşıya kalıyor. Özellikle sağlıklı beslenme konusunda en önemli öğün olan sabah kahvaltılarında bu tarifi kullanarak kilo derdinizden kurtulun. Basit malzemelerle hazırlanan bu yöntemle fazla yağlarınızdan kurtulun. Bir haftada 10 kilo verme garantili. Güne yağ yakımına destek smoothi'yle başlayarak metabolizmanı ateşleyebilirsiniz. İşte cayır cayır yağ yakan o tarif...

Fazla kilo sorunu herkesin temel sorunlarından biri. Özellikle sağlıklı beslenme bu konuda en büyük silahımız. Güne başlarken edilen kahvaltılar hayatımızın geri kalanını etkiler ve yaşamımız için önemli bir yere sahiptir. Sizde anında hem kilo verip hem de sağlıklı kalmak ister misiniz? Size vereceğimiz bu tarif ile bir haftada cayır cayır yağ yakacaksınız. Metabolizmayı makina gibi çalıştırıyor. Artık kahvaltılarınızı bu tarife göre uygulayacaksınız.

BU TARİFLE MERABOLİZMANIZ ATEŞLENECEK

Kolay yoldan kilo vermek ister misiniz? Çoğumuz iş hayatından dolayı spora zaman ayıramıyor. Sizin de fazla kilolarınız varsa fakat spora ayıracak vaktiniz yoksa bu tarif ile istediğiniz kiloya en hızlı şekilde ulaşın. Sabah kahvaltılarında tüketilen ve yağ yakımına destek olan smoothi'yle metabolizmanız ateşlenecek. Tek yapmanız gereken size vereceğimiz malzemeleri iyi değerlendirmek ve bu karışımı düzenli olarak tüketmek. Hazırsanız gizli tarifi veriyoruz;

kmfdffd-17.jpg

YAĞ YAKAN SMOOTHİ TARİFİ

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

  • Yarım muz
  • Bir çay kaşığı zerdeçal
  • Bir yemek kaşığı chia tohumu
  • Bir bardak süt

HAZIRLANIŞI

İlk olarak tezgaha aldığınız malzemeleri blenderdan geçiriyoruz. Yaklaşık 1 2 dakika blenderdan geçirdiğimiz karşımı kıvam alması için bekletiyoruz. İşte yağ yakan smoothiniz hazır. Afiyet olsun...

CAYIR CAYIR YAĞ YAKACAKSINIZ

Bu karışımı mutlaka sabah kahvaltısı yerine kullanın. Sizi şimdiden uyaralım bu tarifi sabah kahvaltılarında aç karnına içmeniz gerekmektedir. Etkisini en iyi şekilde görmek istiyorsanız haftada 3-4 gün kahvaltı yerine tüketin.

kmfdffd-18.jpg

MUZUN FAYDALARI NELER?

Muz sporcular arasında en çok tercih edilen meyveler arasındadır. Antrenman ve müsabaka sonrası hızlı toparlanma için terle kaybedilen su ve elektrolitlerin yerine konması büyük önem taşır. Muz zengin potasyum içeriğiyle elektrolit dengesinin korunmasını sağlar. Aynı zamanda içeriğindeki potasyum, magnezyum ve kalsiyum mineralleri sayesinde kas kramplarının ve ağrılarının azalmasına yardımcı olur. Yağ ve kolesterol içeriği olmayan muzun enerji değeri yüksektir. Yapılan çalışmalara göre, muzun içeriğinde bulunan serotonin ve dopamin sporculardaki antioksidan kapasitesini geliştirirken spor performansını artırır. Muzu yeteri kadar protein içermemesi sebebiyle kahvaltılarda, spor öncesi ve sonrasındaki ara öğünlerde süt, yoğurt, kefir gibi protein kaynaklarıyla beraber ihtiyacınız doğrultusunda tüketebilirsiniz.

ZERDEÇALIN FAYDALARI NELER?

Birçok baharat türünde olduğu gibi zerdeçal için de uzun yıllardır devam eden bilimsel araştırmalar mevcuttur. Bu araştırmaların çok büyük bir kısmında zerdeçalın sağlık üzerindeki olumlu etkileri hakkında fikir birliğine varılmıştır. Sofralarda sıklıkla kullanılan baharatlar arasında yer almasa da özellikle tavuk yemekleri ile birlikte sıklıkla kullanılan köri baharatına sarı rengini veren zerdeçaldır. Bu mucize baharat Güneydoğu Asya ile Hindistan gibi bölgelerde sarı renkli çiçeklere sahip bir bitkinin köklerinden elde edilir. Güçlü antienflamatuvar ve antioksidan özellikleri bulunan zerdeçal, Hindistan'da geleneksel bir tedavi yöntemi olan Ayurveda'da da sıklıkla kullanılır. Herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan tüm bireyler günlük olarak 1-2 kaşık zerdeçal tüketerek bağışıklık sistemlerini güçlendirebilir ve enfeksiyon hastalıklarını daha kolay atlatabilir. Yoğurtlu zerdeçalın faydaları, toz zerdeçalın faydaları gibi pek çok konu zerdeçal tüketmeyi düşünen bireylerin merak ettiği konular arasındadır. Zerdeçal her türlü tüketilebilir, fakat içerdiği kurkumin yalnızca yağda çözünebilir olduğundan yağ içeren yemeklerin yanında veya yoğurt gibi içeriğinde doğal olarak yağ bulundurulan besinlerle karıştırılarak tüketilmesi daha sağlıklı bir seçenektir.

CHİA TOHUMUNUN FAYDALARI

Chia, enerjinizin ve metabolizma hızınızın artmasına yardımcı olur. Yayınlanan bir araştırma, tohumları tükettikten sonra 90 dakikalık bir spor etkinliğinde performansın enerji içecekleri tüketildiğindeki kadar yükseltebildiğini gösteriyor. Ayrıca çalışmalar, diyetinize chia tohumlarının eklenmesinin ardından, vücudun metabolizmasını etkileyen ve obezitenin bir bileşeni olan "karın yağı" dokusunu da azalttığını gösteriyor.

İçerdiği kalsiyum sayesinde kemiklerin daha güçlü hale gelmesine yardımcı olan chia, sahip olduğu bor miktarı ile kemiklerin ve kasların sağlıklı büyümesini sağlar. Bitki temelli protein kaynakları arasında öne çıkan tohumlar, kas gelişimi ve oluşumda önemli bir besin kaynağı olarak da fayda sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN