Uzmanlar uyarıyor: Bu zamanlarda su içmek sağlığınıza zarar verebilir

Uzmanlar uyarıyor: Bu zamanlarda su içmek sağlığınıza zarar verebilir

Uzmanlar her fırsatta su içmenin ne kadar önemli olduğunu dile getiriyorlar. Fakat bu kez uzmanlar haberimizde belirttiğimiz zamanlarda su içmenin sağlığınız için tehlikeli olduğunu söylüyorlar. İşte su içmemeniz gereken o zamanlar...

Günlük olarak yeterince su içmenin çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle dışarısı sıcak olduğunda, uygun şekilde susuz kalmamak önemlidir. Ama aslında hiç su içmemeniz gereken anlar da olduğunu biliyor muydunuz?

İşte su içmemeniz gereken anlar !

Yemekten sonra

Yeni yemek yediyseniz ve olabildiğince tok sofradan kalktıysanız, bir bardak su içmek pek akıllıca olmaz. Zaten dolu olan midenize daha fazlasını ekliyorsunuz. Bu, su midenize tam olarak uymadığı için şişkin hissetmenize ve karnınızın ağrımasına neden olabilir. Suyun kan yoğunlaşmasını engellemesi ve sindirime yardımcı olması için, esas olarak yemeklerden önce içilmesi gerekir.

evrimagaci-org-public-content-media-16ac54c4109c6d21d529667a63a78389.jpg

Egzersizden hemen sonra

Spor salonunda az önce ter mi attınız yoksa uzun süredir mi çalışıyorsunuz? Çok fazla nem kaybettiğiniz için muhtemelen gerçekten susamış hissediyorsunuz. Ancak, sodyum ve potasyum gibi egzersiz yaparken 'kaybettiğin' önemli besin maddelerini sadece bir bardak su içerek geri alamazsın. Bu durumda, hindistancevizi suyu gibi bir şey içmekten çok daha iyisiniz.

Aşırı su içtiğinizde

Bu nadiren olur, ancak sağlığınızı tehlikeye atacak kadar çok su içme olasılığı vardır. Çok fazla su içerek vücudunuzdaki tuz dengesini bozabilir, bu da sodyum eksikliğine neden olabilir. Maraton koşucuları buna iyi bir örnektir: tüm yarış boyunca (veya sonrasında) su içmeye devam ettiklerinde hücrelerinin şişmesine neden olur, bu da mide bulantısına, kusmaya ve hatta felç veya ölüme yol açar.

Acı yedikten sonra

Acı yedikten sonra su içilmemeli. İçildiği taktirde reflü, gastrid ve bağırsak rahatsızlıklarına neden olur.

gun-icinde-ne-kadar-su-tuketmeliyiz-942547-730-480.jpg

Meyve yedikten sonra

Meyveler doğal oldukları halde içerdikleri şeker oranı yüksek. Bu yüzden meyve yedikten hemen sonra su içmek sindirim sistemine zarar verir. Meyvenin içerdiği Amino asitler mide yanmasına sebep olur.

İdrarınız şeffaf olduğunda

Tuvalete giderek yeterince su içip içmediğinizi tam olarak bileceksiniz. İdrarınızın rengi, daha fazla içmeniz gerekip gerekmediğinin iyi bir göstergesidir. İdrarınız limonataya benzer açık sarı mı? O zaman doğru miktarda su içtin. İdrarınız neredeyse şeffaf mı? O zaman su tüketimini yavaşlatmak isteyebilirsiniz.

Kustuktan sonra

Kustuktan sonra hiç beklemeden su içmek mideye zarar verebilir. Mide boş kaldığından, kendini toparlaması için biraz beklemek gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN