Mutfağınızdaki bu ürün hayatınızı kurtarabilir! Prof. Dr. Saraçoğlu hiç kimsenin bilmediği sırrı açıkladı

Mutfağınızdaki bu ürün hayatınızı kurtarabilir! Prof. Dr. Saraçoğlu hiç kimsenin bilmediği sırrı açıkladı

Damarları etkileyen kolesterol değerleri yükseldiğinde sağlığı tehlikeye atıyor. Birçok sağlık problemine neden olan kolesterol günümüzde oldukça fazla görülmekte. Çoğu kişi önemsemiyor ama ölüme kadar götürebiliyor. Bu durum hakkında önemli bilgiler veren Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu hayat kurtaran gizli sırrını paylaştı. Hiç kimse bunu bilmiyor. Bu faydasını öğrenince tabak tabak yiyeceksiniz. İşte İbrahim Saraçoğlu'nun kolesterol için önerdiği mucizevi besin....

Sağlıklı beslenme üzerine araştırmalar yapan ve verdiği tavsiyelerle tüm dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu hayat kurtaran kürünü paylaştı. Sık sık kullandığı kürleri paylaşan İbrahim Saraçoğlu bu sefer kendisinin de kullandığı ve birçok hastalığa şifa olan kürünü açıkladı. Kolesterola karşı savaşıyor ve tıkanan damarları açıyor. Bu bitkinin faydalarını duyunca keşke tabak tabak yeseydim diyeceksiniz. İşte kolesterola karşı savaşan o kür tarifi...

HAYATINIZI TEHLİKEYE ATMAYIN

Günümüzde sağlıksız beslenme ve hareketsizliğin artmasıyla birçok hastalık kendini göstermeye başladı. Bu hastalıklardan biri olan kolesterol çoğu kişi tarafından önemsenmez ancak çok ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Kolestrolün nedenlerini saymak gerekirse ilk olarak hareketsizlik başta geliyor. Ardından obezite ve sağlıksız beslenme gibi faktörler bu hastalığı tetikler.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi bu hastalık ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Peki bu durumun çözümü ne? İbrahim Saraçoğlu kendisinin de aktif olarak kullandığı kürü açıkladı. Bu kür yeşil mercimek kürü. Bu kür ile kötü kolesterolü düşürebilirsiniz. Hazırsanız beklenen tarifi veriyoruz;

İBRAHİM SARAÇOĞLUĞUNUN GİZLİ KÜR TARİFİ

Yağsız yeşil mercimek çorbası kürü, en az enginar kadar kolesterolü düşürücü özelliğe sahiptir. Haftada 2-3 defa tüketeceğiniz yağsız mercimek çorbası, bir taraftan kolesterolünüzü kontrol altına almanıza diğer taraftan da tansiyonunuzun dengelenmesine yardımcı olacaktır. Sizi bir konuda uyaralım, mercimek kürü ne tansiyon problemini ne de kolesterol sorununu tedavi eden bir ilaç gibi düşünülmemelidir. Kolesterol veya tansiyon şikâyetleriniz varsa mutlaka bir hekime gidilmelidir.

kmgfgffg-16.jpg

YEŞİL MERCİMEĞİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Yeşil mercimek %26 oranında protein içerir. Özellikle vücudun kas yapısının düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu tüm temel amino grup asitlerin takviyesini vücuda yapabilmektedir.
  • Yüksek lif içeriğine sahip olması sebebiyle uzun süre tokluk sağlar ve mideyi yormaz.
  • Yapısında yüksek düzeyde çözünür lif içermesi nedeniyle kandaki kötü kolesterolü azaltmaya yardımcı olur.
  • Aynı zamanda kalp sağlığı için büyük önemi olan folat ve magnezyum açısından da iyi bir kaynaktır
  • Folik asit açısından zengin olması sebebiyle kansızlığa iyi gelir.
  • Yeşil mercimek, enerji üretimi ve metabolizmayı hızlandırma gibi fonksiyonlar için gerekli olan demir açısından oldukça iyi bir kaynaktır.
  • İçerdiği magnezyum sayesinde böbrek sağlığını korumaya katkı sağlar.
  • Yeşil mercimekteki vitaminler, mineraller, amino asitler saçınız ve cildinizdeki hücresel yenilenmeye yardımcı olur.

kmgfggf-11.jpg

KOLESTEROL BELİRTİLERİ NELERDİR?

Yüksek kolesterolün dışa dönük bir belirtisi yoktur. Bu nedenle uzun yıllar boyunca fark edilmeden ilerlemesini sürdürebilecek bir tıbbi sorundur. Ancak ileri aşamalarda kalbe kan sağlayan koroner arterler etkilenirse, göğüs ağrısı yani anjina veya diğer koroner arter hastalıklarının belirtileri görülebilir.

Bireyde yüksek kolesterol sorunu olup olmadığını tespit etmenin tek yolu kan testidir. Bu teste “lipit profili” adı verilir ve 9 ila 12 saat aç kaldıktan sonra yapılır. Alınan kan üzerinde gerçekleştirilen test sonuçlarında; toplam kolesterol, LDL yani kötü kolesterol, HDL yani iyi kolesterol ve trigliseritlerin vücuttaki anlık görüntüsü elde edilir.

Tıp uzmanları tarafından normal şartlar altında kalp hastalığı için risk faktörü bulunmayan çocuklar ve genç yetişkinlerin genellikle 9 ve 11 yaşları arasında bir defa ve 17 ve 19 yaşları arasında bir defa daha test edilmesi tavsiye edilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN