Vakalar arttı uzmanlar uyardı! 81 ilde kabus geri dönüyor... Artık daha da şiddetli olacak!

Vakalar arttı uzmanlar uyardı! 81 ilde kabus geri dönüyor... Artık daha da şiddetli olacak!

Uzun süredir varlığını unuttuğumuz koronavirüs tekrardan kendini hatırlatmaya başladı. Koronavirüs vakalarının tekrardan artış göstermesi üzerine uzmanlardan uyarılar geldi. 81 için geçerli olan bu durum üzerine yapılması gerekenler haberimize yer almaktadır.

3 senedir hayatımızda olan koronavirüs bu senenin yaz aylarına doğru etkisini azalttığı düşüncesi dünyayı sararken aşı olanların sayısında da azalış yaşanmaktadır. Alınan önlemlerden olan maske ve mesafeyi hayatımızdan kaldırmamız üzerine vakalarda ki artışlar gün yüzüne çıktı. Uzman isimler tarafından salgın hakkında önemli açıklamalar gelirken vatandaşlar eski günlere geri mi dönüyoruz sorusuna yanıt aramaya başladı. Grip olarak kendini gösteren koronavirüs salgını şiddetini arttırarak devam etmektedir.

KORONAVİRÜS SALGININDA YENİ DÖNEM

Gündemde yer bulunan koronvirüs vaka arttı üzerine Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz'dan açıklama geldi. Özellikle bu virüsün 2023 yılında daha çok etkili olacağının altı çizilirken Yavuz, salgının başlarında ülkece aldığımız önemler vardır. Bunlar yalnızca aşı olmayıp kendi bilinçli davranmalarımızda büyük rol oynamaktadır. Geçen yıla göre herkeste bir gevşeme söz konusu olması üzerine bu durum olumsuz olarak geri dönüş sağlamaktadır. Havalardaki değişiklikler nedeniyle de grip sezonu açılırken virüslerde boy göstermeye başlayacağını ifade eden Yavuz, kalabalıkların azaltılması gerekildiğine vurgu yaptı.

koronavirüs vakaları

OKUL VE İŞ HAYATINDA KISITLAMA

Koronavirüs salgının etkilerini tekrar göstermesi üzerine hastanelere yatış sayıları büyük oranda yükseldi. Bunun üzerine Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, virüsün tekrar etkili olacağını belirtirken hasta olan kişilerin kesinlikle okul ya da iş hayatına ara vermesi gerektiğini ifade etti. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN