Yapraklarını Sakın Çöpe Atmayın! Çileğin Bu Faydasını Öğrenince Şoke Olacaksınız!

Yapraklarını Sakın Çöpe Atmayın! Çileğin Bu Faydasını Öğrenince Şoke Olacaksınız!

Baharın gerçek yıldızları olan çilekler, faydalı elementler açısından oldukça zengin ve tatlı yiyeceklerdir. Vitaminler, omega 3, potasyum ve diğer birçok bitkisel besin arasında, onları tüketenler için harika bir şifa kaynağıdır...

Bununla birlikte, çileğe karşı bile, herhangi bir intoleransa veya alerjiye dikkat edilmelidir. Aslında, bu besinin tüketilmesini takiben problemlerin gelişmesi nadir değildir. Çilek, sofraya onlarca farklı şekilde servis edilmesinin yanı sıra bir güzellik ilacı olarak da bize yardımcı olabilir.

Bugün, bazı küçük rahatsızlıkları çözmek için çilekleri ve her şeyden önce yaprakları nasıl kullanacağımızı sizlerle paylaşacağız. Çilek yapraklarından yararlanmak istiyorsanız, bu meyveyi bahçede, yerde veya balkonda yetiştirmeniz tavsiye edilir. Bu şekilde ne kullanacağınızdan emin olacaksınız. Çilek yaprakları mayıstan yaz sonuna kadar hasat edilebilir. İlerlemek için ideal zaman, yaprakların ne ıslak ne de solmuş olduğu zamandır.

Çilek yetiştirmek ve onları tatlı olarak hazırlamak harikadır ve ayrıca yaprakları bu rahatsızlığa doğal bir çare olarak kullanabiliriz.

habr1.jpg

ÇİLEĞİN FAYDALARI

Çilek yaprakları diürezi uyarmak için kullanılabilir. Bir litre kaynar su ile birleştirmek için 20 gr kurutulmuş yaprak ile bir infüzyon oluşturmak yeterli olacaktır. Yaklaşık yirmi dakika demlenmeye bırakın. Tüketmeden önce karışımın soğuması ve süzülmesi önerilir. Tadını sevmiyorsanız, şeker veya bal kullanarak tatlandırabilirsiniz. Uzmanlar, diürezi uyarmak için günde birkaç bardak içilmesini tavsiye ediyor. Ancak sorun yaşamamak için asla aşırıya kaçmamalısınız, herhangi bir şüpheniz varsa doktorunuza başvurmanızda fayda var.

DİŞLERİNİZ İÇİN KULLANABİLİRSİNİZ

Dişlerdeki tartarı gidermek için çilek de kullanılabilir. Aslında bir yandan çileği yetiştirmek ve tatlı olarak hazırlamak harikadır, diğer yandan ise küçük günlük problemler için de bize yardımcı olabilirler. Diş macunu ve diş fırçası ile kapsamlı bir temizliğin dişlerde aşırı tartar birikimini önleyeceği varsayılmalıdır. Ancak, bu çilek ilacını haftada bir kullanmayı da deneyebilirsiniz. Önce çileği ezin, ardından fırça yardımı ile dişlerinizi iyice yedirin.

habr2.jpg

MUTFAKTA

Mutfaktaki çilekler, özellikle beyaz yoğurt ve salatalık ile birleştiğinde, sıcak mevsim için mükemmel bir yemek haline gelebilir. Taze ve hakiki malzemeler, kahvaltıda ve hatta hızlı bir atıştırmada tüketilmek için mükemmeldir.

ÇİLEĞİ YAPRAKLARI NASIL SAKLANIR?

Çilek yaprakları cam kavanozlarda saklanabilir. Ancak bundan önce, akan su altında durulandıktan sonra serin ve havalandırılan bir yerde kurutulmaları gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN