Kalbini Seven Bu Besinleri Duyunca Marketlere Koşacak

Kalbini Seven Bu Besinleri Duyunca Marketlere Koşacak

Günlük yaşamın verdiği sıkıntı, stres kalbinizde bir takım sorunlara neden olabiliyor. Vücudumuzun en önemli hayati organı olan kalp sağlığına iyi gelen besinleri haberimizde derledik. Bakın o besinler hangileri?

Kalp vücuttaki tüm dokulara kanın ulaşmasını sağlayan bir pompa olarak niteleyebileceğimiz kaslı yapıda hayati bir organdır. Peki kalbimize gereken değeri ne kadar verebiliyoruz? Gerçekten de kalbimize ne kadar iyi bakıyoruz? Bununla birlikte, dengeli bir diyetle kalp sağlığınızı iyileştirmek istiyorsanız, haberimizde paylaştığımız bu süper gıdalar ile başlamalısınız.

sardalya-nedir-faydalari-nedir-balik.jpg

SARDALYA

Sardalya; omega-3 yağ asitlerinin hem beyin gücünü hem de kalp sağlığını artırdığını ve aynı zamanda iltihaplanmayı azalttığını bilmek sizi mutlu edecektir.

kirmizi-mercimek220312231.webp

MERCİMEK

Dışarıdaki sayısız “süper gıda”dan birçoğunun baklagil ailesinin bir parçası olduğunu göreceksiniz. Örneğin, mercimeklerin çeşitli kanser riskini azalttığı ve aynı zamanda arteriyel plak oluşumunu parçalamaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Mide rahatsızlığına neden olabilecek lektin içeriğini parçalamak için mercimekleri iyice pişirdiğinizden emin olun.

5e38062eae298bff2e387a2b.webp

BADEM

Karışık kuruyemişler güzeldir ama hangisi daha iyi olur biliyor musunuz? Tuzsuz kavrulmuş badem yiyebilirseniz. Araştırmalar, bademlerin plak oluşumunu yok ederek kan basıncını iyileştirdiğini ve felç riskini azalttığını göstermiştir.

5ecb995266a97c8ac2fb79d1.webp

NAR

Nar; cildinizin daha genç görünmesini sağlarken aynı zamanda belirli kanserlerin oluşmasını da önleyen C vitamini açısından zengin olduklarını bilmek sizi heyecanlandırıyor olmalı. Kalp hastalığı geçmişiniz varsa bazı doktorlar daha fazla nar yemenizi önerebilir.

yaban-mersini-nedir.webp

YABAN MERSİNİ

Yaban mersini, milyonlarca farklı amaca hizmet eden gezegendeki en çok yönlü meyvelerden biridir. Sadece hafızayı güçlendirmede harikalar yaratmazlar, aynı zamanda yaban mersini antioksidanları da kan basıncını düşürür, felç riskini azaltır ve kan pıhtılarının oluşmasını önleyebilir.

basliksiz-6.jpg

PANCAR

Pancarı pek çok insan topraksı oldukları için sevmez, ancak damak zevkinizin pancara alışması için kesinlikle bir şans vermelisiniz. Sadece salatalara veya soslara biraz gevrek eklemekle kalmazlar, aynı zamanda homosistein seviyelerini düşürürler, bu da kardiyovasküler hastalık ve felç riskini azaltabilir.

somon-baligi-1529925.jpg

SOMON

Sağlıklı balık seçenekleri söz konusu olduğunda, somon muhtemelen listenin başında gelir. Somon; kalp, beyin ve kas sağlığını iyileştirmeye hizmet eden omega-3'ler, protein ve potasyum ile doludur.

60230f2079da3e0ff4d319ed.webp

ZERDEÇAL

Bin yıldan fazla bir süredir insanlar tıbbi özellikleri nedeniyle zerdeçal kullanmaya başladılar. Zerdeçal, kalınlaşmış kalp kasları riskini azaltabilen güçlü bir antioksidan olan kurkumin ile doludur. Diyetinizde daha fazla zerdeçal ile zaman içinde daha düşük kalp hastalığı riskiniz olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN