Yoğurdun 6 Etkileyici Sağlık Faydasını Duyunca Kaşık Kaşık Yoğurt Yiyeceksiniz

Yoğurdun 6 Etkileyici Sağlık Faydasını Duyunca Kaşık Kaşık Yoğurt Yiyeceksiniz

Kalsiyum denilince ilk akla gelen besinlerden biri olan yoğurdun ne kadar besleyici ve önemli bir besin kaynağı olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Peki yoğurdun sağlık üzerinde başka faydaları nelerdir? Yoğurt tüketmek nelere iyi gelir?

İnsanlar yüzyıllardır yoğurt tüketiyor. Yoğurt çok besleyicidir ve düzenli olarak yemek sağlığınızın çeşitli yönlerini artırabilir. Örneğin, yoğurdun kalp hastalığı ve osteoporoz riskini azalttığı ve ayrıca kilo yönetimine yardımcı olduğu bulunmuştur.

YOĞURT NEDİR VE NASIL YAPILIR?

Yoğurt, sütün bakteriyel fermantasyonu ile yapılan popüler bir süt ürünüdür. Yoğurt yapmak için kullanılan bakterilere, sütte bulunan doğal şeker olan laktozu fermente eden “yoğurt kültürleri” denir. Bu işlem, süt proteinlerinin kıvrılmasına neden olan ve yoğurda eşsiz lezzetini ve dokusunu veren bir madde olan laktik asit üretir.

5efd661845d2a04258b84cf5.webp

1. ÖNEMLİ BESİNLER AÇISINDAN ZENGİNDİR

Yoğurt, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu hemen hemen her besinden bazılarını içerir. Sağlıklı dişler ve kemikler için gerekli bir mineral olan çok fazla kalsiyum içerdiği bilinmektedir . Sadece bir fincan günlük kalsiyum ihtiyacınızın %49'unu karşılar. Bir fincan ayrıca günlük fosforun %28'ini, magnezyumun %10'unu ve potasyumun %12'sini sağlar. Bu mineraller, kan basıncının düzenlenmesi, metabolizma ve kemik sağlığı gibi çeşitli biyolojik süreçler için gereklidir.

2. YÜKSEK PROTEİN İÇERİR

Yoğurt, 227 gram başına yaklaşık 12 gram ile etkileyici miktarda protein sağlar. Proteinin, enerji harcamanızı veya gün boyunca yaktığınız kalori sayısını artırarak metabolizmayı desteklediği gösterilmiştir. Tokluk sinyali veren hormonların üretimini arttırdığından, iştahın düzenlenmesi için yeterli protein almak da önemlidir. Genel olarak tükettiğiniz kalori miktarını azaltmaya yardımcı olabilir, bu da kilo yönetimi için faydalıdır.

yogurdun-sagliga-10-yarari-8135-1-001.jpg

3. SİNDİRİM SAĞLIĞINA FAYDA SAĞLAR

Bazı yoğurt türleri , başlangıç ​​kültürünün bir parçası olan veya pastörizasyondan sonra eklenen canlı bakteri veya probiyotikler içerir. Bunlar tüketildiğinde sindirim sağlığına fayda sağlayabilir. Probiyotiklerin antibiyotiğe bağlı ishal ve kabızlığa karşı koruma sağlayabileceğini bulmuştur.

4. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRİR

Yoğurt tüketmek; özellikle probiyotik içeriyorsa, düzenli olarak bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve hastalığa neden olan ajanlara yakalanma olasılığınızı azaltabilir. Probiyotiklerin, viral enfeksiyonlardan bağırsak rahatsızlıklarına kadar çeşitli sağlık koşullarıyla bağlantılı olan iltihabı potansiyel olarak azalttığı bilinmektedir.

5de4ce0a0f254428e07b5874.webp

5. KALP SAĞLIĞINA FAYDALIDIR

Yoğurdun yağ içeriği, sağlık için genellikle tartışmalı olmasının nedenlerinden biridir. Az miktarda tekli doymamış yağ asitleri ile çoğunlukla doymuş yağ içerir. Daha önce doymuş yağın kalp hastalığına neden olduğuna inanılıyordu, ancak mevcut araştırmalar bunun daha karmaşık olduğunu gösteriyor Bazı araştırmalar, tam yağlı süt ürünlerinden doymuş yağ alımının, kalp sağlığını koruyabilen HDL (iyi) kolesterolü artırdığını göstermektedir.

6. KİLO YÖNETİMİNİ TEŞVİK EDEBİLİR

Yoğurt, kilo yönetimine yardımcı olabilecek çeşitli özelliklere sahiptir. Birkaç çalışma yoğurt tüketiminin daha düşük vücut ağırlığı, vücut yağ yüzdesi ve bel çevresi ile ilişkili olduğunu bulmuştur. Yoğurt, protein açısından yüksektir, bu çok doyurucudur ve genel olarak diyetinizi iyileştirebilir. Bu yönlerin her ikisi de kilo yönetimine yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN