Prof. Dr. Canan Karatay turpun bilinmeyen özelliğini açıkladı! Turpun bu faydasını duyunca sofranızdan eksik etmeyeceksiniz

Prof. Dr. Canan Karatay turpun bilinmeyen özelliğini açıkladı! Turpun bu faydasını duyunca sofranızdan eksik etmeyeceksiniz

Aralık ayı ile birlikte havalar iyice soğudu. Soğuk havayla birlikte grip ve soğuk algınlığı gibi salgın hastalıklar hızla arttı. Halsizlik ve burun akıntısıyla başlayan bu grip çocuk, genç ve yaşlı demeden herkesi etkisi altına alıyor. Çok hızlı bir şekilde yayılan bu gripten kurtulmanın yolu ise sağlıklı beslenmeden geçiyor. Prof. Dr. Canan Karatay salgın hastalıklar için tükettiği özel besini paylaştı. Bunu yiyin bağışıklık sisteminiz tavan yapacak. İşte ayrıntılar...

2023 yılına sayılı günler kala beklenen soğuk hava dalgası ülkemizi etkisi altına aldı. Soğuk hava ile birlikte grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi vakalar hızla arttı. Özellikle son dönemde yaygın olarak görülen grip vakaları hızla yayılmakta. Genellikle çocukları etkisi altına alan bu gripten korunmak için sağlıklı beslenmek şart. Bu konu üzerine önemli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay yine ezber bozan reçetesiyle dikkatleri üzerine çekti. Bu besini tüketin ve bağışıklık sisteminiz tavan yapsın. Faydalarını öğrenince sofranızdan eksik etmeyeceksiniz. İşte Canan Karatay'ın gribe karşı tükettiği özel besini...

CANAN KARATAY'IN ÖZEL İLAÇ TEDAVİSİ

Soğuk havayla birlikte grip ve nezle gibi vakalar hızla arttı. Özellikle çocuklarda yaygın olarak görülen grip adeta salya sümük yatırıyor. Halsizlikte başlayan belirtiler zamanla ağrı, burun akması ve öksürüğe doğru gidiyor. Sizde bu girpten hem korunmak hem de bağışıklık sisteminizin güçlü olmasını istiyorsanız mutlaka bu besini tüketmelisiniz. Canan Karatay tarafından önerilen bu besin ile bir daha hasta olmayacaksınız.

GRİBE KARŞI DOĞAL KORUMA

Canan Karatay'ın üstüne basa basa önerdiği ve gribe karşı sağlam bir kalkan olduğunu söylediği besin turp. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu besin ile bir daha hasta olmayacaksınız. Turp yiyin turp gibi olun. Bu faydalarını duyunca sofranızdan eksik etmeyeceksiniz.

sddsds-2.jpg

TURP HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

Yenilebilen bir sebze kökü olan turp, brokoli ve karnabaharın da yer aldığı Brassicaceae ailesinden gelmektedir. Kırmızı turp ve siyah turp ülkemizde en sık tüketilen türleridir. Bunların dışında mor, sarı, pembe ve beyaz gibi pek çok turp türü bulunur. Bilimsel adı Raphanus Sativa olan kırmızı turp, ehlileştirilmiş ve ekimi yapılan ana turp tipidir. Anavatanı ise Asya topraklarıdır. Tüm dünyaya Asya topraklarından yayılan turpun Avrupa topraklarına ulaşması ve tüketilmesi 16. yüzyılda gerçekleşti.

Sağlığa pek çok faydası bulunan turp 2 bin 500 yıl önce Eski Yunanlılar ve Romalılar tarafından hem bir besin maddesi olarak hem de tıbbi amaçlar için kullanılırdı. Ayurveda ve Geleneksel Çin Tıbbında turp ateş, boğaz ağrısı, safra hastalıkları ve enfeksiyon gibi sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılırdı.

TURPUN FAYDALARI NELERDİR?

1- DİYABET RİSKİNİ AZALTIR

Turp, glisemik indeksi düşük bir bitkidir. Bu nedenle kan şekerini yükseltmez. İnsülin direncine karşı kalkan görevi görür. Turpun içerisinde kan şekerini düzenlemeye katkıda bulunan glukozinolat ve izotiyosiyanat bileşikleri bulunur. Aynı zamanda turp yemek adiponektin hormonunuzu artırır. Bu hormonun artması insülin direncine karşı sizi koruyabilir.

2- KANSERE KARŞI KORUR

Turp ailesinden gelen bitkiler su ile pişirildiğinde kansere neden olan maddelerin atılmasını ve tümör oluşmasını önleyebilir. Bir araştırmaya göre turp kökünün bazı kanser hücrelerinin ölümüne katkıda bulunabilir.

fgfgfgfgfg.jpg

3- SİNDİRİM SİSTEMİNE YARDIMCI OLUR

Lifli yapısı sayesinde turp sindirim sisteminizi rahatlatır, kabızlığı önlemeye yardımcı olur. 2008 yılında hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırmaya göre özellikle turp yapraklarının sindirimi rahatlattığını ortaya koydu.

Yapısında kükürtlü bileşenler bulunan turp yaprakları mide enfeksiyonunu engellerken ishale karşı faydalı etki gösteriyor.

4- KARACİĞERİ TEMİZLER

Turp, hayati organlarımızdan biri olan karaciğer sağlığı açısından da önemli katkıları olan bir besindir. Turp tüketmek karaciğer detoksuna katkıda bulunur, hasarın giderilmesine yardımcı olur. Böbreklerdeki toksinlerin atılması için de etkili bir besindir.

5- KALBİ KORUR

Turpun yapısında bol miktarda antioksidan, potasyum ve kalsiyum bulunur. Bu besinler sayesinde kalp hastalığına yakalanma ve yüksek tansiyon riskiniz, düşürebilirsiniz. Yüksek tansiyon riskinin azalması doğal olarak felç geçirme ihtimalini de azaltır. Turpta bulunan nitrat ise kan akışının düzenlenmesine yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN