Omega 3, Fosfor ve Potasyum Açısından Zengin Olan Bu Balığı Böyle Pişirirseniz Kolesterolü Ortadan Kaldırıyor!

Omega 3, Fosfor ve Potasyum Açısından Zengin Olan Bu Balığı Böyle Pişirirseniz Kolesterolü Ortadan Kaldırıyor!

Beslenme uzmanlarının en önemli tavsiyelerinden biri haftada en az 2 kez balık yemektir. Balık eti, aslında, insan vücudu için değerli olan besinler açısından zengindir. Ancak piyasada bulunan yenebilir balık çeşitlerinin iki kategoriye ayrıldığını belirtmekte fayda var. Yağsız balıklar ve yağlı, yarı yağlı balıklar vardır. Özellikle yüksek kolesterol ve trigliseritlerden muzdarip olanlar tarafından ölçülü olarak tüketilmelidir.

Bununla birlikte, yağsız balıklar olarak çok sayıda tür arasında, beyaz eti için çok takdir edilen bir tür vardır. Pişirmesi kolaydır, iyi proteinler ve diğer birçok faydalı madde bakımından zengindirler. Aslında, herkes bu omega-3 açısından zengin olan balığı satın alır fakat onu pişirmenin en iyi yolunu bilmez. Uzmanların açıkladığı gibi, balık pişirme yöntemi her zaman yağ içeriğinden etkilenir. O yüzden bu haberimizde çok yaygın olan bu balık türünü sofralara getirmek ve lezzetini arttırmak için bazı tarifler önereceğiz. Aynı zamanda eti lifli ve kuru hale getirmemenin püf noktalarını da değineceğiz.

1-004.jpg

BU PİŞİRME YÖNTEMİ İLE BALIĞINDA FAYDALARINI ARTIRIN!

Atlantik Okyanusu'na özgü olan morina, dünyanın en popüler balıklarından biridir. Gadus cinsine ait, yağsız bir balık olarak kabul edilir. Aslında, hassas etleri, %3'ten daha az yağ olan lipid içeriği nedeniyle takdir edilmektedir. 100 gram, pişirme yöntemine ve nasıl baharatlandığına göre değişen yaklaşık 83 kalori sağladığı biliniyor.

Herkes omega 3, fosfor ve potasyum açısından zengin bu balığı satın alır ancak yağ ve kolesterolü ortadan kaldırmak için 2 dakikada nasıl pişirileceğini çok az kişi bilir.

haberici-009.jpg

MORİNA BALIĞINI NASIL PİŞİRMEMİZ GEREKİYOR?

Ayrıca morina, özellikle füme ve tuzlu versiyonda tüm yıl boyunca bulunabilir. Besin özelliklerine gelince, morina, kardiyovasküler sistem sağlığı için yararlı olan potasyum açısından zengindir. Ayrıca iyi bir dozda B vitamini, D vitamini ve fosfor ve selenyum gibi mineral tuzlara sahiptir.

Tüm bu nedenlerden dolayı morina, diyet durumunda bile sofraya getirmek için oldukça faydalı bir besindir. Bununla birlikte, kolesterol alımı nedeniyle doktorlar günde 300 mg'dan fazla yememelerini tavsiye ediyor. Ayrıca bu tür balıklar için buğulama veya haşlama tavsiye edilir. Ancak bu şekilde etin sıvıları dağılmaz, özelliklerini kaybeder.

Morina pişirirken su asla kaynatılmamalı, Ayrıca, bütün balığı fileto halinde veya tuzlu suda ve limon suyunda dondurulmuş olarak pişirmek daha iyidir. Maydanoz ve defne yaprağını pişirmek filetoya daha zengin bir tat verebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN