Sağlığınız Söz Konusu Olduğunda Risk Almamak İçin Ne Zaman Kahvenizi İçmemelisiniz

Sağlığınız Söz Konusu Olduğunda Risk Almamak İçin Ne Zaman Kahvenizi İçmemelisiniz

Her gün büyük bir iştahla tükettiğiniz kahvenizden o sıcacık yudumu alırken bir an düşündünüz mü kahvenin faydaları olduğu kadar içilen zamanına dikkat edilmediği takdirde zararlarının da bulunabileceğine? İşte sağlığınız için kahvenizi ne zaman içmemelisiniz...

Yıllar boyunca gıda sektöründe birçok araştırma yapılmıştır. Pek çok durumda birbirleriyle anlaştıklarına dair kanıtları gün ışığına çıkardılar. Ancak ortaya çıkan genel tablo, beslenmenin karmaşık bir disiplin olduğudur. Kahve, coffea isimli ağacın meyvelerinden çeşitli işlemler sonucu çekirdeklerinin ayrılması ve bölgeden bölgeye farklılık gösteren demleme şekilleriyle hazırlanmasıyla elde edilen içecek türüdür. Türk milleti olarak da kahve içmeyi çok severiz. Peki severek tükettiğimiz kahveyi ne zaman kahve içmemeliyiz? Gelin hep birlikte haberimizin detaylarına inelim...

SAĞLIĞINIZ SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA RİSK ALMAMAK İÇİN NE ZAMAN KAHVENİZİ İÇMEMELİSİNİZ

Günümüzde kahve değerini artırarak insanların beğenisini kazanmaya ve dünyanın her köşesine durmaksınız ulaşmaya devam ediyor. Birçok kişi sabahları ayılmak için, işi olup gece uykusuzluğa dayanmak için yada günün yorgunluğunu atmak için kahve içmeyi tercih ediyorlar. Özellikle kritik durumları olmayanların 4-5 bardak içebileceklerini ve kahvenin getirdiği faydaların tadını çıkarabileceklerini söyleyen bir araştırmaya atıfta bulunuyor.

turkish-coffee-thegem-blog-timeline-large.jpg

AÇ KARNINA KAHVE İÇMEK CİLDİ KURUTUYOR

Ancak beslenme konularına yüzeysel yaklaşmamak gerektiğini ima ettiğimizde, işleri derinleştirme fırsatından bahsediyoruz. Örneğin sabahları aç karnına nasıl kahve içileceği herkes için çok nettir, bazı durumlarda mide ekşimesi gibi sıkıntılara neden olabilir. Ancak aç karnına olmanın yanı sıra, kahve içmenin sorun olabileceği başka bir durum daha vardır. Sabah hemen uyandıktan sonra kahve içmek cildinizi kurutabilir. Fazla kahve tükettiğiniz takdirde vücudunuz kalsiyum kaybedebilir. Öyle ki vücudunuz kalsiyum kaybedince bunu hemen dişlerinizin durumundan anlayabilirsiniz. Dişlerinizde kırılmalar ve diş etlerinizde tahrişler oluşabilir.

5de51fec0f254428e07b5aa1.jpg

YEMEKLERDEN HEMEN SONRA KAHVE İÇİLİRSE NE OLUR?

Yemekten hemen sonra kahve içmek vücudunuzun yiyeceklerden besin almasını engelleyebilir, demir emilimini yüzde 80 oranında azaltabilir. Vücudunuz demirden yoksun olduğunda, kanınızın vücudunuzdaki saç büyümesini uyaran hücreleri onaran oksijeni taşıması daha zordur. Bu durumda saçlarınız kırılıp hatta dökülebilir. Bu nedenle, örneğin daha yüksek düzeyde demir elde etmeyi amaçlayan bir diyet uygulayanlar, alışkanlıklarında bu faktörü göz önünde bulundurmalıdır. Bu nedenle, yemekten hemen sonra kahveden kaçınmak gerekir.

Bu, daha önce de belirtildiği gibi, şüpheye düştüğünüzde doktorunuza veya bir beslenme uzmanına başvurmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha açıklamaktadır. Belirli değerleri normale döndürmeyi amaçlayan diyetler de söz konusu olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN