Türk Kahvesine Bunu Katın Çatır Çatır Yağları Yakın! Bu Karışımın Etkisini Görünce Elinizden Düşmeyecek

Türk Kahvesine Bunu Katın Çatır Çatır Yağları Yakın! Bu Karışımın Etkisini Görünce Elinizden Düşmeyecek

Ülkemizde en çok tüketilen içeceklerin başında gelen Türk kahvesinin faydalarını biliyor musunuz? Toplum arasında genellikle zayıflattığı bilinen ve ev kadınları tarafından sıklıkla içilen Türk kahvesi aslında tam yağ yakma içeceğidir. Düzenli olarak tüketildiğinde fazla kilolarınızdan kalıcı olarak kurtulabilirsiniz. Peki hiç Türk kahvesine tarçın eklediniz mi? Eklemediyseniz pişman olacaksınız çünkü bunu duyunca artık eklemek zorunda kalacaksınız.

Güne başlamadan önce mutlaka bir fincan kahve içeriz. Hem bizi stresten uzaklaştırır hem de uykumuzun açılmasını sağlar. Bu inanılmaz kahveyi hiç tarçınla karıştırıp denediniz mi? Kimse bu yöntemi bilmiyor ancak uygulandığında size inanılmaz sonuçlar verecek. Eğer fazla kilolarınızdan kalıcı olarak kurtulmak istiyorsanız bu karışımı deneyin ve kendi gözlerinizle farkı görün.

BU KARIŞIM İLE FAZLA KİLOLARINIZDAN KURTULUN

Kilo veremiyorsanız aksine diyet yaptığınız halde alıyorsanız metabolizmanız yavaş demektir. Metabolizmayı hızlandırmak için pek çok besine başvuruluyor. Bunların başında ise kahve ve tarçın gelmekte. Herkesin bildiği gibi kahve içeriğiyle tam bir yağ yakım motorudur.

a6-32.jpg

Tarçında metabolizmayı hızlandıran ve yağ yakımını kolaylaştıran bir baharattır. Peki ikisini bir hiç denediniz mi? İkisini bir fincanda deneyin ve düzenli olarak tüketin etkisini görün yok artık diyecekseniz. Eğer bir hafta boyunca düzenli olarak tüketirseniz şu etkileri göreceksiniz;

  • Kalıcı kilo veririniz.
  • Mide şişkinliği dindirir.
  • Ödem söktürür.
  • Kabızlık problemini çözer.

KAHVE VE TARÇIN KARIŞIMI NE ZAMAN İÇİLMELİ?

Genellikle kilo vermek isteyenler kahveyi sabah aç karnına içer. Ancak kahveninde güçlü bir etkisi olduğu ve tarçınında ekstra etkisiyle bu karışım tam bir bomba. Bunun için sabahları aç karnına bunu içmeyin. Daha çok öğle yemeklerinden sonra için. İçerkende yanında kuruyemiş gibi besinlerden tüketebilirsiniz.

a8-33.jpg

TARÇINLI KAHVE TARİFİ

İlk önce Türk kahvenizi cezvede hazırlayın. Hazır hale geldikten sonra kahveyi fincana dökmeden önce içine 1 çay kaşığı kadar tarçın ekleyin ve karıştırın. Sonra fincanınıza döküp afiyetle içebilirsiniz. Tadını bakınca bayılacaksınız.

TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI

  1. Stresi azaltır: Aşırıya kaçmadan Türk kahvesi içmek, stresi azaltır. Yapılan birçok araştırmada da Türk kahvesinin depresyona yakalanma riskini yaklaşık %40 oranında azalttığı tespit edildi.
  2. Enerji verir: Güne daha zinde başlamak isteyenlerin kahvaltıdan sonra bir fincan Türk kahvesi içmesi tavsiye ediliyor.
  3. Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar: Özellikle şekersiz Türk kahvesi metabolizmanın daha hızlı çalışmasında etkilidir.
  4. Tokluk hissi verir: Tokluk hissi veren Türk kahvesi diyet listelerinde sıklıkla yer alıyor. Hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenler öğün aralarında şekersiz ya da az şekerli Türk kahvesi içebilir.
  5. Hafızayı güçlendirir: Yapılan birçok araştırmada da Türk kahvesinin hafızayı kuvvetlendirdiği ortaya çıktı.
  6. Karaciğere iyi gelir: Karaciğerin yağlanmasını önleyen kahve, siroz hastalığına yakalanma riskini de yarı yarıya düşürür.

a7-23.jpg

TÜRK KAHVESİNİN ZARARLARI

  1. Mide Hastalıkları: Fazla Türk kahvesi tüketmek gastrit, ülser ve reflü gibi mide hastalıklarını tetikler. Sindirim sisteminin işlevlerini yerine getirememesine neden olur. Bu da midedeki asit oranının artmasına yol açar.
  2. Hazımsızlık: Özellikle aç karnına Türk kahvesi içmek hazımsızlık şikayetlerinin artmasında etkilidir. Ayrıca mide bulantısına ve yanmaya da neden olabilir.
  3. İştahsızlık: Fazla kahve tüketmek doyma hissi verir. Bunun en büyük belirtilerinden biri iştahsızlıktır. Bu nedenle Türk kahvesinin yemekten önce ve aç karnına içilmemesi tavsiye ediliyor.
  4. Uykusuzluk: Kafein oranı yüksek bir kahve olan Türk kahvesi, uyku düzeninin bozulmasına neden olur. Kafein uyarıcı bir maddedir. Bu nedenle çok fazla kahve tüketen kişiler ne kadar yorgun olursa olsun uyumakta güçlük çeker. Bu da halsizliğe, konsantrasyon bozukluğuna ve dikkat dağınıklığına neden olur.
  5. Asabiyet: Hem uykusuzluk hem de kahvenin içindeki uyarıcı maddeler, bazı kişilerde asabiyete yol açar. Sürekli sinirlilik halinin geçmesi için siyah çay ve kahve yerine bitki çayları tüketilmelidir.
  6. Haber

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN