TTB'den iktidara Kovid-19 çağrısı: Aşı başlasın, maske geri gelsin

TTB'den iktidara Kovid-19 çağrısı: Aşı başlasın, maske geri gelsin

Türk Tabipleri Birliği, son zamanlarda koronavirüs vaka sayılarının artması nedeniyle iktidara, çocuklarda dahil olmak üzere aşıların tekrar başlatılması ve kapalı ortamlarda maske takmaya devam edilmesi için çağrıda bulundu.

Türk Tabipleri Birliği, koronavirüs vaka sayılarında artışın devam etmesi üzerine iktidara çağrı yaptı.

TTB’den yapılan açıklamada, “Covid-19 vaka sayılarında artış görülmektedir. Başta riskli yurttaşlar olmak üzere durma noktasına gelen aşılanma çocukları da kapsayacak şekilde başlatılmalı, kapalı ortamlarda maskeye geri dönülmeli, testler artırılmalı, veriler test sayılarıyla birlikte günlük paylaşılmalıdır” denildi.

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, 13-19 Haziran 2022’de 10 bin 954 olan haftalık vaka sayısı, 20-26 Haziran 2022’de 26 bin 635’e yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da vaka sayılarında bir süredir artış gözlemlendiğini belirterek, günlük binin altına inen vaka sayılarının şu anda 4 bine doğru ilerlediğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN