Sigarayı Bırakmak İsteyenler İçin En Başarılı 5 Yöntemi Açıklıyoruz! Günde 2 Paket Sigara İçenler Bile Bırakabilir

Sigarayı Bırakmak İsteyenler İçin En Başarılı 5 Yöntemi Açıklıyoruz! Günde 2 Paket Sigara İçenler Bile Bırakabilir

Sigarayı bırakmak isteyip de bir türlü bunu başaramayanlara güzel bir haberimiz var. Haberimizde paylaştığımız bu 5 yöntemle hem sağlığınızı hem de kesenizi sömüren sigaraya kolayca veda edeceksiniz...

Tütün kullanan çoğu insan için, tütün arzusu veya sigara içme isteği güçlü olabilir. Ancak bu isteklere karşı durabilirsiniz. Tütün kullanma dürtüsü hissettiğinizde, bu dürtü güçlü olsa da, sigara içseniz de, tütün çiğneseniz de 5 ila 10 dakika içinde geçeceğini unutmayın. Tütün özlemine her direndiğinizde, tütün kullanımını tamamen durdurmaya bir adım daha yaklaşırsınız.

Canınız çektiğinde sigara içme veya tütün kullanma dürtüsüne direnmenize yardımcı olacak 5 yol.

sigarayi-birakmak-artik-imkansiz-degil-20181101161052.jpg

1. Nikotin yerine koyma tedavisini deneyin

Sağlık uzmanınıza nikotin replasman tedavisi hakkında danışın. Seçenekler şunları içerir:

  • Burun spreyi veya inhalatörde reçeteli nikotin
  • Reçetesiz satın alabileceğiniz nikotin bantları, sakızlar ve pastiller
  • Reçeteli nikotin olmayan sigarayı bırakma ilaçları

Nikotin sakızı, pastiller, burun spreyleri veya inhalerler gibi kısa etkili nikotin replasman tedavileri yoğun isteklerin üstesinden gelmenize yardımcı olabilir. Bu kısa etkili terapiler, uzun etkili nikotin bantları veya nikotin olmayan sigarayı bırakan ilaçlardan biriyle birlikte genellikle güvenlidir.

Elektronik sigaralar, geleneksel sigaraların yerine son zamanlarda çok fazla ilgi görmüştür. Ancak elektronik sigaraların, insanların sigarayı bırakmalarına yardımcı olmada nikotin yerine geçen ilaçlardan daha güvenli veya daha etkili olduğu kanıtlanmadı.

2. Tetikleyicilerden kaçının

Partiler veya barlar gibi en sık tütün içtiğiniz veya çiğnediğiniz yerlerde, stresli hissettiğiniz veya kahvenizi yudumladığınız zamanlarda, tütün dürtüleri muhtemelen daha güçlü olacaktır. Tetikleyicilerinizi öğrenin ve bunlardan kaçınmak veya tütün kullanmadan atlatmak için bir plan yapın. Kendinizi bir sigara nüksü için ayarlamayın. Örneğin, telefonda konuşurken genellikle sigara içiyorsanız, sigara içmek yerine karalamalarla meşgul olmak için yakınınızda bir kalem ve kağıt bulundurun.

62cf120079da3e266c75f4c2.webp

3. Gecikme

Tütün özleminize yenik düşeceğinizi düşünüyorsanız, önce 10 dakika daha beklemeniz gerektiğini kendinize söyleyin. O zaman o sırada dikkatinizi dağıtacak bir şeyler yapın. Halka açık bir sigara içilmeyen bölgeye gitmeyi deneyin. Bu basit numaralar, tütün özleminizi aşmanız için yeterli olabilir.

4. Çiğneyin

Ağzınıza tütün özlemine direnmek için yapacak bir şey verin. Şekersiz sakız veya sert şeker çiğneyin. Veya çiğ havuç, fındık veya ayçiçeği çekirdeği yiyin.

karabas-otu-cayi.webp

5. Karabaş otunu deneyin

Sigarayı bırakmaya karar verdiniz ve bitkisel doğal destekler arıyorsanız, karabaş otu aradığınız bitki. Sigaradan tiksindirici etki sağlayan karabaş otu, sigaraya olan isteği de azaltıyor.

Uygulanışı:

Karabaş otu çayı günde 1-2 bardak olarak tüketilebilir. İçerisine limon ilave edilebilir. Şekersiz olarak tüketilmesi önerilir. Sigarayı bırakma sürecinde, ani sigara içme isteği geldiğinde 1 çay bardağı kadar karabaş otu çayı içilerek istek bastırılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN