Ruh Sağlığımızı Korumak İçin 40 Yaşından Sonra Her Gece Kaç Saat Uyumamız Gerekiyor? İşte Yetişkinler İçin İdeal Uyku Saati

Ruh Sağlığımızı Korumak İçin 40 Yaşından Sonra Her Gece Kaç Saat Uyumamız Gerekiyor? İşte Yetişkinler İçin İdeal Uyku Saati

Sağlıklı kalmak için yapmamız gereken çok önemli şeyler var. Çeşitli ve düzenli bir diyete ayak uydurmaya çalışmalıyız ve her şeyden önce onu doğru ve tam olarak doktorların bize tavsiye ettiği gibi izlemeliyiz. Hastalıkları önlemek veya zamanında keşfetmek için biraz egzersiz yapmak ve düzenli testler yapmak da iyidir...

Ancak sağlığımızı korumak için çok önemli bir unsur daha var: İyi bir gece uykusu. Aslında, kötü uyumak vücudumuza ve zihnimize zarar vererek olumsuz etkilere neden olabilir. Göreceğimiz gibi, son araştırmalar bu konuda bazı ilginç keşifler yaptı. Aslında 40 yaşından sonra doğru uyku saatinin ruh sağlığını daha iyi korumak için keşfedildiği görülüyor. Bu nedenle araştırmanın sonuçlarını sunuyoruz: İşte zihinsel sağlığımızı korumak için her gece kaç saat uyumamız gerektiği hakkın merak edilen detaylar.

kapak-001.jpg

BİLİM ADAMLARININ KESİN HESAPLAMASI

Birleşik Krallık'taki Cambridge Üniversitesi'ndeki psikiyatri bölümü, optimal bilişsel işleyişi sağlamak için en uygun uyku saatinin ne olduğunu anlamak için ilginç bir araştırma yaptı. Araştırmacılar, yaşları 38 ile 73 arasında değişen yaklaşık yarım milyon vatandaşın verilerini analiz etti. Bu insanlar akıl yürütme becerilerini ölçmek için testler yaptılar ve testler her gece uyudukları saat sayısıyla ilgiliydi.

Sonuçlar, en iyi bilişsel performansa sahip katılımcıların gece yaklaşık yedi saat uyuduklarını gösterdi. Bu nedenle beyni korumak için ideal uyku saati sayısı bu olacaktır.

40 YAŞINDAN SONRA HER GECE KAÇ SAAT UYUMAMIZ GEREKİYOR?

Günde yedi saat uyuyanlar en iyi görsel dikkati, hafıza ve problem çözme testlerinde performans gösterdiler. Daha fazla (veya daha az) uyuyanlar daha kötü sonuçlara sahipti ve ayrıca daha fazla kaygı ve depresyon belirtileri gösterdi.

Araştırmacılara göre, bu bulgular, çok fazla veya çok az uyumanın zihinsel yetenekleri kötüleştirebileceğini ve yaşlandıkça bilişsel gerileme riskini artırabileceğini gösterebilir.

haberici2-002.jpg

GÜNDE 7 SAAT UYKU ŞART

Bu nedenle, açıkçası iyi uyumak için önlemler alarak, günde yedi saat uyumamız gerektiği anlaşılıyor. Fakat araştırmacılar, çalışmanın sonuçlarının oldukça açık olmasına rağmen, uyku saati sayısı ile bilişsel gerileme arasındaki ilişkinin henüz kesin kanıtını temsil etmediğini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN