İlaçlara Başvurmadan Da Tansiyonu Düşük Tutmak Ve Hipertansiyonla Savaşmak İçin İşte Her Gün Yapmamız Gerekenler

İlaçlara Başvurmadan Da Tansiyonu Düşük Tutmak Ve Hipertansiyonla Savaşmak İçin İşte Her Gün Yapmamız Gerekenler

Hipertansiyon hastalığı tüm dünyada yaygın olarak görülen kronik rahatsızlıkların başında gelir. Sürekli yüksek olduğunda vücuda zarar verir. Genetik ve çevresel faktörler olmak üzere önemli iki nedeni olan yüksek tansiyonu ilaç kullanmadan nasıl yenebiliriz?

Türkiye' de neredeyse 15 milyon kişi, yani her 3 kişiden biri yüksek tansiyon belirtileri taşır. Yüksek tansiyon birçok insan için ortak bir sorundur. Ve özellikle menopozdan sonra kadınları kayıtsızca etkiler. Bilim uzmanlarının açıkladığı gibi, bazılarının düşündürdüğü gibi bu bir hastalık değildir. Bu bir risk faktörüdür, yani diğer kardiyovasküler hastalıkların olasılığını artırabilecek özel bir durumdur. Bu nedenle önlenmesi ve kontrol altına alınması esastır. İlaçlara başvurmadan kan basıncını düşük tutmak ve hipertansiyonla savaşmak için ne yapılabilir?

basliksiz-15.jpg

BİZE EKSTRA YARDIMCI OLACAK BU YİYECEKLERİ TERCİH ETMELİYİZ

Genellikle, yaşlandıkça, maksimum kan basıncında bir artış olan sistolik arteriyel hipertansiyona sahip olmak daha kolaydır. Paradoksal olarak, uzmanların açıkladığı gibi, esansiyel arteriyel hipertansiyonun tanımlanabilecek veya tedavi edilebilecek kesin bir nedeni yoktur. Yüksek değerler, basıncı düzenleyen karmaşık mekanizmaların değişmesinin sonucudur. Bazen meyan kökü, burun spreyleri, doğum kontrol hapı gibi kötüye kullandığımız bazı maddeleri ortadan kaldırmak yeterlidir.

ŞEKER HASTASI OLAN KİŞİLER DE YÜKSEK TANSİYON OLABİLİR

Bununla birlikte, bizi baskıda bir artışa yatkın hale getiren faktörler var. Aşinalık, bazen kaçamadığımız bir şeydir. Yaşın yanı sıra, belirtildiği gibi, etkileyen faktörler arasındadır. Fazla kilolu olmak yardımcı olmuyor ve sigara da öyle. Şeker hastalığı olan kişilerde de yüksek tansiyon olabilir. Stres , hipertansiyonu kolaylaştıran olumsuz faktörlerden bir diğeridir ve aşırı alkol tüketimi de kaçınmamız gereken bir şeydir. Çok fazla sodyum açısından zengin gıdaları tercih eden bir diyet arteriyel hipertansiyona yol açabilir.

basliksiz-16.jpg

İLAÇLARA BAŞVURMADAN DA TANSİYONU DÜŞÜK TUTMAK VE HİPERTANSİYONLA SAVAŞMAK İÇİN İŞTE HER GÜN YAPMAMIZ GEREKENLER

Hipertansiyon'da yayınlanan ve normal kan basıncına sahip Çinli yetişkinler üzerinde yapılan son araştırmalar, yüksek kan basıncı ile tüketilen protein arasındaki ilişkiyi vurguladı. Peki ne ortaya çıktı? Hem hayvansal hem de bitkisel protein tüketenlerin, sadece hayvansal protein tüketenlere göre %66 daha düşük yüksek tansiyon riskine sahip olduğu görüldü. Uygulamada, ortadan kaldırılmamalı, değiştirilerek sınırlandırılmalıdır. Baklagiller günlük olarak tüketilmeli, geri kalanı sakinleştirilmelidir. Bununla birlikte, yemeğin ötesinde, onu düşürmeye çalışmamıza yardımcı olabilecek bazı davranışlarda bulunabiliriz.

30 dakika tempolu yürümek, kalbimizin oksijeni daha faydalı bir şekilde kullanmasına yardımcı olur. Derin nefes almak da renini kısmen kontrol etmeye yardımcı olur. Belirtildiği gibi, az sodyum ve daha fazla potasyum. Meyve bu konuda bize yardımcı olur ancak taze olması ve güvenli yöntemlerle anlaşılabilmesi gerekir . Ve eğer kahveyi seviyorsak, kafeinsiz kahveye geçmek daha iyi olur. Dinlenmek, stresi yenmek, belki de klasik müzik dinlemek çok önemli. Ve mümkünse, basınç artışını etkileyebilecek bir hormon olan aldosteron seviyelerini sınırlamak için horlamadan kaçınmalıyız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN