Vücudu Bağırsak İltihabı ve Reflüden Korumak İçin Bunları Mutlaka Yapın! İşte Tüketmeniz Gereken O Besinler!

Vücudu Bağırsak İltihabı ve Reflüden Korumak İçin Bunları Mutlaka Yapın! İşte Tüketmeniz Gereken O Besinler!

Diyet önemlidir çünkü sağlıklı kalmamızı sağlar ve çok sayıda hastalığa yakalanma riskini azaltır. Hastalanma olasılığını tamamen ortadan kaldırmak mümkün değildir, ancak yine de iyi bir önlem alabilirsiniz.

Bugün diyete ve özellikle bunun bağırsak iltihabına ve gastroözofageal reflüye karşı nasıl yardımcı olabileceğine odaklanıyoruz. İyileşmek için uzmanlara göre diyetimizi nasıl ayarlayacağız onu göreceğiz. Günlük olarak ne tüketmeli ve diyetinizden neleri çıkarmanız gerekiyor? İşte detaylar...

VÜCUDUMUZ İÇİN İYİ OLABİLECEK ÖNEMLİ BESİNLER

Mide ve bağırsak sorunları riskini azaltmak için tercih edilmesi ve kaçınılması gereken gıdalarla ilgili derinlemesine çalışmalar yapan bazı kaynaklar, diyet konusunda bizlere önemli ipuçları veriyor. Araştırmalar, ilaçların yardımcı olabileceğini, fakat aynı zamanda beslenmenin de çok daha yardımcı olabileceğini söylüyor. Uzmanlar, meyve ve sebzelerden zengin, yağ ve karbonhidratlardan düşük bir diyetin daha az iltihaplı bağırsak florasına sahip olmasına yardımcı olabileceğini belirtiyor.

haberici-005.jpg

VÜCUDU BAĞIRSAK İLTİHABI VE REFLÜDEN KORUMAK İÇİN NELER YEMELİYİZ?

Özellikle lif ve polifenollerin önerilen besinler arasında olduğunu açıklıyorlar. Enflamasyonu azaltırlar ve ayrıca bir antioksidan etkiye sahiptirler. Bu nedenle bu besinleri içeren besinler tercih edilmelidir. Özellikle kırmızı meyveler, sebzeler ve zerdeçal gibi baharatlar tavsiye edilirken, Arpa ve kılçıksız buğday gibi kepekli tahıllara da yönelmeniz gerekebilir.

Uzmanlar ayrıca, tekli doymamış yağlarının iltihapla savaşması beklenen sızma zeytinyağının kullanılmasını tavsiye ediyor.

HANGİ BESİNLERİ TÜKETMEMEMİZ GEREKİYOR?

Kaçınılması gereken yiyecekler arasında, kandaki kötü kolesterol olarak adlandırılan LDL kolesterol seviyesini artıracak olan trans yağ asitlerini görüyoruz. Bu tür yağlar endüstriyel ürünler üzerinde yapılan işlemler sırasında oluşurlar, bu nedenle bazı paketlenmiş tatlılarda, endüstriyel atıştırmalıklarda ve ayrıca et suyu yapmak için kullanılan küplerde bulunurlar.

Patlıcan ve domateslerin yanı sıra kabuklu patatesler de dahil olmak üzere Solanaceae'den de kaçınılmalıdır. Araşidonik asit de iltihabı artırabilir. Et, balık ve yumurtada bulunur. Kuru meyvelerde de bulunur, bu nedenle araştırmalara göre bu gıdalar sağlıklıdır, ancak fazla araşidonik asit tüketiminden kaçınmak için aşırıya kaçmamak daha iyidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN