Sabah daha kolay uyanmak artık mümkün! Daha kaliteli bir uyku için bu 4 faktöre dikkat edin

Sabah daha kolay uyanmak artık mümkün! Daha kaliteli bir uyku için bu 4 faktöre dikkat edin

Sabahları daha rahat ve dinç uyanmak için uygulayabileceğiniz 4 farklı yöntem ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar sonrasında sağlıklı uykunun önemli olduğu her fırsatta vurgulanıyor. Kaliteli bir uyku için uygulayabileceğiniz yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz. İşte kaliteli uyku için önemli 4 faktör…

Sabahları uyanmakta zorlanan kişiler için mükemmel bir öneri ile geldik. Kaliforniya Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalar sonrasında sabahları daha iyi uyanmak için uygulanabilecek 4 en önemli etken olduğu ortaya çıktı. 833 gönüllünün katıldığı çalışmalar kapsamında 2 hafta boyunca fiziksel aktiviteler, beslenme düzeni ve uyku düzenleri kayıt tutuldu. Güne iyi bir başlangıç yapmak için bu yöntemleri uygulayınız. İşte kaliteli uyku için önemli 4 faktör…

Uyku profili

UYKU PROFİLİ

Nature Communications'ta yayınlanan sonuçlar kapsamında ilk önemli faktörün uyku profili olduğu ortaya çıktı. Gece uykusunun süresi ve zamanlaması oldukça önemlidir. Çalışmalar kapsamında daha uzun süre uyumak ve geç uyanmak bireylerin daha iyi uyanmasını sağlıyor.

Egzersiz

EGZERSİZ MİKTARI

Uykuyu etkileyen diğer bir faktör ise egzersizdir. Gün içerisinde daha fazla fiziksel aktivite de bulunan kişiler ve gece daha az hareket eden kişiler daha kaliteli bir uyku sağlamaktadır.

Kahvaltı

KAHVALTI

3 ve önemli faktörler arasında yer alan kahvaltı uyku için oldukça önemlidir. Kahvaltıda karbonhidrat tüketimi fazla olan kişiler daha sağlıklı ve dinç uyanmaktadır. Sağlıklı bir uyku için kahvaltıya dikkat etmek ve özen göstermek oldukça önemlidir.

Şeker tüketimi

KAHVALTI SONRASI ŞEKER TÜKETME

Yapılan çalışma kapsamında gönüllülerin kan şekeri düzeyleri de ölçüldü. Kahvaltıdan sonra yapılan ölçümler doğrultusunda şekerli içecek tüketen katılımcıların daha dinç hissettiği ortaya çıktı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN