Pilatesin bu faydalarını duyunca şok olacaksınız! Bu sayede herkes pilates yapmaya başlayacak

Pilatesin bu faydalarını duyunca şok olacaksınız! Bu sayede herkes pilates yapmaya başlayacak

Son yılların popüler egzersiz sistemi pilates, her geçen gün daha fazla insan tarafından tercih ediliyor. Çünkü pilatesin hem zihinsel hem de fiziksel sağlığımıza birçok faydası var. Peki pilates yapmanın gerçekten sağlığımız söz konusu olduğunda faydaları nelerdir?

Pilates yapan birini tanıyor olabilirsiniz veya en azından bunu duymuşsunuzdur. Yine de, ne olduğundan ve sağlığınıza ve zindeliğinize nasıl fayda sağlayabileceğinden tam olarak emin olmayabilirsiniz. Pilates, birbirine doğru akan bir dizi kontrollü hareket yaptığınız bir egzersiz türüdür.

Pilates'in hareketleri öncelikle aşağıdakiler de dahil olmak üzere çekirdek kaslarınızı hedeflemek için tasarlanmıştır:

  • Karın kasları
  • Kalça kasları
  • gluteal kaslar
  • Alt ve üst sırt kasları
  • İç uyluk kasları

pilatesin-faydalari-e1593178478431.jpg

MOTİVASYONU ARTIRIR

Geliştirilmiş biliş ile birlikte, bir çalışma Pilates'in bir öğrenci popülasyonunda motivasyonu geliştirmek için etkili olduğunu buldu. Başka bir çalışma, Pilates uygulayanları harekete geçiren motivasyon türünü araştırdı ve Pilates uygulayıcılarının dış doğrulamadan ziyade içsel motivasyon tarafından yönlendirildiğini buldu.

SPOR PERFORMANSINI ARTIRIR

İster profesyonel bir atlet, ister hafta sonu savaşçısı olun, Pilates sporunuzu veya aktivitenizi yükseltebilir. Pilates, kasları güçlendirerek, sert olanı harekete geçirerek ve dar bölgeleri uzatarak vücudu dengeler. Bu da daha hızlı tepki vermenizi ve yaralanmaları önlemenizi sağlar.

Birden fazla spor dalındaki sporcular üzerinde yapılan araştırmalar, hızın arttığını, kas kütlesinde ve gövde kuvvetinde kazanımlar olduğunu, daha dengeli bir çekirdek olduğunu, gelişmiş dikey sıçramayı ve tekme atarken daha iyi esneklik gösterdiğini gösteriyor.

ESNEKLİK KAZANDIRIR

Pilates egzersizleri, içerisinde çeşitli esnemeler barındırır. Kaslarınızın etkili şekilde çalışması ve sakatlıklardan korunmak için iyi bir esneme şarttır. Düzenli pilates yaparak siz de kaslarınızın ihtiyacı olan esnekliğe kavuşmasını sağlayabilir ve olası sakatlanmalara, hareket kısıtlılıklarına karşı bedeninizi koruyabilirsiniz.

group-of-women-exercising-on-pilates-reformer-740.webp

KEMİKLERİNİZİ GÜÇLENDİRİR

Daha fazla oturma ve daha az hareket etme şeklindeki mevcut yaşam tarzı sağlığımız ve kemik yoğunluğumuz için zararlıdır. Güçlü kemik yoğunluğu, osteoporoz ve osteoartriti önler ve her yaştan insanı etkileyebilir. Çalışmalar, pilatesin yaşam kalitesini artırmada, ağrıyı gidermede ve kemik yoğunluğunu artırmada etkili olduğunu göstermiştir.

RUH HALİNİZİ YÜKSELTİR

Her türlü egzersiz, o büyülü endorfin iksirini sunar. Ancak Pilates'in ruh hali artırıcı faydalarını özel olarak araştıran çalışmalar, deneklerin kaygı, yorgunluk ve depresif semptomlarda azalma ve olumsuz düşünce kalıplarının serbest bırakılması deneyimlediğini bulmuştur.

UYKUYU İYİLEŞTİRİR

Araştırmalar, Pilates'in özellikle 40 yaşın altındaki kişilerde daha iyi uykuya yol açabileceğini gösteriyor. Bir çalışma, doğum sonrası kadınların haftalık rutinlerine Pilates eklerken daha iyi uykudan yararlandığını buldu.

OYUNCULUĞU TEŞVİK EDER

Son fakat en az değil, birçok insan Pilates'in diğer egzersiz programlarından eğlenceli bir tempo değişikliği olduğunu düşünüyor. Başka nerede “top gibi yuvarlanabilirsin”, “mühür” olabilirsin, “maymun” gibi asılabilirsin ya da sadece yeni pozisyonlar deneyerek oynayabilirsin? Bir oyun duygusu bulmak, fiziksel sağlığınızı çeşitli şekillerde iyileştirebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN