Yemeyelim de Ölelim mi? Canan Karatay'dan Savaş Çıkaracak Sakıncalılar Listesi

Yemeyelim de Ölelim mi? Canan Karatay'dan Savaş Çıkaracak Sakıncalılar Listesi

Yulaf yemeyin triodi tetikliyor diyen ve yulafın at besini olduğunu iddia eden Canan Karatay sporculardan ve diyet yapanlardan tepki almıştı. Bir arada kelle paça çorbasına saran Karatay şimdide kesinlikle yenmemesi gereken yiyeceklerin listesini paylaştı. Karatay'ın 14 maddelik listesini görenler "hocam yemeyelim de ölelim mi?" dediler. İşte Canan Karatay'ın isyan ettiren listesi...

Kalp ve İç Hastalıkları Profesör Doktor Canan Karatay 14 maddelik sakıncalılar listesi paylaştı. Karatay bu seferki paylaşımında insanların en çok hayatını kaybetmesine sebep olan kalp, tansiyon, kanser hastaları ve kilolar ile sorunu olan vatandaşlar için kesinlikle yenilmemesi gerekenler listesi hazırladı.

MUTFAĞA SAKIN SOKMAYIN

Mutfağa kesinlikle girmemesi gereken yiteceklerin listesini yapan Prof. Dr. Canan Karatay'ın sakıncalılar sıralamasını güncelledi. Karatay'ın listesinde şimit, şeker, makarna, pasta, pirinç, patates, mısır, çikolata ve tüm tatlılar reçeller, pekmezler, şuruplar, ambalajlarında diyet yazan tüm ürünler, gazlı içecekler, yumurta tozu, süt tozu, protein tozu, şekerli meyveler, salam, sucuk, sosis gibi işlenmiş yiyecekler, yapay tatlandırıcılar var. 14 maddelik listede olan ürünleri görenler sağlıklı olmak isterken öleceğiz yorumu yaptı.

yasakli-yiyecekler.jpg

YULAF YEMEYİN AT YİYECEĞİ İNSANA ZARARLI

Gen hafta yaptığı açıklamada diyet yapanlar ile spor yapanları üzen Kalp ve İç Hastalıkları Profesör Doktor Canan Karatay yulafın sanıldığı gibi sağlıklı olmadığını atlar için üretilen yiyeceğin insanlara sağlıklı diye dayatılmasını yanlış bulduğunu açıklamıştı. Yulafın triodi tetiklediğini belirten Canan Karatay sağlık açısından yararından çok zararı olduğunu açıklamıştı.

canan-karatay.jpg

PANDEMİ DE KELLE PAÇA YİYİN DEMİŞTİ

Canan Karatay koronavirüsün tüm dünyayı kasıp kavurduğu pandeminin ilk zamanlarında hastalıktan korunmak içim kelle paça çorbası içilmesini tavsiye etmişti. Canan Karatay'ın bu tavsiyesi sağlık çevreleri tarafından eleştirilere uğrarken bazı çevreler kelle paça çorbası tavsiyesinin yerinde olduğunu belirtmişti.

SABAHLARI İÇİN CİN GİBİ OLURSUNUZ

Kendisinin de sabahlar aç karna Türk kahvesi içtiğini açıklayan Canan Karatay kesinlikle aksatılmadan her sabah şekersiz Tük Kahvesi için dedi. Türk Kahvesinde domatestekinden 100 kat fazla antioksidan bulunduğunu ifade eden Canan Karatay kahvenin vücut sağlığı kadar beyin sağlığına da etkisi olduğunu ifade etti. Hiç aksatmadan günlük aç karna Türk kahvesi içtiğini ifade eden Karatay, yanlız kahveyi yaparken şeker kullanılmaması gerektiğini de söyledi. Canan Karatay işlenmiş kahvenin ve süt tozunun kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini de belirtti. Canan Karatay Türk Kahvesinin tüm kahvelerden daha sağlıklı olduğunu iddia etti. Tabi ki şekersiz yapılması şartıyla.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN