Yumurtalık Kanseri Nedir? Yumurtalık Kanserinin Belirtileri Nelerdir

Yumurtalık Kanseri Nedir? Yumurtalık Kanserinin Belirtileri Nelerdir

Hepimizin asla uğraşmak zorunda kalmayacağını umduğumuz bir şey kanser. Çok yaygın olan bir kanser türü yumurtalık kanseridir. Bu hastalığa sahip birçok kadın, meme kanseri veya cilt kanseri gibi pek çok belirgin semptomu olmadığı için hasta olduklarını fark etmezler. Haberimizde en sık görülen belirtilerden bazıları hakkında sizi bilgilendireceğiz...

Giderek daha fazla insanın bu korkunç hastalıktan muzdarip olduğunu hissediyoruz. Bu kanser türü yumurtalıkların birinde veya her ikisinde de görülür. Tüm kadınların sadece %1'i yumurtalık kanserinin bu belirtisini tanır. Yumurtalık kanserinin bu semptomlarının farkında olmak büyük bir fark yaratabilir.

YUMURTALIK KANSERİ NEDİR? YUMURTALIK KANSERİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR

Ünlü kanser merkezindeki uzman doktorlara göre, yumurtalık kanseri semptomlarını tanımak çok kolay değil. "Çok sağduyulular, görmezden gelinmeleri kolay ve diyetteki bir değişiklik gibi başka şeylere atfedilebilirler." Ne yazık ki, semptomları görmezden gelmek hastalık odasını geliştirmeye bırakır, bu da keşfedildiği zaman tedavisinin daha zor olacağı anlamına gelir. Genellikle geç tanıya yol açar” diye açıklıyorlar. Belirtiler oldukça belirsiz olsa da, aşağıda açıkladığımız belirtilerden bir veya daha fazlasını yaşarsanız doktorunuzu ziyaret etmeniz önemlidir.

basliksiz-4.jpg

1. KARIN VEYA PELVİSTE DEVAM EDEN AĞRI

Karın veya pelviste devam eden ağrı genellikle kanserin yayıldığının bir işaretidir. Tümörler karnın üst kısmında, kalın bağırsakta ve orta kısma kadar gelişebilir. Yumurtalık kanseri de sıvı tutulmasına neden olabilir. Tüm bu faktörler ağrıya neden olabilir.

2. BULANTI VE İŞTAH AZALMASI

Yumurtalık kanseri yayıldığında, bağırsağınızın çalışma şeklini etkilemeye başlayabilir. Daha erken doygunluk hissedebilir veya eskisinden daha az yiyebileceğinizi hissedebilirsiniz. Durum buysa, büyüyen bir tümör nedeniyle midenizde eskisinden daha az yer kalmış olabilir veya bir sıvı birikmesi olabilir.

3. KABIZLIK

Yumurtalık kanseri, bağırsak fonksiyonunun azalması nedeniyle şişkinlik hissine neden olabilir. Bağırsaklarınızın düzgün bir şekilde çalıştığından emin olmak için, bağırsaktaki kasların bir şeyleri itecek kadar güçlü olması gerekir. Bununla birlikte, kanser bağırsağın dışında geliştiğinde kas fonksiyonunu etkileyebilir. Diyetinizde veya egzersiz rejiminizde herhangi bir değişiklik olmadıysa, şişkinlik hissi özellikle şüphelidir.

57359136f0dc1e2af8f4af17.webp

4. ÇOK FAZLA İDRARA ÇIKMAK

Sık sık idrara çıkmak yumurtalık kanserinin bir belirtisi olabilir. Uzman doktorlara göre “Pelviste yalnızca sınırlı miktarda boşluk var. Bir kadın orada bir tümör geliştirirse, mesaneye baskı yapacak ve kapasitesini azaltacaktır. Bu, mesanenizi daha dolu hissettirebilir ve daha sık idrara çıkmanıza neden olabilir'' diye açıklama yapıyorlar.

5. DÜZENSİZ ADET DÖNGÜSÜ

Yumurtalığınızda bir tümör olduğunda, kanınızın normal işlevini bozabilir ve sonunda adet döngünüzü de bozabilir. Bu nedenle, adet döngünüzde büyük bir değişiklik fark ettiğinizde (daha sık, daha az sıklıkta) dikkatli olun ve doktorunuzu ziyaret edin.

7. MİDE ASİDİ VEYA MİDE EKŞİMESİ

Uzmanlara göre, “Yumurtalık kanseri vücudunuza bulaştığı için vücudunuzun geri kalanını da etkileyebilir” diye açıklıyor. “Bir şeyler midenize doğru itiyor ve bu da yemek borunuzun geri itilmesine neden oluyor. Her şey yanlış yöne gidiyor ve bu da mide ekşimesine veya mide asidine neden olabilir.” diye açıklıyorlar.

Yumurtalık kanseri yaşlı kadınlarda daha sık görülür, bu nedenle hala gençseniz ve bu semptomlardan birini yaşıyorsanız, bunların başka bir şeyin semptomları olma ihtimali oldukça yüksektir. Bununla birlikte, uyanık kalmak ve vücudunuza dikkatli bir şekilde bakmak önemlidir. Bir şeylerin yanlış olabileceğinden endişeleniyorsanız, doktorunuzu ziyaret etmelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN