Mide Ekşimesi Çekiyor Musunuz? O Zaman Mutlaka Bu Yöntemleri Deneyin!

Mide Ekşimesi Çekiyor Musunuz? O Zaman Mutlaka Bu Yöntemleri Deneyin!

Herkes en az bir kez bununla uğraşmak zorunda kaldı; mide ekşimesi. Midenizdeki ve yemek borunuzdaki bu can sıkıcı yanma hissinin pek çok hoş olmayan yan etkileri olabilir. Bazıları diğerlerinden daha fazla muzdarip, ancak haftada en az bir kez acı çekiyor musun? O zaman aşağıdaki şeylerin farkında olmak önemlidir.

Mide ekşimesi, özellikle ağır bir yemek yedikten sonra birçok insanın başına gelir. Durum böyle çünkü midenizdeki basınç genellikle yemeklerden sonra artar. Bu, aşırı mide gazından kurtulmak için özofagus sfinkter kasını açar. Bu işlem sırasında zaman zaman bir miktar mide asidi çıkabilir. Haftada ikiden fazla mide ekşimesi çekiyor musunuz? O zaman özofagus sfinkterinizin ortalamadan daha sık açılması için iyi bir şans var. Bunun olası nedenleri obezite, hamilelik, yağ veya çok baharatlı yiyecekler, sigara, alkol, stres veya yorgunluktur.

haberici.jpg

ETKİLERİ

Göğüs kemiğinizin arkasındaki ağrılı yanma hissi çok can sıkıcı olabilir. Mide ekşimesi ayrıca boğazda tahriş, öksürük ve yutma sorunları, ağzınızda keskin veya acı bir tat ve ağız kokusu gibi şikayetlere de neden olabilir. Bunun sonuçları, geceleri daha az uyuyabilmeniz ve artık yemeklerden zevk alamamanızdır. Bir süre sonra mide asidi yemek borunuza zarar verebilir ve sonunda yemek borusu enfeksiyonuna neden olabilir. Kalıcı mide ekşimesi çekiyor musunuz? Ardından kapsamlı tavsiye için doktorunuzla iletişime geçin.

GIDA GÜNLÜĞÜ

Sık sık mide ekşimesi çekiyorsanız, bir yemek günlüğü tutmanız akıllıca olacaktır. Bu sayede hangi yiyecek ve içeceklerin mide ekşimesine neden olabileceğini daha kolay öğrenebilirsiniz. Örneğin, bazı kişilerde bunun nedeni taze portakal suyu veya çikolata olabilir. Bu şekilde, mide ekşimesini önlemek için hangi yiyecek ve içeceklerden kaçınmanız gerektiğini bileceksiniz.

Ayrıca aşağıdakileri deneyin:

Belirtilerinizi azaltıp azaltmadığını öğrenmek için daha küçük porsiyonlar yemeye çalışın.
Mümkün olduğunca az yağlı yiyecekler yiyin ve alkolden kaçının.
Yemek yedikten sonra, yemeğinizi kolayca sindirmek en iyisidir. Kanepede uzanmayın çünkü bu mide asidinin yükselmesine neden olabilir.
Geceleri sık sık mide ekşimesi çekiyorsanız, yatağınızın başını kaldırın. Bunu yaparak göğsünüz midenizden daha yüksektir ve semptomlar azaltılabilir.

haberici2.jpg

İLAÇ TEDAVİSİ

Bu ipuçlarını denedikten sonra hala mide ekşimesi çekiyor musunuz? O zaman semptomları azaltmanın başka yolları da var. Mide asidi inhibitörleri ve mide asidi bağlayıcıları alabilirsiniz. Asit üretimi, mide asidi inhibitörleri tarafından engellenir. Bir mide asidi bağlayıcısı, midenizdeki asidi nötralize eder ve bağlayarak yanma hissinin kaybolmasına neden olur. Kullanmadan önce ilaçla birlikte verilen talimatları okumak önemlidir. Bazı durumlarda yan etkileri olabilir veya hamilelik veya B12 vitamini eksikliği nedeniyle ilaç kullanılmamalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN