Sütteki Kalsiyumu Sollayan Besinleri Duyunca Çok Şaşıracaksınız! İşte O Besinler

Sütteki Kalsiyumu Sollayan Besinleri Duyunca Çok Şaşıracaksınız! İşte O Besinler

Tüm canlıların ihtiyaç duyduğu kalsiyum, kemik gelişiminde ve kemik sağlığının korunmasında büyük önem taşıyor. Kalsiyumun en çok sütte olduğu bilgisi yanlış mı? İşte kalsiyum açısından sütten daha zengin olan o besinler...

Vücut tarafından üretilmeyen kalsiyumun yeterli alımı için sağlıklı beslenme büyük rol oynuyor. Peki kalsiyum sağlığınız için neden önemlidir? Çünkü vücudumuzun ana fiziksel yapısında, yani kemikte, kalsiyum ana bileşendir. Diş ve kemikler kalsiyum sayesinde oluşur. Yetişkin bir insanda 1-2 kg kalsiyum bulunur. Vücut için bu kadar değerli bir mineral olan kalsiyumun çeşitli nedenlerle vücuda alınmaması ‘’kalsiyum eksikliği’’ olarak adlandırılır. Bol miktarda besin kalsiyum açısında zengindir ve çoğu süt gibi hayvansal gıdalardan oluşmaz. Çoğu insan, yüksek miktarda kalsiyum almak istiyorsa düzenli bir şekilde süt içmeleri gerektiğini bilirler. Peki ya sütten daha fazla kalsiyum içeren başka besinler varsa? İşte kalsiyum açısından sütten daha zengin olan o besinler...

peynir-alti-suyu.jpg

PEYNİR ALTI SUYU PROTEİNİ

Peynir altı suyu proteini, sağlık severler ve egzersiz yapanlar arasında popülerdir. Amino asitler ve proteinler içerdiği için peynir altı suyu proteinini kaçıramazsınız. Her gün peynir altı suyu proteini yemeyi seçerek de kas inşa edebilirsiniz. Yani aynı zamanda iyi bir kemik kaliteniz ve gücünüz var. Ayrıca peynir altı suyu proteini ve yüksek kalsiyum alımının metabolizma üzerinde olumlu etkileri vardır. Bu, birbirleriyle kombinasyon halinde kilo vermenize neden oldukları anlamına gelir.

yesillik.jpg

YEŞİLLİKLER

Koyu yeşil yapraklı sebzeler süper gıda olarak kabul edilir. Merak ettiyseniz, bunlar lahana, tembul yaprağı, su kabağı ve Çin tarçını. Bu belirtilen tüm sebzeler kalsiyum bakımından yüksektir. Bu nedenle, bu sebzeleri diyetinize ekleyerek kalsiyum açısından zengin hale getirmeniz garanti edilir.

kelloggs-corn-flakesin-masturbasyonu-engellemek-icin-uretildigi-iddiasi.png

MISIR GEVREĞİ

Tahıllar çeşitli tahıllardan yapılır. Yararlı lif ve vitaminlerle dolu olmanın yanı sıra bazı tahıllar da kalsiyum bakımından yüksektir. Süt eklemeden önce bile oldukça fazla kalsiyum alırsınız. Sütle birlikte almak size daha da iyi bir destek sağlayacaktır. Basit ama sağlığa yararları olan tahılları seçin.

basliksiz-11.jpg

ISPANAK TOHUMU

Ispanak tohumlarındaki protein, diğer tam tahıllarla aynıdır. Ancak, kalsiyum miktarına gelince, onlardan dört kat daha fazladır. Ispanaktaki kalsiyum içeriğinin de çok yüksek olması şaşırtıcı olabilir. Ve ıspanak tohumlarındaki kalsiyumun ıspanak yapraklarından daha fazla olduğu gerçeği.

1200x627-badem-sutunun-faydalari-nelerdir-ne-ise-yarar-badem-sutu-zayiflatir-mi-1589804244772.jpg

SÜT İÇERMEYEN İÇECEKLER

Hayvanlardan elde edilen sütün yanı sıra, tüketiciler için yeni alternatif, kalsiyum oranı yüksek bitki bazlı süt çeşitleridir. İnek sütünden biraz daha az kalsiyum içeren badem sütü, fındık sütü vb. Kısa bir ipucu: Taze sıkılmış portakal suyu gibi bol su için. Aynı zamanda yüksek bir kalsiyum içeriğine sahiptir. Kahvaltınıza 5 meyveden yapılmış bir bardak taze sıkılmış portakal suyu eklemeyi deneyin. Yaklaşık 300 miligram kalsiyum alacaksınız.

728xauto.webp

PEKMEZ

Pekmez de sizin için sağlıklı bir alternatiftir. Hiçbir besinsel faydası olmayan beyaz şekerle karşılaştırıldığında, tatlandırma söz konusu olduğunda çok daha iyidir. Pekmez ayrıca aromatiktir ve kalsiyum da dahil olmak üzere vitamin ve mineraller açısından zengindir. Normal içeceğinizi kilo alma korkusu olmadan bir yemek kaşığı pekmez ekleyerek tatlandırın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN