Türk kahvesine limon sıkın mucizeye tanık olun! İşte kahve limon karışımının müthiş etkisi

Türk kahvesine limon sıkın mucizeye tanık olun! İşte kahve limon karışımının müthiş etkisi

Kahve ülkemizde o kadar saygın bir yere sahip ki, bir kahvenin kır yıl hatırı var atasözü dilimize yerleşti. Peki daha önce hiç Türk kahvenize limon sıkmayı denediniz mi? 'Bu da nereden çıktı?' demeyin. Bu yöntemi deneyenler bir daha bırakamıyor. Metobolizmayı hızlandıran bu iki mucizevi besini karıştırarak dümdüz bir karına sahip olabilirsiniz. İşte kahve limonun müthiş faydaları...

Her gün mutlaka bir fincan Türk kahvesi içeriz. Hem sağlığa hem de vücudumuza iyi gelen bu içeceği hiç limonla birleştirerek denediniz mi? Aslında bu karışım kısa sürede kilo vermek isteyenlerin ilk başvurduğu yöntemdir. Bu karışımı düzenli olarak içerseniz fazla kilolarınızdan kurtulmuş olursunuz. Aynı zamanda bu yöntemin yanında mutlaka kuruyemişte yenilmelidir. İşte kahve ve limon karışımının inanılmaz faydaları...

BU KARIŞIM İLE FAZLA KİLOLARINIZDAN KURTULUN

Metabolizması yavaş olan kişilerde yağ yakımı çok yavaş gerçekleşir. Metabolizmanın yavaşlığından dolayı kilo bile alabilirsiniz. Ancak bazı besinleri tüketerek metabolizmanızı hızlandırıp istediğiniz kilolara ulaşabilirsiniz. Bu besinlerin başında kahve ve limon gelmektedir. 10 gün boyunca düzenli olarak kahve ile limonu karıştırıp içerseniz göreceğiniz etkiler şunlar olacaktır;

  • Kabızlık problemini kısa sürede çözer.
  • Midedeki şişkinliğin giderilmesine yardımcı olur.
  • Vücuttaki yağların yakımını hızlandırır.
  • Kalıcı kilo vermenizi sağlar.
  • Güçlü bir ödem söktürücüsüdür.

a3-95.jpg

LİMONLU KAHVE NE ZAMAN İÇİLMELİ?

Peki limonlu kahve karışımı ne zaman içilir? Bu iki karşımda ayrı ayrı güçlü oldukları için genellikle sabah içilmesi önerilmez. Onun yerine gün içerisinde yanında kuruyemişle tüketilmesi tavsiye edilir. Özellikle kahvaltıdan 1-2 saat sonra içildiğinde sindirim sistemini hızlandırır.

a5-43.jpg

LİMONLU KAHVE TARİFİ

Bir fincanın içine yarım limon sıkılır ve üzerine hazırlanan Türk kahvesi dökülür. Bu şekilde 10 gün deneyin. Şimdiden afiyet olsun.

TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI

  1. Stresi azaltır: Aşırıya kaçmadan Türk kahvesi içmek, stresi azaltır. Yapılan birçok araştırmada da Türk kahvesinin depresyona yakalanma riskini yaklaşık %40 oranında azalttığı tespit edildi.
  2. Enerji verir: Güne daha zinde başlamak isteyenlerin kahvaltıdan sonra bir fincan Türk kahvesi içmesi tavsiye ediliyor.
  3. Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar: Özellikle şekersiz Türk kahvesi metabolizmanın daha hızlı çalışmasında etkilidir.
  4. Tokluk hissi verir: Tokluk hissi veren Türk kahvesi diyet listelerinde sıklıkla yer alıyor. Hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenler öğün aralarında şekersiz ya da az şekerli Türk kahvesi içebilir.
  5. Hafızayı güçlendirir: Yapılan birçok araştırmada da Türk kahvesinin hafızayı kuvvetlendirdiği ortaya çıktı.
  6. Karaciğere iyi gelir: Karaciğerin yağlanmasını önleyen kahve, siroz hastalığına yakalanma riskini de yarı yarıya düşürür.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN