Mide Şişkinliği ve Sindirim Sorunları Yaşayanlar Dikkat! Bu Mucizevi Bitki İle Hepsini Ortadan Kaldırın!

Mide Şişkinliği ve Sindirim Sorunları Yaşayanlar Dikkat! Bu Mucizevi Bitki İle Hepsini Ortadan Kaldırın!

Birazdan haberimizde paylaşacağımız bu bitki, sayısız faydası olan aromatik bir bitkidir. En bilinen özellikleri balgam söktürücü, sindirim sistemi, gaz giderici ve iltihap önleyici gibi çok sayıda sağlık problemine oldukça faydalıdır. İşte her derde deva o bitki hakkında merak edilen her şey...

Düz bir karına sahip olmak ve karın şişkinliğini gidermek için her daim başınızın ucundan ayırmak istemeyeceğiniz bu bitki sağlık sorunlarını tedavi etmek için oldukça faydalı bir bitki olarak bilinir. Kıymetli yaprakları bronşları, bağırsakları ve kemikleri tedavi etmek için de faydalı olur ve ayrıca ateşi düşürür.

haberici-008.jpg

DEFNE YAPRAĞI ŞİŞKİNLİK VE MİDE RAHATSIZLIKLARINDA OLDUKÇA ETKİLİ BİR BİTKİDİR

Özellikle mide şişkinliği, aşırı gaz ve hazımsızlık gibi sindirim bozukluklarının giderilmesinde faydalı olacak uzun ömürlü bir iksir olan defne. Aynı zamanda ateş ve öksürük tedavisi için mucizevi bir bitki.

Terlemeyi teşvik eden terletici etkisi sayesinde özellikle yüksek ateş durumunda uygun görünmektedir. Ayrıca balgam söktürücü özelliklere sahiptir ve balgamı gidermek ve öksürmek için endikedir. Aynı zamanda içerisinde bulunan C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.

defne yaprağı kasılan kasların gevşemesini teşvik edecek ve adet sancılarını gidermek için de tüketilmesi ideal olacaktır.

haberici1-004.jpg

DEFNE YAPRAĞI YEMEKLERDE NASIL KULLANILIR?

Defne yaprağı yemek pişirirken taze veya kurutulmuş olarak kullanılabilir.

Gıdaları tatlandırmak için doğrudan tavaya eklenebilir. Ayrıca, baklagillerin tüketimine bağlı şişkinliği azaltmak için pişirme sırasında baklagillere eklemek için mükemmeldirler.

Defne bazlı kaynatma için, kullanılan her litre su için yaklaşık 10-15 adet defne yaprağını kaynar suya eklemek yeterli olacaktır. Defne yapraklarını kaynayan suya atıp üzerini örtecek şekilde demlenmeye bırakmanız yeterli olacaktır.

Hazır olduğunda, infüzyon özellikle yemeklerden sonra içmek için mükemmeldir, şişkinlik çekenler için oldukça faydalı bir bitkidir.

CİLT BAKIMI VE DAHA FAZLASI

Defne yaprağından cildin güzelliğini pürüzsüzleştirmek için mükemmel bir uçucu yağ elde edilir. Özellikle Halep sabununun ana maddesi defne yaprağıdır.

Ayrıca, özel kimyasal bileşimi ve laurik asit varlığı onu doğal bir antiseptik yapacaktır. Buna ek olarak, defne ev kilerindeki böcekleri ve kelebekleri yok etmeye yardımcı olacaktır.

ÖNEMLİ UYARI!

Hamileler ve 6 yaşından küçük çocuklar için infüzyon, bitki çayları ve defne bazlı kaynatmalar içilmesi önerilmez. Bunun nedeni defne yaprağının alerjiye neden olabilmesidir. Bunun kötüye kullanılması uyuşukluğa, mide bulantısına ve kusmaya neden olabilir.

Bu nedenle, düz bir karına sahip olmak ve karın şişkinliğini gidermek için hala çok az kullanılan bu aromatik bitkiyi kullanmak yeterli olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN