Yüksek Tansiyonunuz Varsa Asla Yememeniz Gereken 8 Yiyecek! Bu Yiyeyeceklere Çok Dikkat Edin!

Yüksek Tansiyonunuz Varsa Asla Yememeniz Gereken 8 Yiyecek! Bu Yiyeyeceklere Çok Dikkat Edin!

Günümüz dünyasında birçok insan yüksek tansiyon ve hipertansiyondan muzdariptir. Bu, kan damarlarınızdaki normal kan hızının endişe verici ve olağandışı bir düzeyde arttığı bir durumdur. Sonuç olarak, kan damarı duvarlarınız zayıflar ve kalbiniz de normalden daha yüksek bir hızda pompalamaya başlar. Kalbinizin aşırı çalışmasına neden olan bu hızlı pompalamadır, bu da kalp krizlerine ve diğer kalp sorunlarına yol açar.

Bununla birlikte, bazı yiyeceklerin yardımıyla yüksek tansiyon veya hipertansiyon azaltılabilir. Diğer yandan bazı yiyecekler ise durumu daha çok ağırlaştırabilir ve size daha zor zamanlar verebilir. İşte yüksek tansiyonunuz varsa uzak durmanız gereken o yiyecekler.

TUZ

Hipertansiyon sorunları söz konusu olduğunda, tuz en büyük suçludur. Diyetinizdeki sodyum içeriğini her artırdığınızda, vücudunuzun genellikle çok hassas olan iyon dengesini bozarsınız. Sodyum içeriğindeki bu artış, böbreklerin kanınızı uygun şekilde filtrelememesine neden olur. Böbrekler yeterli ve uygun şekilde idrar üretemediğinde kandaki su miktarı artar ve ardından kan basıncının yükselmesine neden olur. Gıda uzmanlarına veya beslenme uzmanlarına göre, herhangi birinin hipertansiyondan kurtulması için sodyum alımını 1.500 miligramın altında tutmaları gerekiyor.

RAFİNE YAĞ / MARGARİN

Rafine yağlar, katkı maddeleri içeren bir yağ türünü ifade eder. Bu katkı maddeleri yağın daha temiz ve berrak görünmesini sağlar. Bu katkı maddelerinin yer aldığı ürünler harika görünse de, gerçek şu ki bu rafine yağlar ve margarinler omega-6 yağlarıyla doludur. Bu nedenle, özellikle diyabetikseniz, kalp hastalıkları geliştirme riskinizi artırır. Ayrıca sizi hem kanın pıhtılaşmasına hem de idrar retansiyonuna karşı daha duyarlı hale getirir.

haberici.jpeg

PATLAMIŞ MISIR

Patlamış mısır, evde kendiniz yaptığınız sürece sağlıklı bir yiyecek olabilir. Bu sayede patlamış mısırı karamel, tereyağında bekletmekten ve üzerine çok fazla şeker veya tuz serpmekten kaçınmış olursunuz. Süpermarketlerdeki veya sinemalardan aldığınız patlamış mısırın hem margarin hem de sodyumla dolu olduğunu unutmayın. Margarin, tereyağına kıyasla ucuz bir seçenek olabilir, ancak kesinlikle daha tehlikelidir. Yani, gerçekten patlamış mısır yemeniz gerekiyorsa, kendiniz yapın. Alternatif olarak, en sevdiğiniz filmi izlerken bir şeyler yemeyi seviyorsanız, onun yerine biraz kereviz alın.

PEYNİR

Peynirin laktoz intoleransı olan insanlar için kötü olmasının yanı sıra, genel sağlığınız için de iyi değildir. Gerçekten lezzetlidir ve bir dereceye kadar size kalsiyum ve protein sağlamak gibi bazı sağlık yararları vardır, ancak süpermarketlerde bulduğunuz tür, kan basıncınız için iyi olmayan tuzla doludur. Çok fazla peynir yediğinizde kolesterol seviyeniz yükselir ve bunun sonucunda kalp hastalığına yakalanma şansınız artar.

ŞARKÜTERİ ETLERİ

Şarküteri etleri, bozulmadan daha uzun süre dayanması için yapılmış işlenmiş etleri ifade eder. Pek çok insan, özellikle besleyici olduğunu düşündükleri hızlı bir sandviç yapmak için kullanabileceğiniz için bunlara gitmeyi sever. Etlerin sodyumla dolu olduğu göz önüne alındığında, bu gerçeklerden daha fazla olamazdı. Sadece iki onsluk şarküteri eti porsiyonu 600 miligrama yakın sodyum içerir. Lezzetli sandviçinizi yaparken şarküteri etini diğer malzemelerle eşleştirdiğinizde, sodyum içeriği daha da yüksek bir seviyeye fırlar.

haberici1.jpg

DONDURULMUŞ PİZZALAR

İnsanlar, öğle yemeği hazırlayamadıklarında veya yiyecek bir şeyler alamayacak kadar tembel olduklarında, dondurulmuş pizzaları harika ve hızlı bir çözüm olarak görürler. Onlarla birlikte, tek yapmanız gereken onları birkaç dakika fırına sokmak ve peynirin erimeye başlamasına izin vermek. Ayrıca hamurun gevrek ve altın rengine dönmesine izin verin. Bununla birlikte, donmuş pizzanızı korumak için çok miktarda tuza ihtiyacınız olacak. Bildiğiniz gibi, bu tür sodyum içeriği kan basıncını daha agresif hale getirir ve sizi farklı kalp hastalıklarına karşı daha duyarlı hale getirir.

TURŞU

Çoğu durumda, herhangi bir şeyi saklamanız gerektiğinde, çözüm tuzdur. Bu turşuda bile böyledir. Bu sebzeler taze kalmak için büyük ölçüde tuza ihtiyaç duyar, ancak en kötü yanı, fermente olabilmeleri ve lezzetlerini koruyabilmeleri için genellikle bol miktarda yağ veya sirkeye batırılmalarıdır. Turşu insanlar tarafından genellikle garnitür olarak yenir. Aynı zamanda sandviçlere ve burgerlere konurlar. Bu yüksek sodyum seviyeleri, istemediğiniz kan basıncınızı artırır.

UNLU MAMÜLLER

Unlu mamüller harika kokularla gelir ve bazıları bu şekilde pazarlandığı için sağlıklı görünebilir. Bu ve taze pişmiş bir şeyler yeme fikri besleyici ve sağlıklı görünüyor. Ancak, bu unlu mamullerin çok fazla şeker içerdiğini ve bunun kan basıncı seviyelerinizde ani yükselmelere neden olabileceğini unutmayın. Ek olarak, ekmek, kruvasan ve diğer hamur işleri için tuz dahildir. Kan dolaşımınızdaki sodyum artışı nedeniyle kan basıncı seviyelerini artıran bu tuz miktarıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN