19 Nisan 2024 Cuma
Altın 2509.906 %1.04
BIST 9693.46 %1,77
Dolar 32.5696 %0.10
Euro 34.7707 %0.14
14°
İstanbul
Çok bulutlu

Yüzünüzde yazan 5 vitamin eksikliği! Yüzünüzde bu belirtiler varsa hemen bu vitaminleri alın

Yüzünüzde yazan 5 vitamin eksikliği! Yüzünüzde bu belirtiler varsa hemen bu vitaminleri alın

Vitaminlerin vücudumuzun büyümesi ve gelişmesi için gerekli olduğu göz önüne alındığında, eksikliği olan herkes belirli semptomlar geliştirebilir ve sadece dahili olarak değil, yüzünüzde bazı değişiklikler gösterebilir. İşte yüzünüzde dikkat etmeniz gereken bazı vitamin eksikliği belirtileri...

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak söz konusu olduğunda, besleyici, vitamin açısından zengin yiyecekler yemek önemlidir. İster kilo vermeye çalışıyor olun, ister sağlık durumunuz nedeniyle kısıtlayıcı bir diyete uymak zorunda olun, vücudunuzu her zaman zengin tutmak için sağlıklı yiyecek alternatifleri bulduğunuzdan emin olmalısınız. Herhangi bir vitamin eksikliği vücudunuz için zararlı olabilir ve sizi çeşitli aktiviteleri gerçekleştirme yeteneğinizden mahrum edebilir.

egzama-nedir-ve-nasil-tedavi-edilir-2499.jpg

CİLTTE SİVİLCE VE KURULUK

Akne ve kuru cilt, çeşitli hormonal değişikliklerin bir sonucu olabilir. Ayrıca kir ve mikrop birikiminin bir sonucu olabilir. Bununla birlikte, belirli vitaminlerde eksikseniz, cildinizdeki değişiklikler bir masal işareti olabilir. Yetersiz A ve E Vitamini yüzünüzde sivilce oluşumuna yol açarken, düşük seviyede B12 Vitamini eksikliği cildinizin her zamankinden daha solgun görünmesine neden olabilir. Bununla birlikte, teşhisinizi doğrulamak için aşırı yorgunluk belirtileri, ruh hali değişiklikleri ve daha fazlasını arayın.

maxresdefault.jpg

ŞİŞ GÖZLER

Alerji gözlerinizin şişmesine neden olabilir. Ancak daha sıksa ve sabahları her uyandığınızda oluyorsa, vücuttaki iyot seviyesinin düşük olduğunun bir işareti olabilir. Çalışmalar, iyot eksikliğini sıklıkla yorgunluğa, açıklanamayan kilo alımına ve tabii ki şiş gözlere yol açabilen tiroid hastalıklarıyla ilişkilendirmiştir.

602d28eb5542801a34e04e6a.webp

DİŞ ETİ KANAMASI

C vitamini eksikliği vücudumuza ve sağlığımıza çok fazla zarar verebilir. Dikkat edilmesi gereken belirtilerden biri de 'iskorbüt' olarak da bilinen diş eti kanamalarıdır. Diğer semptomlar kolay morarma, kanama ve eklem ve kas ağrısını içerebilir. Bununla birlikte, vücuttaki C vitamini seviyenizi artırmak için portakal, limon ve greyfurt gibi birçok narenciye yiyin.

5ca1cc0445d2a029641ba026.webp

SOLUK DUDAKLAR

Soluk, renksiz dudaklara sahip olmak altta yatan birçok hastalığın belirtisi olabilir. Bununla birlikte, genellikle vücuttaki düşük kırmızı kan hücresi seviyelerinden kaynaklanan bir durum olan aneminin en yaygın semptomlarından biridir. Vücuttaki düşük demir seviyeleri, RBC sayısında bir eksikliğe neden olarak vücudun dokularına oksijen taşınmasını zorlaştırır. Bu nedenle cilt ve dudaklarda renk bozulmasına neden olabilir. Bunun dışında demir eksikliği de kişinin bağışıklık sistemini zayıflatabilir.

fine-hair-oily-roots-dry-ends-1496521896.jpg

HASARLI, KURU SAÇLAR

Hasarlı, kuru saçlarınız varsa, vücudunuzda B7 vitamini olarak da bilinen biotin eksikliği olabilir. Biotin, saçınızı beslemeye yardımcı olan besinlerdir. Bu nedenle düşük biyotin seviyeleri kepekli, kuru saçlara yol açar. Bunun dışında kırılgan tırnaklara ve saçların incelmesine de yol açabilir. Bu nedenle, yağsız et, meyveler, sebzeler, baklagiller ve balık dahil olmak üzere B7 Vitamini yüksek yiyecekler yiyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN
YUKARI