Prof. Dr. Canan Karatay'dan hayat kurtaran tavsiye! Her sabah kahvaltıda 10 tane yiyin vücudunuz saat gibi çalışsın

Prof. Dr. Canan Karatay'dan hayat kurtaran tavsiye! Her sabah kahvaltıda 10 tane yiyin vücudunuz saat gibi çalışsın

Yaptığı her açıklama ile gündeme bomba gibi düşen Canan Karatay, yine son yaptığı açıklama ile kendisini dinleyenlerin ağzını açık bıraktı. İşte Canan Karatay' ın o çok konuşulan açıklaması...

Yaptığı her açıklama ile gündeme bomba gibi düşen Prof. Dr. Canan Karatay, yine son yaptığı açıklama ile dikkatleri bir kez daha üzerine çekmeyi başardı. Sağlıklı bir bedene sahip olmanın ve uzun ömürlü olmanın inceliklerini her konuşmasında anlatan Canan Karatay' ın sevenlerinin de sayısı oldukça fazla.

Prof. Dr. Karatay, son yaptığı açıklamada meyveden alamadığımız vitaminleri zeytinden alabileceğimizi söylüyor. Türkiye'nin zeytin cenneti bir ülke olduğunu söyleyen Karatay, kahvaltıda 10-15 tane zeytin yediğimizde daha geç acıkma olacağını söyledi.

1200x627-zeytinin-faydalari-nelerdir-zeytin-zayiflatir-mi-gunde-kac-zeytin-yenmeli-1589625559888.jpg

Zeytinde bulunan vitaminler ve antioksidanlar önemli sağlık yararları sağlayabilir. Zeytini bütün olarak tüketmek veya belirli öğünlerde zeytinyağı kullanmak çeşitli sağlık sorunlarından korunmanıza yardımcı olabilir. Örneğin, bazı araştırmalar zeytinin kemiklerin kırılgan veya zayıf hale geldiği osteoporoza karşı koruma sağlayabileceğini göstermiştir. Zeytin ayrıca cilt sağlığını iyileştirebilen ve bağışıklık sisteminize yardımcı olabilen E vitamini açısından da zengindir.

ZEYTİNİN DİĞER FAYDALARI

- KALP SAĞLIĞI

- KANSER RİSKİNİN AZALTILMASI

Zeytinler, çalışmaların kanser hücrelerini öldürebileceğini gösteren oleocanthal bileşiğini içerir. Diğer çalışmalar, zeytinyağı tüketmek ile meme kanseri de dahil olmak üzere kanser riskini azaltmak arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir.

- DÜŞÜK RİSK VE BİLİŞSEL HASTALIKLARIN TEDAVİSİ

Zeytin ve zeytinyağındaki oleocanthal, Alzheimer hastalığı ve diğer beyinle ilgili hastalıklar için azaltılmış riskle bağlantılıdır. Bu bileşik ayrıca demansı tedavi etmek için kullanılan donepezil ilacının aktivitesini de arttırır.

different-types-of-olives-in-oil-in-wooden-bowl.webp

- DİYABET ÖNLEME

Araştırmalar, zeytinyağı tüketmek ile vücudun glikozu (şekeri) düzenlemesine yardımcı olarak tip 2 diyabetin önlenmesi arasında bir bağlantı olduğunu göstermektedir. Düzenlenmemiş glikoz, tip 2 diyabet gelişimine yol açabilir.

- CİLT VE SAÇ SAĞLIĞI

Siyah zeytin, besleyen, nemlendiren ve koruyan yağ asitleri ve antioksidanlar açısından zengindir. Bunların başında E vitamini gelir. Topikal olarak uygulandığında veya yutulduğunda, E vitamininin cildi ultraviyole radyasyondan koruduğu, böylece cilt kanserine ve erken yaşlanmaya karşı koruduğu gösterilmiştir.

- KEMİK VE BAĞ DOKUSU

Siyah zeytindeki tekli doymamış yağların, E vitamininin ve polifenollerin anti-enflamatuar yetenekleri ayrıca astım, osteoartrit ve romatoid artritin sertliğini hafifletmeye yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN