Turşu Yemek Kas Spazmlarına İyi Geliyor! İşte Turşunun Saymakla Bitmeyen Faydaları

Turşu Yemek Kas Spazmlarına İyi Geliyor! İşte Turşunun Saymakla Bitmeyen Faydaları

Türk mutfağında geçmişten beri günümüzde çok önemli bir yere sahip olan turşunu birçok faydası bulunuyor. Bunlardan biri de kas spazmlarına çok iyi gelmesi. Turşunun faydaları nelerdir? Turşu bakın başka nelere iyi geliyor?

Türk sofrasının geleneksel tatlarından biri olan ve genellikle annelerimizin özenerek tatlı bir telaş içinde kış hazırlığının önemli bir ürünüdür. Geçmişten beri hiç bir zaman popülerliğini kaybetmeyen turşu; öyle ki padişahların sofrasında bile yer edinmiş, hatta padişahların sofraya lahana turşusu olmadan oturmadığı, sarayın bazı bahçelerinin sadece turşuluk sebze meyve yetiştirdiği biliniyor. Peki Türk mutfağında bu kadar önemli bir yere sahip olan turşunun faydaları nelerdir?

tursu-nasil-yapilir.jpg

TURŞU YEMEK KAS SPAZMLARINA İYİ GELİYOR! İŞTE TURŞUNUN SAYMAKLA BİTMEYEN FAYDALARI

1. KİLO KAYBI

Japonya'da yapılan bir araştırmaya göre günlük sirke tüketimi vücut ağırlığında azalmaya neden oluyor. Ve bir sürpriz, sirke turşunun ana maddesidir! Yani salatalık dışında.

2. KAS SPAZMLARININ GİDERİLMESİ

Başka bir araştırma, turşu ve suyunun tüketilmesinin sporcularda kas spazmlarını azalttığını buldu. Önemli bir maça hazırlanıyorsanız veya kramp girmesinden korkuyorsanız, turşu ve bir bardak meyve suyu deneyin.

3. VİTAMİNLER VE ANTİOKSİDANLAR

Turşu, krampları önlemenin yanı sıra antioksidanlar ve C ve E vitaminleri açısından oldukça zengindir. Cosmopolitan dergisinin yaptığı bir araştırmaya göre gerçek bir vitamin kokteyli ve güçlü bir bağışıklık düzenleyicidir. Kısacası soğuk algınlığına ve gribe veda edin!

basliksiz-3.jpg

4. KADINLARIN ÖZEL GÜNLERİNDE

Özel gününüzde canınız tuzlu bir şeyler çekiyorsa turşu mükemmel bir seçimdir. Sadece kalorileri düşük olmakla kalmaz, asiditesi nedeniyle 'tat alma iştahını' da engeller.

5. İLAÇLARA GÖRE MALİYETİ DAHA UCUZ

Turşu gibi sağlığınız için faydalı birçok kaynak var, ancak bu kaynakların veya ilaçların çoğu oldukça pahalı. Öte yandan bir kavanoz turşunun maliyeti yok denecek kadar azdır.

Spor salonu ziyareti sırasında veya öncesinde içtiğiniz pahalı spor içeceklerine harika bir alternatif. Bununla birlikte, herkesin bir şişe soda içer gibi bir bardak turşu suyu içmemesi şaşırtıcı değildir. Hem de şekerle dolu bir enerji içeceğinden çok daha sağlıklı.

6. KAN KAYBINA KARŞI

Turşu mükemmel bir K vitamini kaynağıdır. Tek bir turşu önerilen günlük miktarın %15'ini içerir. Bu ne yapar? K vitamini kanın pıhtılaşmasından sorumludur. Bu vitaminde eksiklik varsa, küçük bir yara bile çok fazla kan kaybına neden olabilir. Çözüm? Doğru, turşu!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN