MHRS TC ile hastane randevusu alma işlemleri: MHRS randevu girişi 2022

MHRS TC ile hastane randevusu alma işlemleri: MHRS randevu girişi 2022

Hastane randevularının online olarak alınması vatandaşlar tarafından yakından takip edilmektedir. Sağlık Bakanlığı, 16:00'da alınan randevuların 10:00'dan itibaren kabul edileceğini duyurdu. İnternet üzerinden hastane randevusu alan bir kişi, tarayıcısının arama alanına MHRS yazıp, Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi sayfasına gidip TC no ve daha öncesinde alınan MHRS parolası üzerinden randevu alabilir. Sağlık Bakanlığı randevu alamayan hastalara özel olarak ek randevu açıldığını duyurdu. Aynı saat, aynı dakika için birden fazla randevu alınabilir. Sağlık Bakanlığı'nın fazla randevusu nedir, nasıl alınır, hastanenin ek randevusu ne zaman verilir? Soruları ise pek çok vatandaş tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlandı. Bu soruların cevaplarına ve konuyla ilgili daha fazla detaya haberimizden ulaşabilirsiniz…

MHRS Hastaneden randevu almak artık çok daha basit. Dünden bu yana Sağlık Bakanlığı hastaneler için ek randevu alma sistemini uygulamaya koydu. Bakanlıktan alınan bilgiye göre, 8 saatlik vardiya, doktorların randevu saatleri kararlaştırılarak, her 10 dakikada bir toplam 48 randevuya bölündü.

MHRS EK RANDEVU SAATİ KAÇ?

Hastaların yüzde 25'i bu randevuya gelmiyor. Yeni uygulama ile saat başına 1 randevu olmak üzere toplam 8 randevu ayarlandı. Ardından 48 olan çalışma saati 8 randevu ile 56'ya yükseldi.

Hastanelerde ek randevu saatleri başladı. Aynı dakikada birden fazla hasta randevu verilebilir. NTV haberine göre Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit, "İnsanların da randevu almakta zorluk çekmesinden dolayı bakanlık böyle bir uygulamaya gitti. Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde iptal edilmediği halde gidilmeyen randevu sayısı baz alınıyor. Her hekimin ek randevu kontenjanının farklı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yiğit, "4 Bin randevu alınan bir hastanede bine yakın hasta o gün gelmemiş oluyor. Hastane başına yüzde 5 civarı ek randevu düşüyor" ifadelerine yer verdi.

MHRS EK RANDEVU NASIL VERİLİYOR?

Prof. Dr. Yiğit, "Randevusuz da olsa hastalara bir şekilde ihtiyacı varsa hastanın geri çevirmemek hastanın esas amacımız ona yönelik de bir planımız da vardı zaten. Dolayısıyla bu hastalar randevusuz gelmiş gibi de kabul edilip o B planı çerçevesinde uygulanabilir diye düşünüyorum, bir şekilde muayene ettirilebilir" ifadelerini kullandı.

MESAİ DIŞI MUAYENEYE SAAT KAÇA KADAR ALINIYOR?

Profesör Dr. Yiğit, "Hemen hemen her ana branşın br polikliniği mesai sonrası açık saat 8'e kadar. 5-8 arası uyguluyoruz. İsteyen saati daha da uzatabilir. Aynı zamanda mesai dışı ameliyatlara da geçen hafta başladık. 5'ten sonra ameliyatlar uygulama çerçevesinde yapılabilir. Ek ödeme yönetmeliği buna müsait" değerlendirmesini yaptı.

MHRS RANDEVUSU NASIL ALINIR?

MHRS randevu sistemini kullanarak dilediğiniz hastaneden, size uygun tarih ve zamanı seçerek saniyeler içinde dilediğiniz doktordan randevu alabilirsiniz. Hem online hem de telefonla kolayca iletişime geçebileceğiniz randevu rezervasyon sisteminde ayrıca istediğiniz doktoru, hastaneye gideceğiniz zamanı, bölümü ve günün saatini de seçebilirsiniz.

MHRS GİRİŞ İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Merkezi Hekim Randevu Sisteminin resmi web sitesine erişmek için yukarıdaki bağlantıya tıklayın. Ardından sağ tarafta yer alan “Randevu Al” butonuna tıklayın ve karşınıza çıkan ekranda gerekli bilgileri (TC Kimlik numarası, MHRS şifresi) doldurarak giriş yapabilirsiniz.

İnternetten MHRS Randevu Alma;

vatandaşlarımız "Online randevu sistemi" ve Alo 182 üzerinden randevu alabilirler.

1. Merkezi Hekim Randevu Sistemine ilk kez giriş yaparken, her vatandaş için ayrı bir hesap açılmaktadır.

2. Hesap açık ise “Randevu Al” butonu ile T.C. Kimlik numarası ve atanan şifre ile giriş yapın. Ayrıca e-devlet şifresi ile hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

3. İstenilen hastane, poliklinik ve doktor seçilerek kabul gerçekleşir.

4. Cep telefonu ile randevu alma;

5. Android, IOS, BlackBerry ve Windows işletim sistemi bulunan akıllı cihazlar (telefon, tablet) için "MHRS Mobile" uygulamasına sahiptir. MHRS mobil cihazlarında olan uygulama marketleri üzerinden (App Store, Play Store vb.) ücretsiz şekilde indirme imkanına sahipsiniz.

ALO182 NUMARASINDAN HASTANE RANDEVU İPTALİ

1. Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sisteminin 182 numarası evden, işten veya cep telefonundan aranabilir. Bu arama, randevudan en az 80 dakika önce yapılmalıdır.

2. 182'de çıkan asistana kimlik numarası verilir. Asistan vatandaşların bilgilerini doğrular.

3. Vatandaş, iptal edilen randevunun tarih ve saatini asistana bildirir. Asistan randevuyu iptal eder.

İNTERNETTEN RANDEVU İPTALİ

1. Merkezi Hekim Randevu Sistemi “Online Randevu” ekranı, TC no ve şifreniz ile giriş yapmalısınız.

2. Randevu geçmişine tıklayarak alınan tüm randevu bilgilerine ulaşabilirsiniz ve bu bölümden randevu iptal işlemi gerçekleşir.

3. "Randevu İptal"e tıklamak randevuyu iptal eder.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN