Havalar Isındı Ve Kâbus Geri Döndü! Sıcakta Aşırı Terlemeyi Önlemek İçin Hangi Deodorantı Kullanmalıyız?

Havalar Isındı Ve Kâbus Geri Döndü! Sıcakta Aşırı Terlemeyi Önlemek İçin Hangi Deodorantı Kullanmalıyız?

Ve nihayet beklenen yaz geldi. Uzun kışın ardından güneşli havaların tadını çıkarmak isteyenlerin en büyük kabusu da kol altlarının terlemesidir. Hangimiz istemeyiz güneşli bir havada denizin ve ya yüksek dağların serin ve temiz kokusunu üzerimizde taşımayı. Ama ne yazık ki sıcak havalar beraberinde terlemeyi de getiriyor. İşte Havalar Isındı Ve Kâbus Geri Döndü diye düşünenlere uzmanların önerileri. Sıcakta Aşırı Terlemeyi Önlemek İçin Hangi Deodorantı Kullanmalıyız?

Yazın gelmesiyle birlikte açık havaya çıkma isteği artıyor. Belki deniz kenarında deniz melteminin tazeliğinin tadını çıkarmak için ya da dağların yüksek yerlerindeki serinlikten yararlanmak için tatile gitmek isteye bilirsiniz. Ama denizin meltemini ya da dağların serinliğini her zaman bulmak imkansız. Şehirde kalan ve özellikle de çalışan insanlar hem sıcaklarla hem de terle uğraşıyorlar.

YAZIN TERLEMEK NORMAL DE KOKUSU OLMASA

Nisan ayının gelmesi ile birlikte terleme sorunları da başlıyor. Özellikle yaz aylarında daha fazla terliyoruz. Sağlıklı olan herkes terler. Terlemek ayıp bir şey değil. Uzmanlar terlemeyi yüksek sıcaklıklara karşı fizyolojik bir reaksiyon olarak kabul ediyorlar. Ancak şehir hayatında oradan oraya koşturan insanlar için terlemek gerçekten bir kabustur.

Aşırı terlemeyi önlemeye yönelik çözümler arayan uzmanlar endikasyonlarından ilham alarak terlemenin önüne geçmek ya da daha az terlenmesini sağlamak için çalışıyorlar.

terleme-deodorant.jpg

AŞIRI TERLEYENLERİN İMDADINA DOĞRU DEODORANTLAR YETİŞİYOR

Aşırı terleyenlerin ya da terlemeyi kendisine sorun yapan insanların hayatlarını kabusa çevirmesine gerek yok. Bilim insanları, birkaç temel özelliğe dayalı olarak doğru deodorantı seçmenin terleme ve ter kokusunu önlemekte etkili olacağını belirterek doğru seçimin önemini vurguluyor.

terleme-deodorant1.jpg

SEÇECEĞİNİZ DEODORTANTLAR ÖZELLİKLE ANTİBAKTERİYEL OLMALIDIR

Uzman isimler terlemenin önüne geçmek için deodorantların önemli olduğunu vurguluyorlar. Özellikle antibakteriyel özelliklere sahip deodorantlar tercih edilmelidir. Uzmanlar antibakteriyel özelliklere sahip olan deodorantların bakterilerin çoğalmasını sınırlandırmada daha etkili olduğunu belirtiyorlar. Bakteri oluşumunu engelleyen antibakteriyel özelliklerdeki deodorantlar böylece kötü kokuyu da daha oluşmadan engelliyorlar.

deodoramnt.jpg

ALÜMİNYUM HİDROKSİT İÇERE DEODORANTLAR DERİDEKİ GÖZENEKLERİ BİR KAÇ SAATLİĞİNE TIKIYORLAR

Uzmanlar terlemeyi önleyen deodorantlarda son zamanlarda özellikle alüminyum hidroksit kullanıldığını belirtiyorlar. Antibakteriyel özelliğinin yanında deodorantlarda bir de alüminyum hidroksit kullanıldıysa terleme sorununa iki kat daha fazla çözüm oluyor. İçeriğinde alüminyum hidroksit kullanılan deodorantlar terlemeyi önleyici özelliklere sahiptirler ve birkaç saatliğine terin kaçabileceği gözenekleri tıkarlar. Bu durumda da terleme doğal olarak azaltır.

deodoramnt.jpg

DEODORANTLARI DUŞTAN SONRA KULLANMAK DAHA ETKİLİDİR

Uzmanlar terlemeye karşı kullanılacak olan deodorantı duştan sonra sıkmanın daha sağlıklı olduğunu belirtirken duştan sonra kullanılan deodorantın etkisinin daha uzun olduğunu açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN