Sessizce kalp krizi geçirmiş olabilirsiniz! İşte sessiz kalp krizi geçiriyor olabileceğinizi gösteren önemli uyarı işaretleri

Sessizce kalp krizi geçirmiş olabilirsiniz! İşte sessiz kalp krizi geçiriyor olabileceğinizi gösteren önemli uyarı işaretleri

Sessiz bir atak, normal bir kalp krizinin yoğunluğundan yoksun olsa da, semptomlar o kadar hafiftir ki, genellikle normal rahatsızlık veya daha az ciddi problemlerle karıştırılabilirler. Ayrıca tedavi edilmezse veya tıbbi yardım alınmadan bırakılırsa, yaşamı tehdit eden durumların şansını hızla artırır.

Bir sessiz kalp krizi normal olandan çok farklıdır çünkü kalp krizinde yaşadığınız acı çok daha az dramatik olabilir ve bazı durumlarda hiç ağrı olmaz. Sessiz kalp krizinin birçok belirtisi vardır ve hayati tehlike taşır.

SESSİZ KALP KRİZİ NEDİR?

Diğer kalp krizleri gibi, sessiz bir kriz de kalbe giden kan akışını keser ve durmasına neden olur. Yağ ve kolesterolden oluşan plak atardamarların içinde ve çevresinde oluşursa, oksijen açısından zengin kan akışı engellenir.

1-003.jpg

SESSİZ BİR SALDIRININ BELİRTİLERİ VE SEMPTOMLARI

Doktorlar, herhangi bir belirgin belirti ve semptom nedeniyle fark edilmedikleri için sessiz saldırıların daha ölümcül ve tehlikeli olduğunu söylüyorlar. Ancak aşağıdaki olayları bilerek hazırlanmanın farklı yolları vardır.

GÖĞÜSTE BASKI

Normal bir kalp krizi sırasında göğüste ağrı şiddetli ve yoğundur ancak sessiz bir atak geçiriyorsanız yalnızca hafif ağrı veya rahatsızlıkgöğsün ortasında. Doktorlar diğer belirtilerin göğüste hafif bir baskı ve sıkışma hissi olduğunu söylüyorlar. Bunlar mide ekşimesi ve hazımsızlık semptomlarına çok benzediğinden, çoğu zaman hastaların kafası karışır.

VÜCUDUN DİĞER BÖLGELERİNDE RAHATSIZLIK

Göğüs dışında, sessiz bir atak geçirirseniz, etkileri sırt, kol, mide ve hatta boyun ve çene gibi diğer bölgelerde de hissedilebilir.

2-001.jpg

NEFES ALMADA ZORLUK

Çoğu zaman doktorlar, sessiz kalp krizi geçiren hastaların nefes almada da zorluk yaşadıklarını söylüyor. Baş dönmesi ve baygınlık da hissedebilirsiniz. Bu belirtiler devam ederse, doktorunuza başvurun ve uygun bir kontrol yaptırın.

SOĞUK TERLEME

Bunlar sessiz atakların çok yaygın belirtileridir. Kendinizi grip gibi hissetseniz de sessiz bir atak çok kısa süre kalır ve gripten farklı olarak soğuk ter hızla kaybolur. Bu nedenle, aynı hissediyorsanız doktorunuzla iletişime geçin.

ÖNEMLİ NOT: Bu yazımıda belirtilen ipuçları ve öneriler yalnızca genel bilgi amaçlıdır ve profesyonel tıbbi tavsiye olarak yorumlanmamalıdır. Herhangi bir değişiklik yapmadan önce daima doktorunuza veya danışın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN