Prof. Dr. Müftüoğlu'ndan Kasım uyarısı: Yeni dalgaya şimdiden hazırlanın

Prof. Dr. Müftüoğlu'ndan Kasım uyarısı: Yeni dalgaya şimdiden hazırlanın

Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü köşe yazısında son dönemlerde artış gösteren koronavirüs vakalarını ele aldı. Yeni bir dalga yaşanabileceği konusunda vatandaşları uyararak Kasım ayına dikkat çeken Müftüoğlu, "8. dalgayı da hafif sıyrıklarla atlatabilirsek önümüzdeki kışı daha rahat geçireceğiz." dedi.

Koronavirüs salgınının gidişatını bugünkü yazısına taşıyan Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, kasım ayında yeni bir dalga yaşanabileceğini belirterek vatandaşlara uyarıda bulundu. Son zamanlarda patlama yapan vakaların yeniden azalışa geçmesiyle 7. dalganın da bittiğini söyleyen Müftüoğlu, Kasım ayındaki 8. dalgaya karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Müftüoğlu, 8. dalgayı da atlatırsak önümüzdeki kışın rahat geçeceğini söyledi.

Prof. Müftüoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Son 3-4 haftada birdenbire patlama yapan Kovid-19 vaka sayılarında bu hafta başı itibarıyla yüz güldürücü bir azalma var. Geçtiğimiz günlerde 400 binli rakamları aşan haftalık vaka sayıları 200 binlerin altını test etmeye başladı. Bu görüntü salgın matematiğini bilenler için 7. dalganın da yavaş yavaş sönmeye başladığına işaret ediyor. Ama yine bilelim ki toplum sağlığı ve bulaşıcı hastalıklar uzmanları bizi kasım başlarında ortaya çıkabilecek yeni bir kış öncesi 8. dalgaya karşı da uyarıyor. Ömrümüzden 3 yıla yakın bir zaman dilimini çalan, sosyal ve ekonomik yapımızı daha da önemlisi bedensel ve ruhsal sağlığımızı ciddi ölçüde bozan bu 'püsküllü bela'dan eğer daha hızlı ve daha az kayıp vererek kurtulmak istiyorsak 'kasım başlarında ortaya çıkacağı tahmin edilen yeni bir dalgaya karşı' şimdiden hazırlıklı olmamızda fayda var. Eğer o dalgayı da bu son dalga gibi hafif sıyrıklarla atlatabilirsek önümüzdeki kışı daha rahat geçireceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN