Sıcak Havalarda Şişkinlik Neden Olabilir? İşte Şişkinliğin Neden Olabileceği Şeyler

Sıcak Havalarda Şişkinlik Neden Olabilir? İşte Şişkinliğin Neden Olabileceği Şeyler

Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle kadınların elleri ve ayaklarında şişmeler görülebiliyor. Vücudumuz yüksek sıcaklığa karşı tepki vermesiyle terleriz. Peki şişkinliğin neden olabileceği şeyler nelerdir? Vücut şişmelerine karşı neler yapmalıyız? İşte bütün sorularınızın cevabı haberimizde saklı....

Birçok insan sıcak günlerde sıvı tutulması, halsizlik ve şişkinlik yaşar. Bu oldukça normal, ama kendinizi iyi hissetmiyor olabilirsiniz. Neyse ki, şişkinliğin nereden geldiğini bilerek bu konuda bir şeyler yapabilirsiniz.

opgeblazen-gevoel.jpg

SICAK HAVALARDA ŞİŞKİNLİK NEDEN OLABİLİR? İŞTE ŞİŞKİNLİĞİN NEDEN OLABİLECEĞİ ŞEYLER

FİZİKSEL RAHATSIZLIK

Bazen bedenlerimizin sıcaklıkla bir aşk-nefret ilişkisi varmış gibi görünüyor. Güneş bir yandan kendimizi daha mutlu hissetmemize ve gerekli D vitaminini üretmemize yardımcı olur. Diğer yandan sıcaklar sırasında güneş yanığı, su kaybı ve diğer rahatsızlıklardan sürekli korunmamız gerekir. Örneğin, sıcak günlerde birçok insan şişmiş eller ve ayaklar ile şişkinlik hissi yaşar.

VÜCUDUMUZ YÜKSEK SICAKLIĞA TEPKİ VERİR

Beslenme uzmanlarına göre, cıva yükseldiğinde neden genellikle şişkin hissettiğimizi açıklıyor. “Yüksek sıcaklıklara tepki olarak vücudunuz ısıdan kurtulmak için terler. Bununla su kaybedersiniz. Bu kaybı telafi edecek kadar su içmezseniz, susuz kalabilirsiniz. Daha sonra, sindiriminizi bozan su ve elektrolit sıkıntısı yaşarsınız. Bu şişkinlik hissi yaratıyor," diye açıklıyorlar.

Yavaşlık ve atıştırmalıklar

Uzmanlar, "Su kaybının bir başka belirtisi de yavaşlıktır," diye devam ediyor. Bu nedenle, sıcak bir günde tembel tembel tembel uzanmayı tercih etmeniz şaşırtıcı değil. Ne yazık ki, bu aslında şişkinlik hissini daha da kötüleştirebilir, diye açıklıyorlar. Daha az enerjimiz olduğunda, enerjimizi yenilemek için daha çabuk yiyeceklere ulaşırız. Bunlar genellikle tatlı atıştırmalıklar, simit veya kafeinli ürünlerdir. Bu yiyecek aslında daha da şişkin bir hissi tetikleyebilir. Ayrıca sıcak günlerde vücudumuzun çoğunu açığa çıkarmamız, birçok kişinin şişmiş vücutlarından rahatsız olduğu anlamına gelir. Öncelikle bu konuda yalnız olmadığınızı bilmekte fayda var. Ek olarak, kendi teninizde biraz daha rahat hissetmek için yapabileceğiniz birkaç şey var. Bu üç ipucu ile şişkinliği azaltabilirsiniz...

basliksiz-1.jpg

BU İPUÇLARIYLA KENDİNİZİ YENİDEN DAHA İYİ HİSSEDECEKSİNİZ

1. Dehidrasyondan Kaçının

Midenizin çok dolu olduğunu hissedebilirsiniz, ancak bunun sizi yeterince su içmekten alıkoymasına izin vermeyin. Gün boyunca küçük yudumlar alın ve bir şişe su olmadan dışarı çıkmayın. Hindistan cevizi suyu da faydalı olabilir. Dehidrasyon semptomlarını azaltabilen elektrolitler içerir.

2. Belirli Gıdalardan Kaçının

Bazı yiyecekler ne kadar sağlıklı olursa olsun şişkinliğe neden olur. Bu nedenle, sıcak günlerde bu ürünlerden kaçının. Birçok insan için baklagiller, lif açısından zengin sebzeler, kafein, alkol ve soda suçludur. Bunların yerine bir bardak su içmek daha akıllıca olacaktır.

3. Nane Ve Zencefil

Bu iki bitki, sindirim sorunlarına karşı etkili etkileriyle bilinir. Bunaltıcı bir günde sıcak bir bitki çayı istemeyebilirsiniz, bu yüzden onu lezzetli bir buzlu çay yapın. Çayı taze nane ve zencefil ile demleyin, soğumaya bırakın ve buz küpleri ekleyin. Bu sayede ekstra nemi anında geri almış olursunuz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN