Uyurken ayaklarınızın altına soğan koyun ve ne olduğunu görün! Bize teşekkür edeceksiniz!

Uyurken ayaklarınızın altına soğan koyun ve ne olduğunu görün! Bize teşekkür edeceksiniz!

Çorap ve soğan? Nasıl birbirleri ile bağlantılılar? Yatarken çorabınızın içine soğan koymanızı istesek? Bunun düşüncesi şu anda biraz mide bulandırıcı hissetmenize neden olabilir, ancak bu numara aslında hayatınızı çok daha kolay ve daha keyifli hale getirebilir.

Soğan hilesini denedikten sonra vücudunuza ne kadar iyi geldiğini anlayacak ve ihtiyaç duyduğunuzda kullanmaya devam edeceksiniz. Şimdi çorabınızın içine koyduğunuz soğanların uykunuz sırasında size nasıl yardımcı olabileceğini merak ediyorsanız, haberimizin detayına göz atmalısınız...Bu dahiyane ama basit yöntemi yakından inceledikten sonra bize teşekkür edeceğinizden eminiz.

Soğanın tıbbi özelliklerini kimse inkar edemez. Sonuçta, bilim adamları soğanın sağlığımız için nasıl faydalı olabileceğini defalarca kanıtladılar. Soğanlar oldukça sıradan ve göze çarpmayan olsalar da sağladıkları faydalar genellikle sihirlidir.

basliksiz-12.jpg

SOĞUK ALGINLIĞI

Kararsız hava koşullarına maruz kaldınız ve üşüttünüz mü? Yoksa dolaşan sayısız grip virüsünden birine mi bulaştınız? Soğan, soğuk algınlığının rahatsız edici semptomlarını azaltabilir. Yatmadan önce soğanları çoraplarınıza koyun ve tabanlarınızın altına koyun. Soğanlar gece boyunca vücudunuzu güçlendirmeye yardımcı olacak ve sabahları kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
Geçmiş nesiller, hastalığa karşı yardımcı olmak için yatağın yastığına soğan koyardı. Bunun arkasındaki hile değişmedi ve hala çalışıyor. Deneyin!

ENFEKSİYONLAR

Soğanların antibiyotik özellikleri vardır ve onları ayaklarınızın altına yerleştirmek vücudun enfeksiyonlarla savaşma yeteneğini artırır. Tabii ki bu tedavinin bir doktor tarafından size verilen reçeteli ilaçların yerine geçmeye uygun olmadığını unutmamak önemlidir. Bunun yerine, bu yöntem ek bir tedavi işlevi görür ve hastalığınızın hoş olmayan semptomlarını azaltabilir.

TOKSİNLER

Nasıl ve nerede yaşarsanız yaşayın, tüm ortamlarda toksinler bulunur. Birçoğu vücudumuzdan oldukça hızlı bir şekilde atılırken, diğerleri kanda birikir ve sağlığımıza zararlı hale gelir. Soğan, vücudun kendisini toksinlerden temizlemesine yardımcı olan fosforik asit içerir. Soğanları düzenli olarak uygularsanız vücudunuzun daha dinç ve sağlıklı olmasına yardımcı olabilirsiniz.

basliksiz-13.jpg

VÜCUDUN NEM İÇERİĞİ

Soğan çok fazla nem içerir, aslında soğanın %90'ı aslında sudur. İlginçtir ki, vücudumuzda organların işlevini destekleyen meridyenlerin geçtiği akupunktur noktaları vardır. Bu akupunktur noktaları, meridyenlerin suyu vücutta eşit olarak dağıtmasına yardımcı olur. Ayaklarınızın altına soğan koymak vücudun su ihtiyacını gidermeye yardımcı olabilir. Bu, özellikle gün içinde yeterince içmeyi unuttuysanız yararlıdır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ

Soğanlar harika bir E ve C vitamini kaynağıdır ve bunların her ikisi de bağışıklık sistemimiz için gereklidir. Sadece bu değil, aynı zamanda güçlü antioksidanlardır ve yaşlanma karşıtı etkileri olduğuna inanılmaktadır. Bunu göz önünde bulundurursak, soğan sadece bağışıklık sisteminizi güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda sizi genç ve pahalı kremlere ve hatta estetik müdahalelere daha az bağımlı tutar.

KİLO VERİN

Tiroid bezi, vücudunuzda doğru hormonal dengenin olmasını sağladığı için çok önemli bir organdır. Salgıladığı hormonların çoğu, vücudunuzun gece boyunca yaktığı kalori miktarıyla doğrudan ilişkilidir. Tiroid bezinizi uyarmak için bir hafta boyunca ayaklarınızın altında soğanla uyumayı deneyin. Söylemeye gerek yok, tiroid bezinizde bir sorun olduğunu fark ederseniz hemen bir doktora başvurmalısınız.

AKCİĞERLER

Sigara içiyorsanız ve hayatınızın bir noktasında bırakmaya karar verdiyseniz, vücudunuz muhtemelen ciğerlerinize sıkışmış bazı zararlı maddelerden kendini temizliyor demektir. Bu, özellikle vücudun tüm katran ve diğer maddeleri akciğerlerden temizlemek için çok çalışması gerektiğinden, sigarayı yeni bırakmış kişiler için geçerlidir. Geceleri çorabınızın içine soğan koymak, vücudunuzun bu toksinleri atmasına yardımcı olabilir ve sigara içtikten sonra iyileşme sürecinizi hızlandırabilir. Aynı yöntem hava kirliliğinin yüksek olduğu bölgelerde yaşayan insanlar için de kullanılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN