Yaşlanmayı Durduruyor, Ömre Ömür Katıyor! Bir haftada Çivi Gibi Olacaksınız

Yaşlanmayı Durduruyor, Ömre Ömür Katıyor! Bir haftada Çivi Gibi Olacaksınız

Vücudumuzun en önemli organı kalptir. Hangi yaşta olursak olalım kalp sağlığını korumak ve sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Kalp rahatsızlığı oranı ne kadar düşerse diğer hastalıklardan da o kadar korunursunuz. Bunun için atmanız gereken en önemli adım yeme düzeninizdir. Bu besinleri günlük yemeklerinize ekleyip tükettiğiniz zaman kalp sağlığını kormuş olursunuz. İşte kalp sağlığınızı koruyacak o besinler...

Kalp sağlığı her şeyden çok önemlidir. Kalpte yaşayacağınız sorunlar birçok hastalığa yakalanmanıza neden olacaktır. Bunun için düzenli uyku ve sağlıklı beslenme çok çok önemlidir. Aynı zamanda sağlıklı beslenerek daha dinç ve vücudun yaşlanmasını geciktirebilirsiniz. Peki hem sizi genleştirecek hem de kalbinizi koruyacak besinler hangileridir? İşte sizin için araştırıp derlediğimiz o besinler...

KALP SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİP SİZİ GENÇLEŞTİREN BESİNLER

İşte mutfağınızda veya dolaplarınızda mutlaka bulunması gereken 10 besin...

KETEN TOHUMU: KAN KOLESTROLÜNÜ DÜZENLER

Keten tohumu içreği bakımından lif, omega 3 yağları ve lignanlar olarak adlandırılan fitokimyasallar barındırır. Böylece kan kolesterolünü düzenler ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olur. Bu tohumu yoğurt, süzme peynir veya smoothie, kek, krep gibi besinlerde de kullanabilirsiniz.

a6-29.jpg

SOMON: HAFTADA BİR KEZ MUTLAKA YİYİN

Uzmanlar kalp hastalığı ve felç riskini azaltmaya yardımcı olmak için haftada en az iki defa balık tüketilmesini tavsiye eder. Omega 3 takviyesi için haftada iki kez somon, ringa balığı veya sardalye yiyin.

AVOKADO: DOYMAMIŞ YAĞLARLA KOLESTOLÜ DENGELER

Uzmanlar mümkün oldukça tekli ve çoklu doymamış yağların beslenme planına dahil edilmesini ve doymuş ve trans yağların sınırlandırılmasını önerir. Avokado, öncelikle tekli doymamış, yüksek doymuş yağlı yiyeceklerin yerine yenildiğinde sağlıklı kolesterol seviyelerinin korunmasına yardımcı olabilir.

YULAF

Tam tahıllı yulaf ve yulaf kepeğinde bulunan çözünür lif, LDL'yi veya 'kötü' kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir. Doymuş yağ oranı düşük bir diyete ek olarak üç gram çözünür lif, kalp hastalığı riskini azaltabilir.

a8-30.jpg

PANCAR

Pancar, kalp sağlığına iyi gelen potasyum da dahil olmak üzere çeşitli vitaminler ve mineraller içerir. İçeriğindeki nitrat kalp sağlığınıza çok iyi gelir. Kan damarlarını genişletmeye yardımcı olur. Bu, kalbinizdeki stresi alır ve kan basıncını iyileştirebilir.

ANTEP FISTIĞI

Antep fıstığında bulunan yağların yaklaşık yüzde 90'ı sizin için daha iyi olan tekli ve çoklu doymamış türlerdir. Her porsiyon ayrıca 3 gram lif sağlar.

a9-20.jpg

PATATES

Kalp sağlığı söz konusu olduğunda, potasyum alımı kan basıncı için önemlidir ve patatesler porsiyon başına bir muzda bulabileceğinizden daha fazla potasyum sunar. Aynı zamanda iyi bir antioksidan C vitamini kaynağıdırlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN